Jednoduchý hrnčekový marhuľový koláč z krupice

Tento jednoduchý hrnčekový marhuľový koláč si vyžaduje ca. 5 minút na prípravu, jeden hrnček s objemom 250ml a zapekaciu nádobu. Jednoduhšie to už nebude :). Tento koláč zvládne naozaj každý začiatočník. Krupica mu dodáva skvelú konzisenciu a krásne zlatistú farbu. Odporúčam vyskúšať.

Suroviny:

  • 2 vajíčka
  • 1 šálka (rastlinného) mlieka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 šálka hrubej múky
  • 1 šálka krupice
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 500g marhúľ (prípadne iného ovocia)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme olej a mlieko a spolu dobre prešľaháme.
  • Potom preosejeme múku, krupicu ako aj prášok do pečiva.
  • Marhuľe ošúpeme, vyberieme kvôstky a rozkrojíme na polovičku. Potom posypeme vanilkovým cukrom a 1 lyžicou múky.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie. Na vrch cesto rovnomerne rozložíme pripravené marhuľe.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 180C po dobu ca 35 minút do zlatista.
  • Pred vybratím z formy necháme cesto dobre vychladnúť.
  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*