Čokoládová bábovka s cheesecake vo vnútri

Chystáte sa upiecť niečo rýchle a neviete sa rozhodnúť medzi bábovkou a cheesecake? A čo tak vyskúšať bábovku s cheesecake vo vnútri? Vyzerá to komplikovanejšie ako v skutočnosti je. A netreba vám viac ako klasickú bábovkovú formu.

Video k receptu pridám dnes večer.

Suroviny na hnedé cesto:

  • 3 vajíčka
  • 150g cukru
  • 125g masla
  • 1 balenie kakaového pudingového prášku
  • 160g múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Štipka soli

Suroviny na cheesecake:

  • 200g jemného tvarohu
  • 1 vajíčko
  • 50g pr.cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 PL kukuričného škrobu

okrem toho:

  • 50g čerešne (mrazené či zavárané)

Postup:

  • Trúbusi si predhrejeme na 180C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a maslom do hladka, až vznikne cesto bez hrčiek.
  • Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, kakaový puding a všetko dobre premiešame.
  • Tvaroh zmiešame s vajíčkom, cukrom a vanilkovým cukrom ako aj škrobom.
  • Bábovkovú formu dobre vymastíme.
  • Potom 2/3 hnedého cesta nanesieme lyžicou do nádoby a takisto lyžicou dôkladne rozotrieme cesto po stranách aj strede formy, tak aby bolo cesto všade rovnomerne hrubé. Keďže je cesto suchšie, dá sa dobre natierať.
  • Do stredu hnedého cesta nalejeme cheesecake plnku a do nej vložímr zopár čerešní.
  • Na to opäť lyžicou nanesieme zvyšok kakaového cesta a povrch zarovnáme.
  • Takto pripravené cesto pečieme v trúbe pri 180⁰C ca. 45 minúť. Pred koncom pečenia prikryjeme alobalom aby cesto moc nezhneslo.
  • Po upečení necháme kompletne vychladnúť, až potom vyklopíme z formy, inak by sa nám mohlo cesto poškodiť.
  • Jednoduchý jablkový koláč zo švábska

    Tento jednoduchý jablkový koláč má svôj pôvod v nemeckom kraji švábsko a je naozaj veľmi jednoduchý na prípravu. Konzistenciu pripomína šťavnatú bábovku. Servírovaný s vyšľahanou šlahačkou je to ideálny sprievodca k šálke kávy. Suroviny: 2 jablká 4 vajíčka 125g roztopeného masla 150g kr. cukru 250g hl. múky 1/2 balenia prášku […]


  • Liečivý levanduľový sirup bez varenia

    Tento rok sa mi podarilo navštíviť francúzske levanduľové polia. Okrem toho, že som bola učarovaná ich krásou a arómou, ktorá sa nimi šírila, navštívili sme tiež súkromnú manufaktúru na spracovanie levandule, jednak sušením ale tiež výrobou éterických olejov. Majiteľka bola veľmi zhovorčivá a porozprávala nám nielen o tom, aké rôzne […]


  • Jednoduchý cheesecake pre lenivé

    Tento cheesecake je výborný rýchly zákusok, ktorý vyžaduje minimálnu zručnosť či čas. Cheesecake je bez spodného cesta a za pár minút hotový. Servírovať ho možno s ovocím, čokoládovou polevou alebo napríklad s karamelovou polevou. Suroviny 2 balenia (500g) jemného krémovitého syra (philadephia/mascarpone) 1 balenie (250g) jemného tvarohu 200ml kyslej smotany […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.