Kysnutý orieškový chrumkavý koláč

Kysnutý orieškový chrumkavý koláč

Dnes som dostala chuť na niečo chrumkavé, na spôsob müsli tyčiniek. Ja som použila na plnku orechy a semiačka ale samozrejme aj sušené ovocie je určite chutné. Opäť raz recept, pri ktorom sa môžete riadiť vlastnými chuťami a prispôsobiť si ho podľa potreby výberu potravín doma :).

Suroviny na cesto:

  • 20g čerstvých kvasníc
  • 100g kr. cukru
  • 450g hl. múky
  • 150ml mlieka (ovseného mlieka)
  • 100g roztopeného masla (kokosového tuku)
  • štipka soli

Suroviny – plnka:

  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 2 PL masla alebo kokosového tuku
  • 2 PL jahodovej marmelády
  • 50g cukru (ja som použila kokosový cukor ale samozrejme možno použiť aj klasický kryštáľový)
  • 150g posekaných mandlí
  • 50g posekaných vlašských orechov
  • 50g slnečnicových semiačok
  • 1 kávová šálka ovsených vločiek
  • 2 PL ľanových semiačok

Postup:

  • Začneme prípravou kystnutého cesta. Na to si v miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu
  • Do inej misky dáme múku, roztopené maslo, štipku soli ako aj kvások. Mlieko si premiešame s cukrom až sa roztopí a potom ho takisto pridáme k cestu.
  • Cesto necháme miesiť asi 10 minút kuchynským robotom až nám vznikne elastické cesto. Ak je cesto moc suché, pridáme ešte malé množstvo vody (najlepšie po lyžičke).
  • Cesto hneď bez státia vyroľujeme na pomúčenej ploche na veľkosť plechu a potom ho preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme fóliou a necháme takto 30 minút oddychovať.
  • Medztiým si pripravíme plnku. Na to do hrnca dáme maslo, smotanu a cukor. Pri nahrievaní miešame až sa cukor rozpustí.
  • Potom pridáme marmeládu, orechy (posekané mandle, vlašské) ako aj semiačka (slnečnicové, ľanové) a ovsené vločky.
  • Krátko prevaríme a potom odstavíme z ohňa.
  • Keď je cesto už podkysnuté, rovnomerne naňho rozložíme plnku.
  • Takto pripravený koláč pečieme pri 180C v predhriatej rúre po dobu ca. 35 minút až dostane vrchná vrstva krásne intenzívnu hnedastú farbu.
  • Po vychladnutí nakrájame buď na štvorce alebo trojuholníky. Uskladnené v uzatvorenej nádobe je tento koláč chutný aj po niekoľkých dňoch.
@recepis.sk
  • Táto punčová torta u nás nikdy nechýba počas veľkonočných sviatkov. Super trvácny dezert, čo nielen dobre chutí ale aj dobre vyzerá.

My entry for
Spring Vibes
#ourmonthlyfoodstory @thebakingboutique1 @bewellrecipe

Find the Easter Basket
#captureyourfoodmoment
@velvetandvinegar

Open April Challenge
#foodphotobiteswithritu @happytummybyritumbhara @foodphotobiteswithritu @bakingmydays

@hautescuisines @foodthe8thart @foodartclick_ @fotograficamentefoodstyle @food52 @9vaga_food9 @creativelysquared @foodelia @still_life_gallery_ @foodartproject @foodphotoaward @foodfluffer

#foodphotographer #foodartclick_#foodphotography #foodblogger #foodiesofinstagram #foodstylist #foodpic #foodlovers #foodphoto #instgram #instafood
#easter #velkonocnepecenie #velkanoc #varenie #pecenie #slovenskerecpety #thisisslovakfood #slovenskejedlo #puncova #puncovatorta
  • It is so valuable for me to spent some time home. During pandemic I was not able to visit my family during eastern for 2 years. Sometimes we found out what really matters first when we loose it. So thankful for beeing here right now 🙏

#vacation #eastern #easternvibes #familytime #bratislava
  • I hope you enjoied these blessed days with your families

My entry for
Spring Vibes
#ourmonthlyfoodstory @thebakingboutique1 @bewellrecipe

Find the Easter Basket
#captureyourfoodmoment
@velvetandvinegar

Open April Challenge
#foodphotobiteswithritu @happytummybyritumbhara @foodphotobiteswithritu @bakingmydays

#foodphotographer #foodartclick_#foodphotography #foodblogger #foodiesofinstagram #foodstylist #foodpic #foodlovers #foodphoto #instgram #instafood
#easter #velkonocnepecenie #velkanoc #varenie #pecenie #slovenskerecpety #thisisslovakfood #slovenskejedlo
Táto punčová torta u nás nikdy nechýba počas veľkonočných sviatkov. Super trvácny dezert, čo nielen dobre chutí ale aj dobre vyzerá.

