V poslednom čase som častejšie dostala darom med a tak sa mi začal hromadiť. Bolo na čase zacať vymýšľať recepty, kde ho využijem. A tak obmenou mojho obľúbeného palacinkového cesta vznikli tieto chutné medové palacinky. Ako poleva bol použitý tiež med.
Suroviny.
- 3 vajíčka
- 4PL medu
- 50ml oleja (napr. Slnečnicový)
- 500ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
- 180g hl múky
- štipka soli
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s olejom ca. 3 minúty až dosiahneme nadýchanú zmes.
- Pridáme med a štipku soli a premiešame.
- Na záver primiešame preosiatú múku a miešame až vznikne hladké cesto bez hrudiek.
- Cesto necháme 15 minút oddychovať.
- Panvicu nadhrejeme. Pred každou palacinkou ju potrieme pierkom olejom.
- Na naolejovanú panvicu nalejeme za naberačku cesta a to rovnomerne nanesieme po ploche panvice.
- Pečieme z každej strany na strednej teplote ca. 2 minúty do zlatista.
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept
Zapečené zemiaky na smotane
Tieto lahodné zapečené zemiaky na smotane patria k mojím obľúbeným prílohám k hovädziemu dusenému mäsu. Ich príprava je nenáročná, väčšinu práce prevezme trúba. Recept
20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady
Leto aj jeseň ponúka bohatú úrodu ovocia a zeleniny. Ale kdo už mal záhradku vie, že väčšina ovocia či zeleniny má len krátku trvácnosť a na to, aby sme mohli mať s úrody čo najviac je dôležité ju aj spracovať a uschovať tak, aby sme s nej mali maximum. Táto […]