Tento jednoduchý hrnčekový marhuľový koláč si vyžaduje ca. 5 minút na prípravu, jeden hrnček s objemom 250ml a zapekaciu nádobu. Jednoduhšie to už nebude :). Tento koláč zvládne naozaj každý začiatočník. Krupica mu dodáva skvelú konzisenciu a krásne zlatistú farbu. Odporúčam vyskúšať.
Suroviny:
- 2 vajíčka
- 1 šálka (rastlinného) mlieka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1/2 šálky oleja
- 1 šálka hrubej múky
- 1 šálka krupice
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 500g marhúľ (prípadne iného ovocia)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
- Pridáme olej a mlieko a spolu dobre prešľaháme.
- Potom preosejeme múku, krupicu ako aj prášok do pečiva.
- Marhuľe ošúpeme, vyberieme kvôstky a rozkrojíme na polovičku. Potom posypeme vanilkovým cukrom a 1 lyžicou múky.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie. Na vrch cesto rovnomerne rozložíme pripravené marhuľe.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180C po dobu ca 35 minút do zlatista.
- Pred vybratím z formy necháme cesto dobre vychladnúť.
Poctivý domáci kurací vývar – Videorecept
Celý recept na prípravu vývaru tu Kurací vývar Ak by ste si radi pripravili domáce cestoviny do vývaru – zámelku, nezabudnite tiež nahliadnuť sem.
Rýchle cestoviny s baby špenátom
Tieto super rýchle cestoviny sú vďačný pokrm keď sa ponáhľate. Celá príprava zaberie asi 15 minút a rýchla večera či obed je hotová.
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.