Už ste si niekedy kúpili bylinkové či cesnakové bagetky ako polotovar? Ak vyskúšate tento recept tak už ich nemusíte kupovať lebo si ich budete vedieť jednoducho pripraviť doma a to bez väčšej námahy.
Suroviny:
- 500g múky
- 1,5 čl soli
- 20g čerstvých kvasníc
- 1 PL cukru (na kvások)
- 250ml vody
- 120ml ovseného mlieka
- 2Pl olivového oleja
- 1 žĺtko
- 100g masla alebo margarínu izbovej teploty
- za šálku posekaných čerstvých byliniek (petržlen, pažítka prípadne kôpor)
- 1čl sušeného cesnaku
- soľ
Postup:
- Droždie rozdrobíme do misky, posypeme cukrom a premiešame. Necháme stáť 10 minút až sa vytvorí kvások.
- Do misky dáme múku, kvások, soľ a olej. Postupne pridávame mlieko až vznikne elastické, nelepivé cesto. Toto miesime aspoň 10 minút.
- Cesto rozdelíme na 2 diely a vygúľame ich na valec.
- Bylinky posekáme na jemno. Pridáme k maslu ako aj štipku soli a dobre premiešame.
- Do bagety urobíme nožom zárezy každé 3 cm, pritom narežeme chlieb len na povrchu nie do hĺbky.
- Do zárezov nanesieme nožom za ca. 1 čl masla, pritom sa snažíme cesto nepoškodiť v jeho tvare.
- Potom cesto prikryjeme a necháme hodinu kysnúť.
- Trúbu si nahrejeme na 200C. Bagetky na záver pomažeme žĺtkom a necháme piecť ca. 25-30 minút do zlatista.
Poctivý domáci kurací vývar – Videorecept
Celý recept na prípravu vývaru tu Kurací vývar Ak by ste si radi pripravili domáce cestoviny do vývaru – zámelku, nezabudnite tiež nahliadnuť sem.
Rýchle cestoviny s baby špenátom
Tieto super rýchle cestoviny sú vďačný pokrm keď sa ponáhľate. Celá príprava zaberie asi 15 minút a rýchla večera či obed je hotová.
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.