Medové palacinky

V poslednom čase som častejšie dostala darom med a tak sa mi začal hromadiť. Bolo na čase zacať vymýšľať recepty, kde ho využijem. A tak obmenou mojho obľúbeného palacinkového cesta vznikli tieto chutné medové palacinky. Ako poleva bol použitý tiež med.

Suroviny.

  • 3 vajíčka
  • 4PL medu
  • 50ml oleja (napr. Slnečnicový)
  • 500ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • 180g hl múky
  • štipka soli

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s olejom ca. 3 minúty až dosiahneme nadýchanú zmes.
  • Pridáme med a štipku soli a premiešame.
  • Na záver primiešame preosiatú múku a miešame až vznikne hladké cesto bez hrudiek.
  • Cesto necháme 15 minút oddychovať.
  • Panvicu nadhrejeme. Pred každou palacinkou ju potrieme pierkom olejom.
  • Na naolejovanú panvicu nalejeme za naberačku cesta a to rovnomerne nanesieme po ploche panvice.
  • Pečieme z každej strany na strednej teplote ca. 2 minúty do zlatista.
  • Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Super rýchla omáčka hotová za pár minút. Na to, aby sa varenie urýchly je dôležité brokolicu rozobrať na malé ružičky, tým budú rýchlejšie uvarené.


  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*