Nepečený malinový dezert

Nepečený malinový dezert

No nevyzerá tento dezert proste lahodne? A nielej lahodne vyzerá ale aj chutí a to všetko bez pečenia. Na prípravu vám stačia dlhé piškóty, maliny a jogurt.

Suroviny:

  • 24 ks dlhých piškót
  • 300g malín (kľudne aj mrazených)
  • 4 PL cukru
  • 700ml jogurtu (alebo jemného tvarohu)
  • 4PL pr. cukru na jogurt
  • (voda)
  • 1 balenie čírej želatíny (na 500ml)

Postup:

  • Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dlhej piškóty. Moja obdĺžniková forma na pečenie na klasickú piškótu má presne ten správny rozmer.
  • Na dno nádoby poukladajte najskôr 12 piškót tak, aby boli natesno.
  • Do hrnca dajte 2 PL vody a nasypte želatinu. Hrniec mierne nadhrejte a miešajte až sa želatína roztopí. Nevarte ju, len skutočne nahrejte hrniec takých 30 sekúnd, to úplne stačí.
  • Maliny dajte do iného hrnca variť spolus cukrom a 100ml vody. Po 5 minútach malinovú zmes prepasírujte cez sítko.
  • V miske si zmiešajte jogurt (alebo tvaroh) s práškovým cukrom. 100 ml jogurtu odoberte a primiešajte k malinovej zmesy.
  • Potom polovičku želatíny pridajte k jogurt a polovičku k malinám. Vždy dobre premiešajte.
  • Na piškóty nalejte najskôr jogurtovú zmes a formu dajte na 10 minpt do mrazničky, aby zmes trochu stuhla.
  • Potom položte na jogurtovú vrstvu druhú časť piškót a nalejte naň malinovú zmes.
  • Dajte do hladničky tuhnúť aspoň na hodinu, najlepšie na noc.
  • Potom dezert preklopíme tak, aby nám naše rezy vypadli z nádoby a pokrájame na pláty, ktoré servírujeme.

Môj tip

Aby sa vám vyberanie z nádoby neskôr podarilo bez problémov, vložte do nádoby, ktorú ste si vybrali na plnenie potravinovú fóliu, tak, aby prečnievala a potom vrstvite ako v popise. Keď bude dezert vychladnutý, tak vám postačí potravinovú fóliu potihanúť a dezert sa vám bez problémov vyklopí.

Tento recept patrí do kategórie – Nepečené sladkosti

  • Prekvapivé fakty o pohánke

    Prekvapivé fakty o pohánke

    Pohanka napriek svojmu názvu v skutočnosti nie je druh pšenice, ale na živiny bohatá pseudoobilnina, ktorá je už po stáročia obľúbená v kuchyniach po celom svete. Pohánka je skutočným kulinárskym skvostom, od jej všestrannosti pri varení až po jej pôsobivé zdravotné účinky. Pridajte sa ku mne, aby sme sa ponorili […]


  • Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom a balkánskym syrom

    Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom a balkánskym syrom

    Super jednoduchý recept z jedného plechu.


  • Lahodná banánová roláda od mojej svokry

    Lahodná banánová roláda od mojej svokry

    Moja svokra pripravuje veľmi lahodnú banánovú roládu. Je to vskutku jednoduchý recept a super, ak chcete rýchlo a bez práce vykúzliť chutný dezert z mála surovín.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*