Mäkkučké Pizza rožky Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Mäkkučké Pizza rožky

Suroviny:

  • 500g polohrubej múky
  • 20g čerstvých kvasníc + 1Pl na kvások
  • 30g mäkkého masla
  • ca. 150ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • soľ
  • 1 vajíčko
  • 30ml rajčinového pretlaku alebo rajçinovej pasty/pyré
  • 50g jemného krémovitého syru alebo ricotta
  • 100g tvrdého syru alebo mozarella syru
  • sušeného cesnaku, oregáno
  • (salámu, papriku)

Postup:

  • Prichystáme kvások. Na to do misky rozdrobíme kvasnice, posypeme ich cukrom, premiešame a takisto necháme stáť 5 minút.
  • Podrobný popis na výrobu kvásku nájdete tiež tu- https://recepis.sk/2022/01/29/kvasok-zakladny-recept/
  • Múku nasypeme do misky, pridáme vajíčko a bielok (žĺtok odložíme stranou), kvások, soľ, mlieko, masloa vodu.
  • Miesime ca. 10 minút až vzikne krásne elastické cesto.
  • To hneď ďalej spracujeme. Rozdelíme ho na 10 rovnakých dielov. Potom každý diel zložíme (pozri video) a vypracujeme tvar žemličky.
  • Takto pripravené cesto položíme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Plech pritom prikryjeme igelitom a necháme takto pol hodinu oddychovať.
  • Medzitým si zmiešame pretlak s jemným krémovitým syrom, soľou, cesnakom a oregánom.
  • Rožky uprostred narežeme a do stredu dáme rajčinovú zmes. Povrch posypeme postrúhaným syrom.
  • Potom žemličky necháme v predhriatej rúre pri 200 °C ca. 25 minút piecť do zlatista.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*