Šošovicový prívarok so zemiakmi

Šošovicový prívarok so zemiakmi

Rada pripravujem prívarky, ale čisto šošovicový mi deti moc nechceli jesť. A tak som urobila obmenu, že som pridala aj zemiaky a zrazu mal prívarok veľký úspech :). Niekedy treba mať len dobré nápady po ruke.

Suroviny:

  • 1 šálka zelenej šošovice
  • 2-3 zemiaky
  • 1 bobkový list
  • 1 čl drvenej rasce
  • 3 zrniečkami čierneho korenia
  • 2 ošúpaných cesnakových strúčikov (v celku).
  • 500ml vody/vývaru
  • 100ml sladkej smotany na varenie
  • 2 PL múky
  • 0,5-1PL octu
  • 1čl cukru
  • Štipka čili

Postup:

  • Šošovicu zalejeme 2 šálkami vody a necháme pol hodinu oddychovať. Potom ju zlejeme z vody a dáme do hrnca.
  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na rovnako veľké kocky a umyjeme pod tečúcou vodou.
  • Potom pridáme zemiaky do hrnca spolu s bobkovým listom, drvenej rasce, 3 zrniečkami čierneho korenia a cesnakových strúčikov.
  • Všetko zalejeme vodou tak, aby bola ca. 2 cm nad okrajom šošovice. Následne osolíme a necháme zakryté na miernom ohni variť 25min.
  • Na zahustenie zmiešame v miske 100ml sladkej smotany s múkou a všetko spolu premiešame až zaniknú hrudky.
  • Zmes vlejeme cez sítko k prívarku a premiešame. Necháme za miešania krátko zovrieť potom oheň vypneme.
  • Na záver dochutíme 0,5-1 polievkovej lyžice octu (podľa toho, kdo ma ako rád kyslé) a cukrom. Ja pridávam tiež kôpor.
  • Servírujeme s vajíčkom na tvrdo alebo volským okom, údeným mäsom či párkom.

Pozrite si tiež ďaľšie recepty na Prívarok.


e-kniha polievky privarky recepis

Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?

Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.

Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


  • Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Celý recept nájdete tu Belgické wafle


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*