Tento jednoduchý hrnčekový marhuľový koláč si vyžaduje ca. 5 minút na prípravu, jeden hrnček s objemom 250ml a zapekaciu nádobu. Jednoduhšie to už nebude :). Tento koláč zvládne naozaj každý začiatočník. Krupica mu dodáva skvelú konzisenciu a krásne zlatistú farbu. Odporúčam vyskúšať.
Suroviny:
- 2 vajíčka
- 1 šálka (rastlinného) mlieka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1/2 šálky oleja
- 1 šálka hrubej múky
- 1 šálka krupice
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 500g marhúľ (prípadne iného ovocia)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
- Pridáme olej a mlieko a spolu dobre prešľaháme.
- Potom preosejeme múku, krupicu ako aj prášok do pečiva.
- Marhuľe ošúpeme, vyberieme kvôstky a rozkrojíme na polovičku. Potom posypeme vanilkovým cukrom a 1 lyžicou múky.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie. Na vrch cesto rovnomerne rozložíme pripravené marhuľe.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180C po dobu ca 35 minút do zlatista.
- Pred vybratím z formy necháme cesto dobre vychladnúť.
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?