Tento recept na hrnčekovú bublaninu je naozaj veľmi jenoduchý, nepotrebujete naň ani mixér ani váhu, postačí vám hrnček s objemom 250ml a jedna misa na miešanie. Vďaka jogurtovej poleve chuťovo trochu pripomína cheesecake a harmonicky vyvažuje chuť koláča. Na prípravu môžete použiť akékoľvek sezónne ovocie, napríklad ríbezle, marhule, černice, čučoriedky…
Suroviny:
- 2 vajíčka
- 1 šálka (rastlinného) mlieka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1/2 šálky roztopeného masla alebo margarínu
- 1 šálka hrubej múky
- 1 šálka detskej krupice
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 300g ovocia
- 1 vajíčko na polevu
- 250ml hustého bieleho jogurtu
- 3 PL práškového cukru
Postup:
- Vajíčka rozbijeme do misky a vytrepeme ich metličkou s cukrom až sa tento roztopí.
- Pridáme roztopený margarín a mlieko a spolu dobre premiešme.
- Potom preosejeme múku, krupicu ako aj prášok do pečiva.
- Ovocie si ošúpeme (vyberieme kvôstky), prípadne rozkrojíme na polovičku. Potom posypeme vanilkovým cukrom a premiešame.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie, ja som použila tortovú formu s polomerom 26cm. Na vrch cesto rovnomerne rozložíme pripravené ovocie.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 160C po dobu ca 30 minút.
- Medzitým si biely jogurt vymiešame s práškovým cukrom a vajíčkom. Keď sa cesto pieklo pol hodinu tak nalejeme naň jogurtovú zmes a necháme ho ešte 10-15 minút piecť až sa poleva zapečie.
- Pred vybratím z formy necháme cesto dobre vychladnúť.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Bezlepkový mrkvový koláč bez múky
Zdravá pochutinka, pri ktorej vás ani nenapadne, že v ceste bolo použitá mrkva. Výborný dezert do jarných dní. Suroviny: Postup:
-
Jednoduchá zeleninová krémová polievka (vegan)
Táto polievka je krásne krémová aj bez pridania mlieka či šľahačkovej smotany a naozaj rýchlo hotová. Suroviny: Postup:
-
Hrnčekové Belgické vafle, super jednoduché
Už dlhšie som naznačovala manželovi, že by som mala rada nový vaflovač. Žial boli narodky, potom vianoce a nič. Tak som sa na to vykašlala a kúpila si sama :). A ako inak, bol aj rýchlo uvedený do prevádzky, moje deti vafle zbožňujú. Je dobre si miesto zamiesiť na obed […]
-
Bezlepkový mrkvový koláč bez múky
Zdravá pochutinka, pri ktorej vás ani nenapadne, že v ceste bolo použitá mrkva. Výborný dezert do jarných dní. Suroviny: Postup:
-
Jednoduchá zeleninová krémová polievka (vegan)
Táto polievka je krásne krémová aj bez pridania mlieka či šľahačkovej smotany a naozaj rýchlo hotová. Suroviny: Postup:
-
Hrnčekové Belgické vafle, super jednoduché
Už dlhšie som naznačovala manželovi, že by som mala rada nový vaflovač. Žial boli narodky, potom vianoce a nič. Tak som sa na to vykašlala a kúpila si sama :). A ako inak, bol aj rýchlo uvedený do prevádzky, moje deti vafle zbožňujú. Je dobre si miesto zamiesiť na obed […]