Chrumkavé pečené zemiaky

Veľa ľudí je neistých pri tom, ako pripraviť chrumkavé pečené zemiaky. Zemiaky buď predvárajú, či pečú pod alobalom, pritom nič z toho netreba robiť a pritom dosiahnúť krásne zlatisté zemiaky chrumkavé zvonku a mäkké zvnútra.

Pri príprave treba dodržať len zopár pravidiel. Kúsky zemiakov by mali byť relatívne tenké a zhruba rovnako veľké. Na pečenie by mali byť zemiaky v strednej alebo spodnej časti trúby, aby sa piekli rovnomerne a pomalšie. A na záver, teplota trúby by nemala byť vyššia ako 180°C.

Postup:

  • 1kg zemiakov ošúpeme (pri mladých zemiakoch netreba šúpať, stačí im umyť dobre šupku).
  • Potom zemiaky rozkrojíme po dĺžke a každú polovičku rozdelíme na ešte 3-4 kusy (podľa veľkosti zemiaku).
  • Všetky zemiakové kúsy dáme do misky a potom ich marinujeme. Na marinádu zmiešame 10ml oleja (slnečnicový alebo olivový) spolu s 1čl soli, čiernym korením, 1čl sladkej papriky (buď sladkej alebo štipľavej, podľa chuti), 1čl sušeného cesnaku a byliniek podľa chuti (možno aj vynechať, ja používam tymián alebo oregáno).
  • Zemiaky polejeme marinádou a všetko premiešame tak, aby boli všetky zemiaky marinované.
  • Potom zemiaky dáme na plech a pečieme pri 180°C ca. 30min. až pokiaľ dostanú zemiaky zlatistú chrumkavú kôrku.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Chrumkavé pečené zemiaky

Veľa ľudí je neistých pri tom, ako pripraviť chrumkavé pečené zemiaky. Zemiaky buď predvárajú, či pečú pod alobalom, pritom nič z toho netreba robiť a pritom dosiahnúť krásne zlatisté zemiaky chrumkavé zvonku a mäkké zvnútra. Pri príprave treba dodržať len zopár pravidiel. Kúsky zemiakov by mali byť relatívne tenké a […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Malinový koláč s pudingom

    Malinový koláč s pudingom

    Tento malinový koláč s pudingom je super rýchlou variantov, ktorú zvládnete celkom bez váženia, len s jedným hrnčekom s objemom 200ml. Puding cesto nielen pekne zafarbí do žlta ale takisto mu dodá na vláčnosti. Sladké cesto skvelo harmonizuje s mierne kyslastými malinami a celkovo chutný recept zvládnuteľný za pár minút. […]


  • Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Tento koláč spája chuť jahôd a bielej čokolády to chutného dezertu. Ja som tentoraz pridala jahody tak do cesta ako aj na oblohu lebo som mala vela jahôd, ale samozrejme, že je môžete ich umiestniť len na ozdobu a v ceste vynechať, výsledok bude takisto lahodný. Tomuto cestu dominuje chuť […]


4 komentáre

  1. Pingback: Diétne kurča pečené na stojato

  2. Pingback: V trúbe dusené kuracie prsia – recepis.sk

  3. No az sa mi nechce verit, ze na 180°C a na 30 min. su take ako na obrazku?
    Ja ich vzdy predvarim, ale ako nahle sa ukaze pena, vypinam a min.na 40 minut davam do truby…
    Mozem sa spytat, na akej urovni mate plech v trube?
    Dakujem

    • lydia.argilli

      30 minút naozaj stačí. Je však tiež dôležité pokrájať zemiaky na relatívne tenké mesiačiky. Samozrejme, čím hrubšie budú kúsky o to sa predĺži čas pečenia.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*