Cesnak je nielen prírodné antibiotikum, ktoré posilňuje náš imnunitý systém ale tiež jeho chuť a aróma je jedinečná. Najmä pri pečení sa plne uvoľní a rozvonia celú kuchyňu. Tento cesnakový bochník si viete pripraviť za pár minút a s jednoduchými surovinami.
- 500g polohrubej múky
- 2 čL soli
- 1/2 čertvého droždia + 1 PL cukru na kvások
- ca. 300ml vody
- 3 PL olivového oleja do cesta + olej na potretie
- 6 strúčikov cesnaku
- menší zväzok tymiánu (alebo majoránu, rozmarínu..)
- 150g tvrdého syru
Postup:
- Kvasnice rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Dobre premiešame a necháme stáť 10 minút aby vznikol kvások.
- Do misky si preosejeme múku.
- Keď vznikne kvások, zmiešame ho s múkou, soľou a olejom.
- Potom postupne po malých množstvách pridávame vodu a miesime až vznikne elastické, nelepivé cesto. Miesenie je dôležité, treba miesiť intenzívne aspoň 10 minút.
- Cesto rozvaľkáme a dáme ho rovno na plech. Potom ho potrieme olejom, prikyjeme (najlepšie potravinovou fóliou tak ale aby sa cesta nedotýkala) a necháme kysnúť 1 hodinu pri izbovej teplote.
- Po vykysnutí cesto pomažeme po povrchu olivovým olejom a osolíme ho.
- Cesnakové strúčiky pretlačíme a pomažeme nimi celú plochu cesta. Na záver syr postrúhame a nanesieme ho na cesto, len pri okraji necháme ca. 1 cm odstup bez cesnaku a bez syru.
- Strany cesta ešte pomažeme olejom a potom pečieme pri 180C po dobu ca. 30 minút.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Cesnakový bochník
Cesnak je nielen prírodné antibiotikum, ktoré posilňuje náš imnunitý systém ale tiež jeho chuť a aróma je jedinečná. Najmä pri pečení sa plne uvoľní a rozvonia celú kuchyňu. Tento cesnakový bochník si viete pripraviť za pár minút a s jednoduchými surovinami. 500g polohrubej múky 2 čL soli 1/2 čertvého droždia […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Domáce ravioli plnené feta syrom
Toto jedlo si vyžaduje trochu viac úsilia ale ten výsledok stojí za to. Domáce cestoviny sú skvostom, ktorým určite uchvátite vaších hostí. Nehovoriac o tom, že cesto na domáce cestoviny je tak super jednoduché, pozostáva len z 3 surovín.
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Domáce ravioli plnené feta syrom
Toto jedlo si vyžaduje trochu viac úsilia ale ten výsledok stojí za to. Domáce cestoviny sú skvostom, ktorým určite uchvátite vaších hostí. Nehovoriac o tom, že cesto na domáce cestoviny je tak super jednoduché, pozostáva len z 3 surovín.
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.