Chystáte sa upiecť niečo rýchle a neviete sa rozhodnúť medzi bábovkou a cheesecake? A čo tak vyskúšať bábovku s cheesecake vo vnútri? Vyzerá to komplikovanejšie ako v skutočnosti je. A netreba vám viac ako klasickú bábovkovú formu.

Suroviny na hnedé cesto:
- 3 vajíčka
- 150g cukru
- 125g masla
- 1 balenie kakaového pudingového prášku
- 160g múky
- 1/2 prášku do pečiva
- Štipka soli
Suroviny na cheesecake:
- 200g jemného tvarohu
- 1 vajíčko
- 50g pr.cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 PL kukuričného škrobu
okrem toho:
- 50g čerešne (mrazené či zavárané)
Postup:
- Trúbusi si predhrejeme na 180C.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a maslom do hladka, až vznikne cesto bez hrčiek.
- Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, kakaový puding a všetko dobre premiešame.
- Tvaroh zmiešame s vajíčkom, cukrom a vanilkovým cukrom ako aj škrobom.
- Bábovkovú formu dobre vymastíme.
- Potom 2/3 hnedého cesta nanesieme lyžicou do nádoby a takisto lyžicou dôkladne rozotrieme cesto po stranách aj strede formy, tak aby bolo cesto všade rovnomerne hrubé. Keďže je cesto suchšie, dá sa dobre natierať.
- Do stredu hnedého cesta nalejeme cheesecake plnku a do nej vložímr zopár čerešní.
- Na to opäť lyžicou nanesieme zvyšok kakaového cesta a povrch zarovnáme.
- Takto pripravené cesto pečieme v trúbe pri 180⁰C ca. 45 minúť. Pred koncom pečenia prikryjeme alobalom aby cesto moc nezhneslo.
- Po upečení necháme kompletne vychladnúť, až potom vyklopíme z formy, inak by sa nám mohlo cesto poškodiť.
-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]