No nevyzerá tento dezert proste lahodne? A nielej lahodne vyzerá ale aj chutí a to všetko bez pečenia. Na prípravu vám stačia dlhé piškóty, maliny a jogurt.

Suroviny:
- 24 ks dlhých piškót
- 300g malín (kľudne aj mrazených)
- 4 PL cukru
- 700ml jogurtu (alebo jemného tvarohu)
- 4PL pr. cukru na jogurt
- (voda)
- 1 balenie čírej želatíny (na 500ml)
Postup:
- Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dlhej piškóty. Moja obdĺžniková forma na pečenie na klasickú piškótu má presne ten správny rozmer.
- Na dno nádoby poukladajte najskôr 12 piškót tak, aby boli natesno.
- Do hrnca dajte 2 PL vody a nasypte želatinu. Hrniec mierne nadhrejte a miešajte až sa želatína roztopí. Nevarte ju, len skutočne nahrejte hrniec takých 30 sekúnd, to úplne stačí.
- Maliny dajte do iného hrnca variť spolus cukrom a 100ml vody. Po 5 minútach malinovú zmes prepasírujte cez sítko.
- V miske si zmiešajte jogurt (alebo tvaroh) s práškovým cukrom. 100 ml jogurtu odoberte a primiešajte k malinovej zmesy.
- Potom polovičku želatíny pridajte k jogurt a polovičku k malinám. Vždy dobre premiešajte.
- Na piškóty nalejte najskôr jogurtovú zmes a formu dajte na 10 minpt do mrazničky, aby zmes trochu stuhla.
- Potom položte na jogurtovú vrstvu druhú časť piškót a nalejte naň malinovú zmes.
- Dajte do hladničky tuhnúť aspoň na hodinu, najlepšie na noc.
- Potom dezert preklopíme tak, aby nám naše rezy vypadli z nádoby a pokrájame na pláty, ktoré servírujeme.
Môj tip
Aby sa vám vyberanie z nádoby neskôr podarilo bez problémov, vložte do nádoby, ktorú ste si vybrali na plnenie potravinovú fóliu, tak, aby prečnievala a potom vrstvite ako v popise. Keď bude dezert vychladnutý, tak vám postačí potravinovú fóliu potihanúť a dezert sa vám bez problémov vyklopí.
Tento recept patrí do kategórie – Nepečené sladkosti
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]
-
Jednoduchá kalerábová polievka
Jednoduchá chutná polievka, ktorá prehreje. Ja som mala ešte kaleráb zo záhrady, ten bol ešte krásne mäkký a chutil výborne. Suroviny: Postup: