Krémovité jesenné tekvicové rizoto (risotto) s dusenou

Krémovité jesenné tekvicové rizoto (risotto) s dusenou brokolicou

Priznám sa, že tekvica u mňa počas jeseni nikdy nechýba doma. Je tak všestranná a chutí či už na sladko alebo na slano. Tentoraz som z nej pripravila toto krásne krémovité rizoto, ktoré je pripravené bez alkoholu a teda vhodné aj pre deti. Zo šálky s objemom 100ml vám výjdu ca. 3 porcie.

Suroviny:

  • 1/2 menšej tekvice – maslovej alebo hokkaido +50ml vody
  • 1 šálka rizoto ryže
  • 1 cibuľa
  • 5 šálkok vývaru (napríklad zeleninový)
  • 2 PL masla
  • 50g postrúhaného syru (paremzán, gouda.. na aký máte chuť)
  • olej
  • 1 menšia brokolica
  • soľ, čierne korenie
  • 1čl citrónovej šťavy

Postup:

  • Tekvicu si ošúpeme pokrájame na kocky a dáme s trochou vody dusíme v uzavretou hrnci 20 minút do mäkka.
  • Potom tekvicu ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu a odložíme stranou.
  • V hrnci si na troche oleja opražíme cibuľku pokrájanú na drobno do zlatista.
  • Pridáme ryžu (túto neumyjeme! škrob je v tomto prípade žiadaný).
  • Zalejeme 2 naberačkami vývaru a najnižšom stupni varíme 5-10 minút až sa vývar vsiakne do ryži.
  • Potom opäť prilejeme vývar a tento postup opakujeme až je ryža mäkká a vývar spotrebovaný. To trvá ca. 40 minút.
  • Medzitým si nad parou necháme variť brokolicu. Na to dáme do hrnca vodu, nad do postavíme sítko a brokolicu dáme do sítka. Osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút.
  • Na záver pridáme k ryži naše tekvicové pyré, postrúhaný syr ako aj maslo a trochu citrónovej šťavy.
  • Dobre premiešame ale už ďalej nevaríme. Ak treba dochutíme soľou prípadne čiernym korením.
  • Servírujeme ešte horúce rizoto s dusenou brokolicou a posypané syrom či pokvapkané olivovým olejom.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*