Nepečený malinový dezert

Nepečený malinový dezert

No nevyzerá tento dezert proste lahodne? A nielej lahodne vyzerá ale aj chutí a to všetko bez pečenia. Na prípravu vám stačia dlhé piškóty, maliny a jogurt.

Suroviny:

  • 24 ks dlhých piškót
  • 300g malín (kľudne aj mrazených)
  • 4 PL cukru
  • 700ml jogurtu (alebo jemného tvarohu)
  • 4PL pr. cukru na jogurt
  • (voda)
  • 1 balenie čírej želatíny (na 500ml)

Postup:

  • Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dlhej piškóty. Moja obdĺžniková forma na pečenie na klasickú piškótu má presne ten správny rozmer.
  • Na dno nádoby poukladajte najskôr 12 piškót tak, aby boli natesno.
  • Do hrnca dajte 2 PL vody a nasypte želatinu. Hrniec mierne nadhrejte a miešajte až sa želatína roztopí. Nevarte ju, len skutočne nahrejte hrniec takých 30 sekúnd, to úplne stačí.
  • Maliny dajte do iného hrnca variť spolus cukrom a 100ml vody. Po 5 minútach malinovú zmes prepasírujte cez sítko.
  • V miske si zmiešajte jogurt (alebo tvaroh) s práškovým cukrom. 100 ml jogurtu odoberte a primiešajte k malinovej zmesy.
  • Potom polovičku želatíny pridajte k jogurt a polovičku k malinám. Vždy dobre premiešajte.
  • Na piškóty nalejte najskôr jogurtovú zmes a formu dajte na 10 minpt do mrazničky, aby zmes trochu stuhla.
  • Potom položte na jogurtovú vrstvu druhú časť piškót a nalejte naň malinovú zmes.
  • Dajte do hladničky tuhnúť aspoň na hodinu, najlepšie na noc.
  • Potom dezert preklopíme tak, aby nám naše rezy vypadli z nádoby a pokrájame na pláty, ktoré servírujeme.

Môj tip

Aby sa vám vyberanie z nádoby neskôr podarilo bez problémov, vložte do nádoby, ktorú ste si vybrali na plnenie potravinovú fóliu, tak, aby prečnievala a potom vrstvite ako v popise. Keď bude dezert vychladnutý, tak vám postačí potravinovú fóliu potihanúť a dezert sa vám bez problémov vyklopí.

Tento recept patrí do kategórie – Nepečené sladkosti

  • Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Tento chlieb je mäkkučký ako perinka a rýchlo pripravený. Všetko čo k nemu potrebujete je 1/2 čerstvých kvasníc. Inšpiráciu som čerpala pri japonskom chlebe, pri ktorom sa do cesta pridáva malé množstvo odpalovaného cesta, výsledok je skutočne fantastický. Na merianie som použila šálku s 250ml. Suroviny na (odpaľované) cesto1: Suroviny […]


  • Uzavretá pizza Calzone

    Uzavretá pizza Calzone

    Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *