V poslednom čase som častejšie dostala darom med a tak sa mi začal hromadiť. Bolo na čase zacať vymýšľať recepty, kde ho využijem. A tak obmenou mojho obľúbeného palacinkového cesta vznikli tieto chutné medové palacinky. Ako poleva bol použitý tiež med.
Suroviny.
- 3 vajíčka
- 4PL medu
- 50ml oleja (napr. Slnečnicový)
- 500ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
- 180g hl múky
- štipka soli
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s olejom ca. 3 minúty až dosiahneme nadýchanú zmes.
- Pridáme med a štipku soli a premiešame.
- Na záver primiešame preosiatú múku a miešame až vznikne hladké cesto bez hrudiek.
- Cesto necháme 15 minút oddychovať.
- Panvicu nadhrejeme. Pred každou palacinkou ju potrieme pierkom olejom.
- Na naolejovanú panvicu nalejeme za naberačku cesta a to rovnomerne nanesieme po ploche panvice.
- Pečieme z každej strany na strednej teplote ca. 2 minúty do zlatista.
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?