Hrnčeková čokoládová bábovka s makom

Hrnčeková čokoládová bábovka s makom

Táto bábovka je tak plná aróm, najmä zrniečka maku jej dodávajú dodatočnú textúru a chutia krásne chrumkavo v tejto nadýchanej bábovke. Na meranie vám postačí hrnček s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček mlieka (ovseného mlieka)
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka (nepomletého) maku
  • 1 balenie ćokoládového pudingoveho prášku
  • 1/2 hrnčeka kakaa
  • 2 balenia tmavej čokolády (100g)
  • 1 PL kokosového tuku

Postup:

  • Začneme tým, že si trúbu predherejeme na 160C,
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Pridáme mlieko, preosiatú múku a prášok do pečiva ako aj mak, pudingový prášok a kakaa. Dobre premiešame až vznikne hladké cesto.
  • 1 balenie čokolády posekáme na malé kusy a tie primiešame k cestu.
  • Bábovkovú formu si vymažeme a nalejeme do nej cesto.
  • Pečieme pri 160C po dobu 40-45 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
  • Až keď je cesto úplne chladné, vyklopíme ho z formy, inak by sa nám mohlo potrhať.
  • Nad parou si rozpustíme druhú čokoládu, ktorú sme posekali na jemno a pridali do nej tuk.
  • Keď je čokoláda tekutá, polejeme ňou povrch bábovky a necháme stuhnúť pred servírovaním.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*