Jednoduchý hrnčekový marhuľový koláč z krupice

Tento jednoduchý hrnčekový marhuľový koláč si vyžaduje ca. 5 minút na prípravu, jeden hrnček s objemom 250ml a zapekaciu nádobu. Jednoduhšie to už nebude :). Tento koláč zvládne naozaj každý začiatočník. Krupica mu dodáva skvelú konzisenciu a krásne zlatistú farbu. Odporúčam vyskúšať.

Suroviny:

  • 2 vajíčka
  • 1 šálka (rastlinného) mlieka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 šálka hrubej múky
  • 1 šálka krupice
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 500g marhúľ (prípadne iného ovocia)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme olej a mlieko a spolu dobre prešľaháme.
  • Potom preosejeme múku, krupicu ako aj prášok do pečiva.
  • Marhuľe ošúpeme, vyberieme kvôstky a rozkrojíme na polovičku. Potom posypeme vanilkovým cukrom a 1 lyžicou múky.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie. Na vrch cesto rovnomerne rozložíme pripravené marhuľe.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 180C po dobu ca 35 minút do zlatista.
  • Pred vybratím z formy necháme cesto dobre vychladnúť.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


  • Kuracie stehná dusené na ryži- obed z jednej panvice

    Kuracie stehná dusené na ryži- obed z jednej panvice

    Toto jedlo si vyžaduje len väčší pekáč či panvicu, ktorú možno uzavrieť. Mäso aj ryža sa dusia spolu v jednej panvici, takže nepotrebujete žiaden iný riad. Okrem toho dostane ryža chutnú arómu z kuracích kúskov. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *