Fazuľová z celej fazule, alebo lúsková polievka na kyslo

Ako dieťa som mala túto polievku uschovanú v pamäti, že sme ju pripravovali počas leta. Minule som si na ňu spomenula ako som zbierala mladé fazuľky v celku, teda lúsky, u mojej mamy v záhrade a rozhodla som sa si túto polievku opäť dopriať. Je krásne lahodná a osviežujúca a pre mňa ostane spojená v spojitosti s letnými prázdninami u mojej starej mamy.

Suroviny:

  • 500g mladých fazuliek (bielych alebo zelených)
  • 5-6 zemiakov
  • 2l vody/vývaru
  • 1 kocka cukru
  • soľ, čierne korenie, rasca, 1 bobkový list
  • 100 ml sladkej smotany (alebo rastlinnej smotany) + 2PL zemiakového škrobu
  • 1-2čl octu
  • čerstvý kôpor

Postup:

  • Fazuľky umyjeme a odkrojíme im konce. Potom zvyšok lúsku pokrájame na ca. 3 mm hrubé kúsky.
  • Fazuľové lúsky zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme na drobno pokrájané zemiaky, osolíme, pridáme drtenú rascu a bobkový list a necháme variť na 20 minút.
  • Následne pridáme cukor a čierne korenie.
  • V mlieku si dobre roztrepeme zemiakový škrob (alebo hladkú múku) a zmes prilejeme cez sítko k polievke.
  • Za miešania necháme zovrieť. Na záver dochutíme na jemno pokrájaným kôprom a podľa chuti 1-2čl octu.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Základný recept na hrnčekový kváskový chlieb

    Základný recept na hrnčekový kváskový chlieb

    V predchádzajúcich príspevkoch som vám popísala, prečo je kváskový chlieb zdravší ako kvasnicový a že kváskovanie nemusí byť komplikované ak vyskúšate moju hrnčekovú metódu. Ak ste už začali vyrábať váš kvások podľa môjho postupu tak od dňa 5-7 je kvások pripravený na pečenie. A na taký základný chlebík vám prikladám […]


  • Fantastická maková bábovka z celého maku

    Fantastická maková bábovka z celého maku

    Už od malička obľubujem mak, najmä taký domáci. Moja stará mama a neskôr aj mama pestovali vždy mak a tak boli u nás často aj makové pokrmy. Dnes už je to trochu ťažšie dopracovať sa k maku v dobrej kvalite, ale našťastie mám stále z času na čas dopĺňané zásoby […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*