Krémovité jesenné tekvicové rizoto (risotto) s dusenou

Krémovité jesenné tekvicové rizoto (risotto) s dusenou brokolicou

Priznám sa, že tekvica u mňa počas jeseni nikdy nechýba doma. Je tak všestranná a chutí či už na sladko alebo na slano. Tentoraz som z nej pripravila toto krásne krémovité rizoto, ktoré je pripravené bez alkoholu a teda vhodné aj pre deti. Zo šálky s objemom 100ml vám výjdu ca. 3 porcie.

Suroviny:

  • 1/2 menšej tekvice – maslovej alebo hokkaido +50ml vody
  • 1 šálka rizoto ryže
  • 1 cibuľa
  • 5 šálkok vývaru (napríklad zeleninový)
  • 2 PL masla
  • 50g postrúhaného syru (paremzán, gouda.. na aký máte chuť)
  • olej
  • 1 menšia brokolica
  • soľ, čierne korenie
  • 1čl citrónovej šťavy

Postup:

  • Tekvicu si ošúpeme pokrájame na kocky a dáme s trochou vody dusíme v uzavretou hrnci 20 minút do mäkka.
  • Potom tekvicu ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu a odložíme stranou.
  • V hrnci si na troche oleja opražíme cibuľku pokrájanú na drobno do zlatista.
  • Pridáme ryžu (túto neumyjeme! škrob je v tomto prípade žiadaný).
  • Zalejeme 2 naberačkami vývaru a najnižšom stupni varíme 5-10 minút až sa vývar vsiakne do ryži.
  • Potom opäť prilejeme vývar a tento postup opakujeme až je ryža mäkká a vývar spotrebovaný. To trvá ca. 40 minút.
  • Medzitým si nad parou necháme variť brokolicu. Na to dáme do hrnca vodu, nad do postavíme sítko a brokolicu dáme do sítka. Osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút.
  • Na záver pridáme k ryži naše tekvicové pyré, postrúhaný syr ako aj maslo a trochu citrónovej šťavy.
  • Dobre premiešame ale už ďalej nevaríme. Ak treba dochutíme soľou prípadne čiernym korením.
  • Servírujeme ešte horúce rizoto s dusenou brokolicou a posypané syrom či pokvapkané olivovým olejom.
@recepis.sk
  • Táto punčová torta u nás nikdy nechýba počas veľkonočných sviatkov. Super trvácny dezert, čo nielen dobre chutí ale aj dobre vyzerá.

My entry for
Spring Vibes
#ourmonthlyfoodstory @thebakingboutique1 @bewellrecipe

Find the Easter Basket
#captureyourfoodmoment
@velvetandvinegar

Open April Challenge
#foodphotobiteswithritu @happytummybyritumbhara @foodphotobiteswithritu @bakingmydays

@hautescuisines @foodthe8thart @foodartclick_ @fotograficamentefoodstyle @food52 @9vaga_food9 @creativelysquared @foodelia @still_life_gallery_ @foodartproject @foodphotoaward @foodfluffer

#foodphotographer #foodartclick_#foodphotography #foodblogger #foodiesofinstagram #foodstylist #foodpic #foodlovers #foodphoto #instgram #instafood
#easter #velkonocnepecenie #velkanoc #varenie #pecenie #slovenskerecpety #thisisslovakfood #slovenskejedlo #puncova #puncovatorta
  • It is so valuable for me to spent some time home. During pandemic I was not able to visit my family during eastern for 2 years. Sometimes we found out what really matters first when we loose it. So thankful for beeing here right now 🙏

#vacation #eastern #easternvibes #familytime #bratislava
  • I hope you enjoied these blessed days with your families

My entry for
Spring Vibes
#ourmonthlyfoodstory @thebakingboutique1 @bewellrecipe

Find the Easter Basket
#captureyourfoodmoment
@velvetandvinegar

Open April Challenge
#foodphotobiteswithritu @happytummybyritumbhara @foodphotobiteswithritu @bakingmydays

#foodphotographer #foodartclick_#foodphotography #foodblogger #foodiesofinstagram #foodstylist #foodpic #foodlovers #foodphoto #instgram #instafood
#easter #velkonocnepecenie #velkanoc #varenie #pecenie #slovenskerecpety #thisisslovakfood #slovenskejedlo
Táto punčová torta u nás nikdy nechýba počas veľkonočných sviatkov. Super trvácny dezert, čo nielen dobre chutí ale aj dobre vyzerá.

