No nevyzerá tento dezert proste lahodne? A nielej lahodne vyzerá ale aj chutí a to všetko bez pečenia. Na prípravu vám stačia dlhé piškóty, maliny a jogurt.
Suroviny:
- 24 ks dlhých piškót
- 300g malín (kľudne aj mrazených)
- 4 PL cukru
- 700ml jogurtu (alebo jemného tvarohu)
- 4PL pr. cukru na jogurt
- (voda)
- 1 balenie čírej želatíny (na 500ml)
Postup:
- Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dlhej piškóty. Moja obdĺžniková forma na pečenie na klasickú piškótu má presne ten správny rozmer.
- Na dno nádoby poukladajte najskôr 12 piškót tak, aby boli natesno.
- Do hrnca dajte 2 PL vody a nasypte želatinu. Hrniec mierne nadhrejte a miešajte až sa želatína roztopí. Nevarte ju, len skutočne nahrejte hrniec takých 30 sekúnd, to úplne stačí.
- Maliny dajte do iného hrnca variť spolus cukrom a 100ml vody. Po 5 minútach malinovú zmes prepasírujte cez sítko.
- V miske si zmiešajte jogurt (alebo tvaroh) s práškovým cukrom. 100 ml jogurtu odoberte a primiešajte k malinovej zmesy.
- Potom polovičku želatíny pridajte k jogurt a polovičku k malinám. Vždy dobre premiešajte.
- Na piškóty nalejte najskôr jogurtovú zmes a formu dajte na 10 minpt do mrazničky, aby zmes trochu stuhla.
- Potom položte na jogurtovú vrstvu druhú časť piškót a nalejte naň malinovú zmes.
- Dajte do hladničky tuhnúť aspoň na hodinu, najlepšie na noc.
- Potom dezert preklopíme tak, aby nám naše rezy vypadli z nádoby a pokrájame na pláty, ktoré servírujeme.
Tento recept patrí do kategórie – Nepečené sladkosti
Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom
Toto chutné predjedlo je skvelou a rýchlou pochúťkou s jesennou arómou. Na jeho prípravu budete potrebovať minimum surovín aj času a výsledok bude zaručenou lahodkou.
Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút
Tento fantastický pokrm používa celé kuracie prsia. Na to aby sa mäso dobre tepelne upravilo sa najskôr pečie z prudka na panvici a neskôr dopeká v trúbe aby sa aj zvnútra dostatočne upravilo. Celá príprava vám nezaberie viac ako 30 minút a výsledkom budú tieto super šťavnaté kuracie prsia.
Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami
Tieto lahodné rezy obsahujú nektarinky tak v ceste ako aj na vrchu rezov. Nielen, že vyzerajú lahodne ale aj naozaj lahodné sú, doslova sa rozplývajú na jazyku. Namiesto nektariniek môžete takisto použiť aj broskyne či marhule. Skvelý nedelný derzert. Recept