Tento jednoduchý hrnčekový marhuľový koláč si vyžaduje ca. 5 minút na prípravu, jeden hrnček s objemom 250ml a zapekaciu nádobu. Jednoduhšie to už nebude :). Tento koláč zvládne naozaj každý začiatočník. Krupica mu dodáva skvelú konzisenciu a krásne zlatistú farbu. Odporúčam vyskúšať.
Suroviny:
- 2 vajíčka
- 1 šálka (rastlinného) mlieka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1/2 šálky oleja
- 1 šálka hrubej múky
- 1 šálka krupice
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 500g marhúľ (prípadne iného ovocia)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
- Pridáme olej a mlieko a spolu dobre prešľaháme.
- Potom preosejeme múku, krupicu ako aj prášok do pečiva.
- Marhuľe ošúpeme, vyberieme kvôstky a rozkrojíme na polovičku. Potom posypeme vanilkovým cukrom a 1 lyžicou múky.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie. Na vrch cesto rovnomerne rozložíme pripravené marhuľe.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180C po dobu ca 35 minút do zlatista.
- Pred vybratím z formy necháme cesto dobre vychladnúť.
Ako pripraviť zemiakovú kašu: Tipy a odpovede na najčastejšie otázky
Pripraviť zemiakovú kašu nieje zďaleka tak jednoduché ako sa môže zdať. Veľmi rýchlo sa kaša stane mazľavou či príliš tuhou a tak som sa rozhodla investovať článok o tom, ako správne pripraviť zemiakovú kašu a a najčastejšie otázky, ktoré vás zamestnávajú. Základný recept na prípravu zemiakovej kaše Suroviny: Postup: Ošúp […]
Skvelý vanilkový tarte s jahodami len z 1 vajíčka
Tento jednoduchý tarte je kombinácia lahodného maslového cesta, jemnej vanilkovej plnky a aromatických jahôd. Skvelé pohostenie len z 1 vajíčka. Recept
Maková torta s kakaom a malinami
Chutná torta v kombinácii maku a malinami. Skvelé aj na spotrebovanie mrazeného ovocia.