Jednoduchý hrnčekový marhuľový koláč z krupice

Tento jednoduchý hrnčekový marhuľový koláč si vyžaduje ca. 5 minút na prípravu, jeden hrnček s objemom 250ml a zapekaciu nádobu. Jednoduhšie to už nebude :). Tento koláč zvládne naozaj každý začiatočník. Krupica mu dodáva skvelú konzisenciu a krásne zlatistú farbu. Odporúčam vyskúšať.

Suroviny:

  • 2 vajíčka
  • 1 šálka (rastlinného) mlieka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 šálka hrubej múky
  • 1 šálka krupice
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 500g marhúľ (prípadne iného ovocia)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme olej a mlieko a spolu dobre prešľaháme.
  • Potom preosejeme múku, krupicu ako aj prášok do pečiva.
  • Marhuľe ošúpeme, vyberieme kvôstky a rozkrojíme na polovičku. Potom posypeme vanilkovým cukrom a 1 lyžicou múky.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie. Na vrch cesto rovnomerne rozložíme pripravené marhuľe.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 180C po dobu ca 35 minút do zlatista.
  • Pred vybratím z formy necháme cesto dobre vychladnúť.
  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*