My entry for
Spring Vibes
#ourmonthlyfoodstory @thebakingboutique1 @bewellrecipe

Find the Easter Basket
#captureyourfoodmoment
@velvetandvinegar

Open April Challenge
#foodphotobiteswithritu @happytummybyritumbhara @foodphotobiteswithritu @bakingmydays

@hautescuisines @foodthe8thart @foodartclick_ @fotograficamentefoodstyle @food52 @9vaga_food9 @creativelysquared @foodelia @still_life_gallery_ @foodartproject @foodphotoaward @foodfluffer

#foodphotographer #foodartclick_#foodphotography #foodblogger #foodiesofinstagram #foodstylist #foodpic #foodlovers #foodphoto #instgram #instafood
#easter #velkonocnepecenie #velkanoc #varenie #pecenie #slovenskerecpety #thisisslovakfood #slovenskejedlo #puncova #puncovatorta
Táto punčová torta u nás nikdy nechýba počas veľkonočných sviatkov. Super trvácny dezert, čo nielen dobre chutí ale aj dobre vyzerá. My entry for Spring Vibes #ourmonthlyfoodstory @thebakingboutique1 @bewellrecipe Find the Easter Basket #captureyourfoodmoment @velvetandvinegar Open April Challenge #foodphotobiteswithritu @happytummybyritumbhara @foodphotobiteswithritu @bakingmydays @hautescuisines @foodthe8thart @foodartclick_ @fotograficamentefoodstyle @food52 @9vaga_food9 @creativelysquared @foodelia @still_life_gallery_ @foodartproject @foodphotoaward @foodfluffer #foodphotographer #foodartclick_#foodphotography #foodblogger #foodiesofinstagram #foodstylist #foodpic #foodlovers #foodphoto #instgram #instafood #easter #velkonocnepecenie #velkanoc #varenie #pecenie #slovenskerecpety #thisisslovakfood #slovenskejedlo #puncova #puncovatorta
6 mesiacov ago
View on Instagram |
1/3
It is so valuable for me to spent some time home. During pandemic I was not able to visit my family during eastern for 2 years. Sometimes we found out what really matters first when we loose it. So thankful for beeing here right now 🙏

#vacation #eastern #easternvibes #familytime #bratislava
It is so valuable for me to spent some time home. During pandemic I was not able to visit my family during eastern for 2 years. Sometimes we found out what really matters first when we loose it. So thankful for beeing here right now 🙏 #vacation #eastern #easternvibes #familytime #bratislava
6 mesiacov ago
View on Instagram |
2/3
I hope you enjoied these blessed days with your families

My entry for
Spring Vibes
#ourmonthlyfoodstory @thebakingboutique1 @bewellrecipe

Find the Easter Basket
#captureyourfoodmoment
@velvetandvinegar

Open April Challenge
#foodphotobiteswithritu @happytummybyritumbhara @foodphotobiteswithritu @bakingmydays

#foodphotographer #foodartclick_#foodphotography #foodblogger #foodiesofinstagram #foodstylist #foodpic #foodlovers #foodphoto #instgram #instafood
#easter #velkonocnepecenie #velkanoc #varenie #pecenie #slovenskerecpety #thisisslovakfood #slovenskejedlo
I hope you enjoied these blessed days with your families My entry for Spring Vibes #ourmonthlyfoodstory @thebakingboutique1 @bewellrecipe Find the Easter Basket #captureyourfoodmoment @velvetandvinegar Open April Challenge #foodphotobiteswithritu @happytummybyritumbhara @foodphotobiteswithritu @bakingmydays #foodphotographer #foodartclick_#foodphotography #foodblogger #foodiesofinstagram #foodstylist #foodpic #foodlovers #foodphoto #instgram #instafood #easter #velkonocnepecenie #velkanoc #varenie #pecenie #slovenskerecpety #thisisslovakfood #slovenskejedlo
6 mesiacov ago
View on Instagram |
3/3

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*