Vyskúšali ste už niekedy lievance z kysnutého cesta? Ja len pred nedávnom a naozaj ma mrzelo, že som tento postup nepoznala už skôr. Tie lievance sú proste fantastické, nadýchané ako perinka a super jednoduché na prípravu.
Okrem toho, zasýtila som nimi doslova armádu ľudí, nakoľko boli u nás kamaráti mojich detí na návšteve a každému sa ušlo dostatok. Takže ak sa na mňa opäť raz bude chystať invázia detí, tak už viem čo pripravím :).
Ako príloha bola rýchlo urobená jahodová omáčka.
Suroviny na lievance:
- 20g čerstvých kvasníc
- 750ml mlieka (ovseného mlieka)
- 380g polohrubej múky
- 2 vajíčka
- 100g cukru
- 1 čl soli
- 1 banán
Suroviny na jahodovú polevu:
- 250g jahôd (kľudne aj mrazených)
- 4 PL cukru
- 250ml vody
- 2PL kukuričného škrobu
- 1PL vody
Príprava:
- Začneme najskôr prípravou kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1 polievkovou lyžicou cukru a dobre premiešame a necháme stáť 5-10 minúzt až vznikne kvások.
- Do vysokej misky (naozaj na to treba väčšiu misku :)) si dáme mlieko (ja som použila ovsené, ale samozrejme môžete použiť aj kravské), vajíčka a pridáme cukor, potom premiešame.
- Potom preosejeme múku a pridáme kvások, sol a kdo chce, môže tiež pridať roztlačený banán (môžete tiež vynechať).
- Potom všetko dobre premiešame, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme pri izbovej teplote pol hodinu oddychovať.
- Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista.
- Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnedne.
- Na jahodovú polevu dáve variť jahody s vodou a cukrom na 10 minút. Potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
- V 1 PL vody rozmiešame škrob a prilejeme ho k jahodám. Zohrejeme až poleva zhustne.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.