Chystáte sa upiecť niečo rýchle a neviete sa rozhodnúť medzi bábovkou a cheesecake? A čo tak vyskúšať bábovku s cheesecake vo vnútri? Vyzerá to komplikovanejšie ako v skutočnosti je. A netreba vám viac ako klasickú bábovkovú formu.
Suroviny na hnedé cesto:
- 3 vajíčka
- 150g cukru
- 125g masla
- 1 balenie kakaového pudingového prášku
- 160g múky
- 1/2 prášku do pečiva
- Štipka soli
Suroviny na cheesecake:
- 200g jemného tvarohu
- 1 vajíčko
- 50g pr.cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 PL kukuričného škrobu
okrem toho:
- 50g čerešne (mrazené či zavárané)
Postup:
- Trúbusi si predhrejeme na 180C.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a maslom do hladka, až vznikne cesto bez hrčiek.
- Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, kakaový puding a všetko dobre premiešame.
- Tvaroh zmiešame s vajíčkom, cukrom a vanilkovým cukrom ako aj škrobom.
- Bábovkovú formu dobre vymastíme.
- Potom 2/3 hnedého cesta nanesieme lyžicou do nádoby a takisto lyžicou dôkladne rozotrieme cesto po stranách aj strede formy, tak aby bolo cesto všade rovnomerne hrubé. Keďže je cesto suchšie, dá sa dobre natierať.
- Do stredu hnedého cesta nalejeme cheesecake plnku a do nej vložímr zopár čerešní.
- Na to opäť lyžicou nanesieme zvyšok kakaového cesta a povrch zarovnáme.
- Takto pripravené cesto pečieme v trúbe pri 180⁰C ca. 45 minúť. Pred koncom pečenia prikryjeme alobalom aby cesto moc nezhneslo.
- Po upečení necháme kompletne vychladnúť, až potom vyklopíme z formy, inak by sa nám mohlo cesto poškodiť.
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?