No nevyzerá tento dezert proste lahodne? A nielej lahodne vyzerá ale aj chutí a to všetko bez pečenia. Na prípravu vám stačia dlhé piškóty, maliny a jogurt.
Suroviny:
- 24 ks dlhých piškót
- 300g malín (kľudne aj mrazených)
- 4 PL cukru
- 700ml jogurtu (alebo jemného tvarohu)
- 4PL pr. cukru na jogurt
- (voda)
- 1 balenie čírej želatíny (na 500ml)
Postup:
- Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dlhej piškóty. Moja obdĺžniková forma na pečenie na klasickú piškótu má presne ten správny rozmer.
- Na dno nádoby poukladajte najskôr 12 piškót tak, aby boli natesno.
- Do hrnca dajte 2 PL vody a nasypte želatinu. Hrniec mierne nadhrejte a miešajte až sa želatína roztopí. Nevarte ju, len skutočne nahrejte hrniec takých 30 sekúnd, to úplne stačí.
- Maliny dajte do iného hrnca variť spolus cukrom a 100ml vody. Po 5 minútach malinovú zmes prepasírujte cez sítko.
- V miske si zmiešajte jogurt (alebo tvaroh) s práškovým cukrom. 100 ml jogurtu odoberte a primiešajte k malinovej zmesy.
- Potom polovičku želatíny pridajte k jogurt a polovičku k malinám. Vždy dobre premiešajte.
- Na piškóty nalejte najskôr jogurtovú zmes a formu dajte na 10 minpt do mrazničky, aby zmes trochu stuhla.
- Potom položte na jogurtovú vrstvu druhú časť piškót a nalejte naň malinovú zmes.
- Dajte do hladničky tuhnúť aspoň na hodinu, najlepšie na noc.
- Potom dezert preklopíme tak, aby nám naše rezy vypadli z nádoby a pokrájame na pláty, ktoré servírujeme.
Tento recept patrí do kategórie – Nepečené sladkosti
Lahodná čokoládová torta s čokoládovým krémom
Nemožno prehliadnúť, že moje deti čokoládu zbožňujú, preto sú u nás čokoládové torty či zákusky často v ponuke. Dúfam, že aj vá táto lahodná torta zachutí.
Mäkkučká pistáciová bábovka
PIstácie majú tak výraznú typickú chuť, ale aj ich farba je neskutočná- Preto sa nemožno čudovať, že sú ozdobou každému slávnostnému koláču. Ja som tentoraz zvolila chuť pistácii na prípravu bábovky a táto mala krásnu nadýchanú konzistenciu plnú ich chuti.
Polievka na posilnenie imunity – Kurací vývar s Orzo
Kurací vývar bol odjakživa všeliek na virózy či iné ochorenia. Minule som však mala spoznať mnoho rôznych variantov klasického vývaru a pritom som vyskúšala túto oriantálnu verziu – s mätou, rajčinovým pretlakom a cestovinami orzo- a jej chuť je tak neuveritleľne intenzívna, že verím že postaví na nohy každého chorého […]