Už ste si niekedy kúpili bylinkové či cesnakové bagetky ako polotovar? Ak vyskúšate tento recept tak už ich nemusíte kupovať lebo si ich budete vedieť jednoducho pripraviť doma a to bez väčšej námahy.
Suroviny:
- 500g múky
- 1,5 čl soli
- 20g čerstvých kvasníc
- 1 PL cukru (na kvások)
- 250ml vody
- 120ml ovseného mlieka
- 2Pl olivového oleja
- 1 žĺtko
- 100g masla alebo margarínu izbovej teploty
- za šálku posekaných čerstvých byliniek (petržlen, pažítka prípadne kôpor)
- 1čl sušeného cesnaku
- soľ
Postup:
- Droždie rozdrobíme do misky, posypeme cukrom a premiešame. Necháme stáť 10 minút až sa vytvorí kvások.
- Do misky dáme múku, kvások, soľ a olej. Postupne pridávame mlieko až vznikne elastické, nelepivé cesto. Toto miesime aspoň 10 minút.
- Cesto rozdelíme na 2 diely a vygúľame ich na valec.
- Bylinky posekáme na jemno. Pridáme k maslu ako aj štipku soli a dobre premiešame.
- Do bagety urobíme nožom zárezy každé 3 cm, pritom narežeme chlieb len na povrchu nie do hĺbky.
- Do zárezov nanesieme nožom za ca. 1 čl masla, pritom sa snažíme cesto nepoškodiť v jeho tvare.
- Potom cesto prikryjeme a necháme hodinu kysnúť.
- Trúbu si nahrejeme na 200C. Bagetky na záver pomažeme žĺtkom a necháme piecť ca. 25-30 minút do zlatista.
-
Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia
Máte aj vy doma zásoby mrazeného ovocia? Ja mám vždy zopár sáčkov z letnej úrody, najmä drobné ovocie ako ríbezle, či egreše, ktoré počas leta nestíhame jesť, ma o to viac potešia cez zimu. Super na prípravu napríklad takýchto chutných rezov. Hrnček mal objem 250ml. Suroviny na cesto: Suroviny na […]
-
Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny
Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:
-
Hrnčekový makový koláč
Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml. Suroviny: Postup: