Aj vy často riešite dilemu čo s prezretým banánom? Okrem dobrôt ako banana bread, banánových muffinov či lievancov som si obľúbila tiež tento recept na banánový puding. Rýchlo hotový a deťom veľmi chutí. Najmä kombinácia kokosu a banánu je naozaj veľmi harmonický.
Suroviny:
- 2-3 zrelé banány
- 600ml (rastlinného) mlieka
- 3 PL cukru
- 4 PL kukuričného škrobu
- 4 PL kokosovej múky (alebo na jemno zomletého kokosu prípadne krupice)
- 2 PL kokosového tuku
- 50g strúhaného kokosu
- 1 balenie vanilkového cukru
Postup:
- 500ml mlieka (alebo rastlinné mlieko) dáme do hrnca zohrievať spolu s kokosovým tukom a cukrom.
- Medzitým z zvyšnonm mlieku rozmiešame škrob a kokosovú múku. Keď mlieko zovrie prilejeme škrobovú zmes a miešame až do zahustenia pudingu.
- Banány si očistíme a posypeme vanilkovým cukrom. Potom rozmágame vidličkom na jemnú kašu.
- Keď je puding hotový, ešte do horúceho pridáme banány a dobre premiešame.
- Do pohárov nasypeme najskôr trochu strúhaného kokosu, na to nalejem horúci poding a vrch opäť posypeme strúhaným kokosom.
- Takto pripravený necháme vychladnúť.
Tento recept patrí do kategórie- Nepečené dezerty.
-
Jahodové tartaletky – recept
Jahody možno si vychnutnať na toľko možných spôsobov ale jeden z najčerstvejších využití je do ovocných koláčov či tarte, v tomto prípadne v malej verzii teda tartaletky.
-
Nebeské ríbezľové kocky, hrnčekový recept
Tento zákusok je presne taký, ako hovorí nadpis – nebeský. Šťavnaté maslové cesto a k tomu mierne kyslasté ríbezle a biela obláčiková bielková pena na vrchu. Vskutku skvelá kombinácia, ktorá vám učaruje.
-
Pravý nemecký guláš
Guláš je pripravovaný na množstvo rôznych spôsobov. Tento je typický pre ten Nemecký kraj v ktorom žijem. Základ jeho chuti tvorí veľa cibule, rajčinový pretlak a dlhé dusenie. Výbornou prílohou je domáca knedľa či kyslá kapusta.