My entry for
Spring Vibes
#ourmonthlyfoodstory @thebakingboutique1 @bewellrecipe

Find the Easter Basket
#captureyourfoodmoment
@velvetandvinegar

Open April Challenge
#foodphotobiteswithritu @happytummybyritumbhara @foodphotobiteswithritu @bakingmydays

@hautescuisines @foodthe8thart @foodartclick_ @fotograficamentefoodstyle @food52 @9vaga_food9 @creativelysquared @foodelia @still_life_gallery_ @foodartproject @foodphotoaward @foodfluffer

#foodphotographer #foodartclick_#foodphotography #foodblogger #foodiesofinstagram #foodstylist #foodpic #foodlovers #foodphoto #instgram #instafood
#easter #velkonocnepecenie #velkanoc #varenie #pecenie #slovenskerecpety #thisisslovakfood #slovenskejedlo #puncova #puncovatorta
Táto punčová torta u nás nikdy nechýba počas veľkonočných sviatkov. Super trvácny dezert, čo nielen dobre chutí ale aj dobre vyzerá. My entry for Spring Vibes #ourmonthlyfoodstory @thebakingboutique1 @bewellrecipe Find the Easter Basket #captureyourfoodmoment @velvetandvinegar Open April Challenge #foodphotobiteswithritu @happytummybyritumbhara @foodphotobiteswithritu @bakingmydays @hautescuisines @foodthe8thart @foodartclick_ @fotograficamentefoodstyle @food52 @9vaga_food9 @creativelysquared @foodelia @still_life_gallery_ @foodartproject @foodphotoaward @foodfluffer #foodphotographer #foodartclick_#foodphotography #foodblogger #foodiesofinstagram #foodstylist #foodpic #foodlovers #foodphoto #instgram #instafood #easter #velkonocnepecenie #velkanoc #varenie #pecenie #slovenskerecpety #thisisslovakfood #slovenskejedlo #puncova #puncovatorta
6 mesiacov ago
View on Instagram |
1/3
It is so valuable for me to spent some time home. During pandemic I was not able to visit my family during eastern for 2 years. Sometimes we found out what really matters first when we loose it. So thankful for beeing here right now 🙏

#vacation #eastern #easternvibes #familytime #bratislava
It is so valuable for me to spent some time home. During pandemic I was not able to visit my family during eastern for 2 years. Sometimes we found out what really matters first when we loose it. So thankful for beeing here right now 🙏 #vacation #eastern #easternvibes #familytime #bratislava
6 mesiacov ago
View on Instagram |
2/3
I hope you enjoied these blessed days with your families

My entry for
Spring Vibes
#ourmonthlyfoodstory @thebakingboutique1 @bewellrecipe

Find the Easter Basket
#captureyourfoodmoment
@velvetandvinegar

Open April Challenge
#foodphotobiteswithritu @happytummybyritumbhara @foodphotobiteswithritu @bakingmydays

#foodphotographer #foodartclick_#foodphotography #foodblogger #foodiesofinstagram #foodstylist #foodpic #foodlovers #foodphoto #instgram #instafood
#easter #velkonocnepecenie #velkanoc #varenie #pecenie #slovenskerecpety #thisisslovakfood #slovenskejedlo
I hope you enjoied these blessed days with your families My entry for Spring Vibes #ourmonthlyfoodstory @thebakingboutique1 @bewellrecipe Find the Easter Basket #captureyourfoodmoment @velvetandvinegar Open April Challenge #foodphotobiteswithritu @happytummybyritumbhara @foodphotobiteswithritu @bakingmydays #foodphotographer #foodartclick_#foodphotography #foodblogger #foodiesofinstagram #foodstylist #foodpic #foodlovers #foodphoto #instgram #instafood #easter #velkonocnepecenie #velkanoc #varenie #pecenie #slovenskerecpety #thisisslovakfood #slovenskejedlo
6 mesiacov ago
View on Instagram |
3/3

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*