Čokoládová bábovka s cheesecake vo vnútri

Chystáte sa upiecť niečo rýchle a neviete sa rozhodnúť medzi bábovkou a cheesecake? A čo tak vyskúšať bábovku s cheesecake vo vnútri? Vyzerá to komplikovanejšie ako v skutočnosti je. A netreba vám viac ako klasickú bábovkovú formu.

Suroviny na hnedé cesto:

  • 3 vajíčka
  • 150g cukru
  • 125g masla
  • 1 balenie kakaového pudingového prášku
  • 160g múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Štipka soli

Suroviny na cheesecake:

  • 200g jemného tvarohu
  • 1 vajíčko
  • 50g pr.cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 PL kukuričného škrobu

okrem toho:

  • 50g čerešne (mrazené či zavárané)

Postup:

  • Trúbusi si predhrejeme na 180C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a maslom do hladka, až vznikne cesto bez hrčiek.
  • Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, kakaový puding a všetko dobre premiešame.
  • Tvaroh zmiešame s vajíčkom, cukrom a vanilkovým cukrom ako aj škrobom.
  • Bábovkovú formu dobre vymastíme.
  • Potom 2/3 hnedého cesta nanesieme lyžicou do nádoby a takisto lyžicou dôkladne rozotrieme cesto po stranách aj strede formy, tak aby bolo cesto všade rovnomerne hrubé. Keďže je cesto suchšie, dá sa dobre natierať.
  • Do stredu hnedého cesta nalejeme cheesecake plnku a do nej vložímr zopár čerešní.
  • Na to opäť lyžicou nanesieme zvyšok kakaového cesta a povrch zarovnáme.
  • Takto pripravené cesto pečieme v trúbe pri 180⁰C ca. 45 minúť. Pred koncom pečenia prikryjeme alobalom aby cesto moc nezhneslo.
  • Po upečení necháme kompletne vychladnúť, až potom vyklopíme z formy, inak by sa nám mohlo cesto poškodiť.
  • Domáce čatní /chutney – sladké, pikantné a ideálne na leto

    Domáce čatní /chutney – sladké, pikantné a ideálne na leto

    Ak radi konzervujete potraviny, ale chcete niečo iné ako klasickú marmeládu alebo džem, čatní sa možno stane vaším novým favoritom. Je to perfektný spôsob, ako premeniť zrelé ovocie, cibuľu a korenie na chuťovo bohatý všeliek, ktorý rozžiari vaše jedlá – a jeho príprava je prekvapivo jednoduchá. Čo robí čatní čatní […]


  • Marhuľové chutney s paprikou

    Marhuľové chutney s paprikou

    Skvelaá príloha napríklad ku grilovaému mäsu. Kombinácia sladkých marhúľ a pikatnej papriky je úžastná. Sladko-kyslé s jemným pálivým nádychom – toto chutney je skvelé k syrom, mäsu, na sendviče alebo len tak na pečivo. Pripravené za chvíľu a vydrží celé týždne v chladničke!


  • Ananásové chutney s jalapeňo

    Ananásové chutney s jalapeňo

    Tá správna kombinácia sladko-pikatnej chuti, skvelá ku každej grilovačke. Ak máte možnosť použite ryžový ocot, ktorý má miernejšiu chuť, aj tradičný ocot možno ale takisto použiť. Toto chutney je sladké, kyslé a zároveň pikantné – ideálne k grilovanému mäsu, burgerom, syrom alebo ako netradičná príloha ku kuraťu. Tropická chuť ananásu […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*