Aj vy často riešite dilemu čo s prezretým banánom? Okrem dobrôt ako banana bread, banánových muffinov či lievancov som si obľúbila tiež tento recept na banánový puding. Rýchlo hotový a deťom veľmi chutí. Najmä kombinácia kokosu a banánu je naozaj veľmi harmonický.
Suroviny:
- 2-3 zrelé banány
- 600ml (rastlinného) mlieka
- 3 PL cukru
- 4 PL kukuričného škrobu
- 4 PL kokosovej múky (alebo na jemno zomletého kokosu prípadne krupice)
- 2 PL kokosového tuku
- 50g strúhaného kokosu
- 1 balenie vanilkového cukru
Postup:
- 500ml mlieka (alebo rastlinné mlieko) dáme do hrnca zohrievať spolu s kokosovým tukom a cukrom.
- Medzitým z zvyšnonm mlieku rozmiešame škrob a kokosovú múku. Keď mlieko zovrie prilejeme škrobovú zmes a miešame až do zahustenia pudingu.
- Banány si očistíme a posypeme vanilkovým cukrom. Potom rozmágame vidličkom na jemnú kašu.
- Keď je puding hotový, ešte do horúceho pridáme banány a dobre premiešame.
- Do pohárov nasypeme najskôr trochu strúhaného kokosu, na to nalejem horúci poding a vrch opäť posypeme strúhaným kokosom.
- Takto pripravený necháme vychladnúť.
Tento recept patrí do kategórie- Nepečené dezerty.
-
Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom
Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept
-
Šťavnaté kuracie špízy
Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.
-
Šošovicový šalát
Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.