Čokoládová bábovka s cheesecake vo vnútri

Chystáte sa upiecť niečo rýchle a neviete sa rozhodnúť medzi bábovkou a cheesecake? A čo tak vyskúšať bábovku s cheesecake vo vnútri? Vyzerá to komplikovanejšie ako v skutočnosti je. A netreba vám viac ako klasickú bábovkovú formu.

Suroviny na hnedé cesto:

  • 3 vajíčka
  • 150g cukru
  • 125g masla
  • 1 balenie kakaového pudingového prášku
  • 160g múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Štipka soli

Suroviny na cheesecake:

  • 200g jemného tvarohu
  • 1 vajíčko
  • 50g pr.cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 PL kukuričného škrobu

okrem toho:

  • 50g čerešne (mrazené či zavárané)

Postup:

  • Trúbusi si predhrejeme na 180C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a maslom do hladka, až vznikne cesto bez hrčiek.
  • Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, kakaový puding a všetko dobre premiešame.
  • Tvaroh zmiešame s vajíčkom, cukrom a vanilkovým cukrom ako aj škrobom.
  • Bábovkovú formu dobre vymastíme.
  • Potom 2/3 hnedého cesta nanesieme lyžicou do nádoby a takisto lyžicou dôkladne rozotrieme cesto po stranách aj strede formy, tak aby bolo cesto všade rovnomerne hrubé. Keďže je cesto suchšie, dá sa dobre natierať.
  • Do stredu hnedého cesta nalejeme cheesecake plnku a do nej vložímr zopár čerešní.
  • Na to opäť lyžicou nanesieme zvyšok kakaového cesta a povrch zarovnáme.
  • Takto pripravené cesto pečieme v trúbe pri 180⁰C ca. 45 minúť. Pred koncom pečenia prikryjeme alobalom aby cesto moc nezhneslo.
  • Po upečení necháme kompletne vychladnúť, až potom vyklopíme z formy, inak by sa nám mohlo cesto poškodiť.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


  • Kuracie stehná dusené na ryži- obed z jednej panvice

    Kuracie stehná dusené na ryži- obed z jednej panvice

    Toto jedlo si vyžaduje len väčší pekáč či panvicu, ktorú možno uzavrieť. Mäso aj ryža sa dusia spolu v jednej panvici, takže nepotrebujete žiaden iný riad. Okrem toho dostane ryža chutnú arómu z kuracích kúskov. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *