Kysnuté lievance, tradičný základný recept

Kysnuté lievance, tradičný základný recept

Vyskúšali ste už niekedy lievance z kysnutého cesta? Ja len pred nedávnom a naozaj ma mrzelo, že som tento postup nepoznala už skôr. Tie lievance sú proste fantastické, nadýchané ako perinka a super jednoduché na prípravu.

Okrem toho, zasýtila som nimi doslova armádu ľudí, nakoľko boli u nás kamaráti mojich detí na návšteve a každému sa ušlo dostatok. Takže ak sa na mňa opäť raz bude chystať invázia detí, tak už viem čo pripravím :).

Ako príloha bola rýchlo urobená jahodová omáčka.

Suroviny na lievance:

  • 20g čerstvých kvasníc
  • 750ml mlieka (ovseného mlieka)
  • 380g polohrubej múky
  • 2 vajíčka
  • 100g cukru
  • 1 čl soli
  • 1 banán

Suroviny na jahodovú polevu:

  • 250g jahôd (kľudne aj mrazených)
  • 4 PL cukru
  • 250ml vody
  • 2PL kukuričného škrobu
  • 1PL vody

Príprava:

  • Začneme najskôr prípravou kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1 polievkovou lyžicou cukru a dobre premiešame a necháme stáť 5-10 minúzt až vznikne kvások.
  • Do vysokej misky (naozaj na to treba väčšiu misku :)) si dáme mlieko (ja som použila ovsené, ale samozrejme môžete použiť aj kravské), vajíčka a pridáme cukor, potom premiešame.
  • Potom preosejeme múku a pridáme kvások, sol a kdo chce, môže tiež pridať roztlačený banán (môžete tiež vynechať).
  • Potom všetko dobre premiešame, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme pri izbovej teplote pol hodinu oddychovať.
  • Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista.
  • Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnedne.
  • Na jahodovú polevu dáve variť jahody s vodou a cukrom na 10 minút. Potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
  • V 1 PL vody rozmiešame škrob a prilejeme ho k jahodám. Zohrejeme až poleva zhustne.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Kysnuté lievance, tradičný základný recept

Vyskúšali ste už niekedy lievance z kysnutého cesta? Ja len pred nedávnom a naozaj ma mrzelo, že som tento postup nepoznala už skôr. Tie lievance sú proste fantastické, nadýchané ako perinka a super jednoduché na prípravu. Okrem toho, zasýtila som nimi doslova armádu ľudí, nakoľko boli u nás kamaráti mojich […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Domáca Barbecue omáčka (BBQ) na kuracie mäso

    Domáca Barbecue omáčka (BBQ) na kuracie mäso

    Chystáte sa grilovať a hľadáte chutnú omáčku na marinovanie? Táto domáca barbecue omáčka je nielen ľahko zvládnutelná, ale aj chuťovo skvelá. Podľa vašich preferencii ju môžete dochutiť buď mierne alebo viac pikatne. Ja osobne ju mám mimoriadne rada na marinovanie kuracích pŕs, ktoré potom spracujem ako špízy alebo hodí sa […]


  • Malinový koláč s pudingom

    Malinový koláč s pudingom

    Tento malinový koláč s pudingom je super rýchlou variantov, ktorú zvládnete celkom bez váženia, len s jedným hrnčekom s objemom 200ml. Puding cesto nielen pekne zafarbí do žlta ale takisto mu dodá na vláčnosti. Sladké cesto skvelo harmonizuje s mierne kyslastými malinami a celkovo chutný recept zvládnuteľný za pár minút. […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*