Skvelé bylinkové bagetky vyrobené doma

Už ste si niekedy kúpili bylinkové či cesnakové bagetky ako polotovar? Ak vyskúšate tento recept tak už ich nemusíte kupovať lebo si ich budete vedieť jednoducho pripraviť doma a to bez väčšej námahy.

Suroviny:

  • 500g múky
  • 1,5 čl soli
  • 20g čerstvých kvasníc
  • 1 PL cukru (na kvások)
  • 250ml vody
  • 120ml ovseného mlieka
  • 2Pl olivového oleja
  • 1 žĺtko
  • 100g masla alebo margarínu izbovej teploty
  • za šálku posekaných čerstvých byliniek (petržlen, pažítka prípadne kôpor)
  • 1čl sušeného cesnaku
  • soľ

Postup:

  • Droždie rozdrobíme do misky, posypeme cukrom a premiešame. Necháme stáť 10 minút až sa vytvorí kvások.
  • Do misky dáme múku, kvások, soľ a olej. Postupne pridávame mlieko až vznikne elastické, nelepivé cesto. Toto miesime aspoň 10 minút.
  • Cesto rozdelíme na 2 diely a vygúľame ich na valec.
  • Bylinky posekáme na jemno. Pridáme k maslu ako aj štipku soli a dobre premiešame.
  • Do bagety urobíme nožom zárezy každé 3 cm, pritom narežeme chlieb len na povrchu nie do hĺbky.
  • Do zárezov nanesieme nožom za ca. 1 čl masla, pritom sa snažíme cesto nepoškodiť v jeho tvare.
  • Potom cesto prikryjeme a necháme hodinu kysnúť.
  • Trúbu si nahrejeme na 200C. Bagetky na záver pomažeme žĺtkom a necháme piecť ca. 25-30 minút do zlatista.
  • Polievka na posilnenie imunity – Kurací vývar s Orzo

    Polievka na posilnenie imunity – Kurací vývar s Orzo

    Kurací vývar bol odjakživa všeliek na virózy či iné ochorenia. Minule som však mala spoznať mnoho rôznych variantov klasického vývaru a pritom som vyskúšala túto oriantálnu verziu – s mätou, rajčinovým pretlakom a cestovinami orzo- a jej chuť je tak neuveritleľne intenzívna, že verím že postaví na nohy každého chorého […]


  • Kávové brownies- hrnčekový recept

    Kávové brownies- hrnčekový recept

    Ak máte radi kávu, tak vám tento zákusok zaručene zachutí. Plný chuti čokolády a kávy, skvelá kombinácia.


  • Múčne halušky ako od mamy

    Múčne halušky ako od mamy

    Moja mama pripravovala skvelé halušky, aspoň u nás doma sa tak volali. Cesto je obdobné ako pri rakúskych špetzloch a neobsahuje zemiaky ako pri tradičných haluškách. Zato je ich príprava otázka 5 minút a chuťovo sú proste skvelé, či už ako príloha napríklad k duseným pečienkam alebo aj ako hlavný […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*