Aj vy často riešite dilemu čo s prezretým banánom? Okrem dobrôt ako banana bread, banánových muffinov či lievancov som si obľúbila tiež tento recept na banánový puding. Rýchlo hotový a deťom veľmi chutí. Najmä kombinácia kokosu a banánu je naozaj veľmi harmonický.
Suroviny:
- 2-3 zrelé banány
- 600ml (rastlinného) mlieka
- 3 PL cukru
- 4 PL kukuričného škrobu
- 4 PL kokosovej múky (alebo na jemno zomletého kokosu prípadne krupice)
- 2 PL kokosového tuku
- 50g strúhaného kokosu
- 1 balenie vanilkového cukru
Postup:
- 500ml mlieka (alebo rastlinné mlieko) dáme do hrnca zohrievať spolu s kokosovým tukom a cukrom.
- Medzitým z zvyšnonm mlieku rozmiešame škrob a kokosovú múku. Keď mlieko zovrie prilejeme škrobovú zmes a miešame až do zahustenia pudingu.
- Banány si očistíme a posypeme vanilkovým cukrom. Potom rozmágame vidličkom na jemnú kašu.
- Keď je puding hotový, ešte do horúceho pridáme banány a dobre premiešame.
- Do pohárov nasypeme najskôr trochu strúhaného kokosu, na to nalejem horúci poding a vrch opäť posypeme strúhaným kokosom.
- Takto pripravený necháme vychladnúť.
Tento recept patrí do kategórie- Nepečené dezerty.
-
Lahodná nepečená jahodová roláda
Roláda je skvelým múčnikom na pohostenie či posedenie pri káve. Je lahodnou kombináciou vanilkového cesta, nadýchanej šľahačky a aromatických jahôd.
-
Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie
Prezradím vám tajomstvo čínskej polievky ako z čínskej reštaurácii – je ním šťava z ananásu. Vďaka tejto dostane polievka tú správnu sladko-kyslú chuť ako ju poznáte z originálu. Nebojte sa vyskúšať, pochutíte si.
-
Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých
Tieto tvarohové lievance sú jemné, vláčne a prirodzene sladké – ideálne na raňajky alebo desiatu pre celú rodinu. Hotové za pár minút, podávané s medom a škoricovým cukrom. Skvelý spôsob, ako využiť tvaroh v kuchyni.