Hrnčeková čokoládová bábovka s makom

Hrnčeková čokoládová bábovka s makom

Táto bábovka je tak plná aróm, najmä zrniečka maku jej dodávajú dodatočnú textúru a chutia krásne chrumkavo v tejto nadýchanej bábovke. Na meranie vám postačí hrnček s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček mlieka (ovseného mlieka)
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka (nepomletého) maku
  • 1 balenie ćokoládového pudingoveho prášku
  • 1/2 hrnčeka kakaa
  • 2 balenia tmavej čokolády (100g)
  • 1 PL kokosového tuku

Postup:

  • Začneme tým, že si trúbu predherejeme na 160C,
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Pridáme mlieko, preosiatú múku a prášok do pečiva ako aj mak, pudingový prášok a kakaa. Dobre premiešame až vznikne hladké cesto.
  • 1 balenie čokolády posekáme na malé kusy a tie primiešame k cestu.
  • Bábovkovú formu si vymažeme a nalejeme do nej cesto.
  • Pečieme pri 160C po dobu 40-45 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
  • Až keď je cesto úplne chladné, vyklopíme ho z formy, inak by sa nám mohlo potrhať.
  • Nad parou si rozpustíme druhú čokoládu, ktorú sme posekali na jemno a pridali do nej tuk.
  • Keď je čokoláda tekutá, polejeme ňou povrch bábovky a necháme stuhnúť pred servírovaním.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*