Recepis.sk_food photography_Lydia Argilli_recept_Krémová špargľová polievka z bielej špargle

Krémová špargľová polievka z bielej špargle

Táto polievka je skvelým spôsobom využitia zvyškov, ktoré automaticky vznikajú pri príprave bielej špargle. Pri tejto sa totiž ani šupka ani drevnaté časti tejto zeleniny nejedia a tak často skončia v koši. To je veľká škoda nakoľko je možné z nich pripraviť tento chutný vývar. Dúfam, že už ani vy zvyšky špagle vyhadzovať v budúcnosti nebudete a radšej z nich pripravíte túto chutnú polievku.

Suroviny:

  • zvyšky z 6-8 šparglí (prípadne 2 celé špargle)
  • 2 zemiaky
  • 1l vody (alebo vývaru)
  • soľ, čierne korenie
  • 2 PL masla/margarínu
  • 2 PL hl múky
  • 200ml sladkej smotany (alebo vegan alternatívy)
  • 2PL zemiakového škrobu
  • soľ, čierne korenie, 1čl rasce
  • trochu citrónovej šťavy

Postup:

  • Najskôr si pripravíme vývar. Aby sme zvyšky špargle mohli použiť, je dobré ju pred šúpaním umyť a osušiť.
  • Špargle ošúpeme a drvenatú spodnú časť odrežeme. Tieto zvyšky dáme do hrnca.
  • Zemiaky ošúpeme, buď postrúhame alebo pokrájame na kocky a pridáme k špargli. Zalejeme vodou, osolíme a dochutíme čiernym korením a rascou a necháme 15 minút variť.
  • Potom zlejeme cez sítko a vývar si odložíme stranou.
  • Potom v hrnci necháme roztopiť maslo, pridáme rovnaké množstvo múky a krátko spolu popražíme, až vznikne zápražka.
  • Tu zalejeme 100ml studenej vody a dobre rozmiešame aby zanikli prípadne hrudky. Prilejeme tiež náš vývar zo špargle.
  • V sladkej smotane si zmiešame zemiakový škrob až sa rozpustí. Zmes nalejeme do polievky a za miešania necháme zovrieť.
  • Na záver podľa chutí dochutíme trochou citrónovej šťavy.
  • Výbornou prílohou sú chrumkavé krutóny z praženého chleba.

Pozrite si tiež ďaľšie recety na prípravu špargle.

Krémová špargľová polievka z bielej špargle

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*