Jednoduchý hrnčekový marhuľový koláč z krupice

Tento jednoduchý hrnčekový marhuľový koláč si vyžaduje ca. 5 minút na prípravu, jeden hrnček s objemom 250ml a zapekaciu nádobu. Jednoduhšie to už nebude :). Tento koláč zvládne naozaj každý začiatočník. Krupica mu dodáva skvelú konzisenciu a krásne zlatistú farbu. Odporúčam vyskúšať.

Suroviny:

  • 2 vajíčka
  • 1 šálka (rastlinného) mlieka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 šálka hrubej múky
  • 1 šálka krupice
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 500g marhúľ (prípadne iného ovocia)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme olej a mlieko a spolu dobre prešľaháme.
  • Potom preosejeme múku, krupicu ako aj prášok do pečiva.
  • Marhuľe ošúpeme, vyberieme kvôstky a rozkrojíme na polovičku. Potom posypeme vanilkovým cukrom a 1 lyžicou múky.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie. Na vrch cesto rovnomerne rozložíme pripravené marhuľe.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 180C po dobu ca 35 minút do zlatista.
  • Pred vybratím z formy necháme cesto dobre vychladnúť.
  • Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie

    Prezradím vám tajomstvo čínskej polievky ako z čínskej reštaurácii – je ním šťava z ananásu. Vďaka tejto dostane polievka tú správnu sladko-kyslú chuť ako ju poznáte z originálu. Nebojte sa vyskúšať, pochutíte si.


  • Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých

    Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých

    Tieto tvarohové lievance sú jemné, vláčne a prirodzene sladké – ideálne na raňajky alebo desiatu pre celú rodinu. Hotové za pár minút, podávané s medom a škoricovým cukrom. Skvelý spôsob, ako využiť tvaroh v kuchyni.


  • Baklažány plnené jemným krémom, skvelé antipasti

    Baklažány plnené jemným krémom, skvelé antipasti

    Antipasti je taliansky pojeme popisujúci predjedlo. Väčšina antipasti je založená na zelenine a ani kvalitný olivový olej nesmie chýbať. Či už paprika, či cuketa alebo baklažán či olivy, možno ti je mnoho. Tentoraz som sa zamerala na baklažán, ktorý vás v tomto prevedení prekvapí intenzívnou sýtou chuťou.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*