Táto bábovka je tak plná aróm, najmä zrniečka maku jej dodávajú dodatočnú textúru a chutia krásne chrumkavo v tejto nadýchanej bábovke. Na meranie vám postačí hrnček s objemom 250ml.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka (ovseného mlieka)
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 hrnček hladkej múky
- 1/2 hrnčeka (nepomletého) maku
- 1 balenie ćokoládového pudingoveho prášku
- 1/2 hrnčeka kakaa
- 2 balenia tmavej čokolády (100g)
- 1 PL kokosového tuku

Postup:
- Začneme tým, že si trúbu predherejeme na 160C,
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Pridáme mlieko, preosiatú múku a prášok do pečiva ako aj mak, pudingový prášok a kakaa. Dobre premiešame až vznikne hladké cesto.
- 1 balenie čokolády posekáme na malé kusy a tie primiešame k cestu.
- Bábovkovú formu si vymažeme a nalejeme do nej cesto.
- Pečieme pri 160C po dobu 40-45 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
- Až keď je cesto úplne chladné, vyklopíme ho z formy, inak by sa nám mohlo potrhať.
- Nad parou si rozpustíme druhú čokoládu, ktorú sme posekali na jemno a pridali do nej tuk.
- Keď je čokoláda tekutá, polejeme ňou povrch bábovky a necháme stuhnúť pred servírovaním.


Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: