Zeleninové placky z reďkovky

Tento rok som sa tešila výdatnej úrode reďkoviek v záhrade a tak som skúšala rôzne nové aj neobvyklé recepty na ich spracovanie. Medzi takéto patria aj tieto placky. Výborne chutili najmä s tvarohovým dipom a kôprom. Veľmi ľahký recept napríklad aj do teplých letných dní.

Suroviny:

  • 1 zväzok reďkoviek
  • 2 surové zemiaky
  • 1 vajíčko
  • 2 PL múky
  • soľ, čierne korenie, 1 cesnakový strúčik
  • Petržlenová vňať, jarná cibuľka

Postup:

  • Reďkovky očistíme a buď pokrájame na jemno alebo ich dáme rozsekať kuchynským robotom.
  • Takisto si očistíme zemiaky a necháme ich rozsekať na jemno (prípadne ak nemáme kuchynský robot tak postrúhame).
  • Oboje dáme do misky spolu s vajíčkom a múkou.
  • Dochutíme soľou, čiernym korením, roztlačeným cesnakovým strúčikom a pridáme na jemno posekanou petržlenovou vňaťou ako aj vňaťou z jarnej cibuľky.
  • Premiešame a necháme 5-10 minút oddychovať aby sa múka trochu nabopnala.
  • Panvicu si nahrejeme, pridáme olej a potom za lyžičku cesta dáme na panvicu a necháme placku pomaly opekať na nízskom ohni do zlatista.
  • Po ca. 5 minútach placku otočíme a necháme ju dopiecť aj z druhej strany.
  • Jahodové tartaletky – recept

    Jahodové tartaletky – recept

    Jahody možno si vychnutnať na toľko možných spôsobov ale jeden z najčerstvejších využití je do ovocných koláčov či tarte, v tomto prípadne v malej verzii teda tartaletky.


  • Nebeské ríbezľové kocky, hrnčekový recept

    Nebeské ríbezľové kocky, hrnčekový recept

    Tento zákusok je presne taký, ako hovorí nadpis – nebeský. Šťavnaté maslové cesto a k tomu mierne kyslasté ríbezle a biela obláčiková bielková pena na vrchu. Vskutku skvelá kombinácia, ktorá vám učaruje.


  • Pravý nemecký guláš

    Pravý nemecký guláš

    Guláš je pripravovaný na množstvo rôznych spôsobov. Tento je typický pre ten Nemecký kraj v ktorom žijem. Základ jeho chuti tvorí veľa cibule, rajčinový pretlak a dlhé dusenie. Výbornou prílohou je domáca knedľa či kyslá kapusta.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*