Kysnutý orieškový chrumkavý koláč

Kysnutý orieškový chrumkavý koláč

Dnes som dostala chuť na niečo chrumkavé, na spôsob müsli tyčiniek. Ja som použila na plnku orechy a semiačka ale samozrejme aj sušené ovocie je určite chutné. Opäť raz recept, pri ktorom sa môžete riadiť vlastnými chuťami a prispôsobiť si ho podľa potreby výberu potravín doma :).

Suroviny na cesto:

  • 20g čerstvých kvasníc
  • 100g kr. cukru
  • 450g hl. múky
  • 150ml mlieka (ovseného mlieka)
  • 100g roztopeného masla (kokosového tuku)
  • štipka soli

Suroviny – plnka:

  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 2 PL masla alebo kokosového tuku
  • 2 PL jahodovej marmelády
  • 50g cukru (ja som použila kokosový cukor ale samozrejme možno použiť aj klasický kryštáľový)
  • 150g posekaných mandlí
  • 50g posekaných vlašských orechov
  • 50g slnečnicových semiačok
  • 1 kávová šálka ovsených vločiek
  • 2 PL ľanových semiačok

Postup:

  • Začneme prípravou kystnutého cesta. Na to si v miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu
  • Do inej misky dáme múku, roztopené maslo, štipku soli ako aj kvások. Mlieko si premiešame s cukrom až sa roztopí a potom ho takisto pridáme k cestu.
  • Cesto necháme miesiť asi 10 minút kuchynským robotom až nám vznikne elastické cesto. Ak je cesto moc suché, pridáme ešte malé množstvo vody (najlepšie po lyžičke).
  • Cesto hneď bez státia vyroľujeme na pomúčenej ploche na veľkosť plechu a potom ho preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme fóliou a necháme takto 30 minút oddychovať.
  • Medztiým si pripravíme plnku. Na to do hrnca dáme maslo, smotanu a cukor. Pri nahrievaní miešame až sa cukor rozpustí.
  • Potom pridáme marmeládu, orechy (posekané mandle, vlašské) ako aj semiačka (slnečnicové, ľanové) a ovsené vločky.
  • Krátko prevaríme a potom odstavíme z ohňa.
  • Keď je cesto už podkysnuté, rovnomerne naňho rozložíme plnku.
  • Takto pripravený koláč pečieme pri 180C v predhriatej rúre po dobu ca. 35 minút až dostane vrchná vrstva krásne intenzívnu hnedastú farbu.
  • Po vychladnutí nakrájame buď na štvorce alebo trojuholníky. Uskladnené v uzatvorenej nádobe je tento koláč chutný aj po niekoľkých dňoch.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Všetko, čo potrebujete na prípravu kvásku, je múka a voda. Vyberte si najlepšie celozrnnú ražnú múku alebo celozrnnú pšeničnú múku, pretože obsahujú viac prirodzených kvasiniek a minerálov v porovnaní s vysoko spracovanými múkami. Ako som už spomínala bolo pre mňa výnimočne dôležoté nájsť postup, ako založiť kvások, ktorý je hrnčekový […]


  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Fantastický jogurtový dressing

    Fantastický jogurtový dressing

    Ak ste už niekedy jedli šalát v reštaurácii a k tomu jogurtový dressing, možno ste sa čudovali, čo je to za chutný dressing a ako sa dá taký vyrobiť doma? Aspoň ja som sa snažila dlho zistiť, ako dosiahnúť túto skvelú chuť až som na to prišla – sú za […]


  • Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Tento pokrm má svôj pôvod v Turecku, kde sa zvykne pripravovať na grile. Jeho prípravu však možno takisto zvládnuť doma v trúbe. Výsledkom je veľmi chutný kebab, zložený z mäsa a baklažánu, ktorý sa podáva tradične s arabských chlebíkom. Kdo nemá, môže použiť aj tortillu. Videorecept Často kladené otázky


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*