Banánový puding ako použiť zrelé banány

Banánový puding- ako použiť zrelé banány

Aj vy často riešite dilemu čo s prezretým banánom? Okrem dobrôt ako banana bread, banánových muffinov či lievancov som si obľúbila tiež tento recept na banánový puding. Rýchlo hotový a deťom veľmi chutí. Najmä kombinácia kokosu a banánu je naozaj veľmi harmonický.

Suroviny:

  • 2-3 zrelé banány
  • 600ml (rastlinného) mlieka
  • 3 PL cukru
  • 4 PL kukuričného škrobu
  • 4 PL kokosovej múky (alebo na jemno zomletého kokosu prípadne krupice)
  • 2 PL kokosového tuku
  • 50g strúhaného kokosu
  • 1 balenie vanilkového cukru

Postup:

  • 500ml mlieka (alebo rastlinné mlieko) dáme do hrnca zohrievať spolu s kokosovým tukom a cukrom.
  • Medzitým z zvyšnonm mlieku rozmiešame škrob a kokosovú múku. Keď mlieko zovrie prilejeme škrobovú zmes a miešame až do zahustenia pudingu.
  • Banány si očistíme a posypeme vanilkovým cukrom. Potom rozmágame vidličkom na jemnú kašu.
  • Keď je puding hotový, ešte do horúceho pridáme banány a dobre premiešame.
  • Do pohárov nasypeme najskôr trochu strúhaného kokosu, na to nalejem horúci poding a vrch opäť posypeme strúhaným kokosom.
  • Takto pripravený necháme vychladnúť.

Tento recept patrí do kategórie- Nepečené dezerty.

  • Frankfurtská polievka

    Môj ocino nebol nejaký skúsený kuchár ale mal zopár svojích receptov, ktoré vedel pripraviť naozaj veľmi chutne. Takou bola aj táto frankfurtská polievka s párkom. Jednoduchá, rýchlo hotová a ako deti sme ju radi jedli s čertvým pečivom. Suroviny: 2-3 párky 2 PL múky 2 PL oleja 1 PL červenej […]


  • Rebarborový kysnutý koláč s mrveničkou

    Rebarboru pestujem v záhrade a je to veľmi nenáročná rastlinka vhodná tak na prípravu marmelády ako aj na pečenie. Pri pečení rebarbory, ktorá je mierne kyslastá je dobré jej chuť obohatiť o jahody alebo maliny, ktoré jej dodajú zas na sladkosti a umocnia jej červenú farbu. U nás je rebarborový […]


  • Krásne vláčne žemličky

    Tieto žemličky sú krásne mäkké a nadýchané a hodia sa tak k raňajkovému stolu ako aj napríklad na prípravu domáceho hamburgru. Postup je nenáročný, stačí vám len polovičné balenie kvasníc a ovsené mlieko. To samozrejme môžete nahradiť kravským ale veľmi odporúčam v tomto prípadne siahnúť k ovsenému mlieku, lebo práve […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.