Kukuricová polievka s mrkvou

Kukuricová polievka s mrkvou

Mňa tie jesenné farby proste nepustia a akosi sa mi vyslovene žiadajú pestré krémovité polievky pripomínajúce farebnosťou prírodu vonku. Táto kukuricová polievka s mrkvou mimoriadne chutila mojím deťom, zaiste pre jej chuť, ktorú jej dodala sladučká kukurica. Zahusťovať ju nebolo treba, vďaka zemiakom bola dostatočne hustá.

Suroviny:

  • 1 veľká kuchynská cibuľa
  • 1 dóza kukuričky, prípadne 500g mrazenej kukuričky
  • 3 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1,5l vody/vývaru
  • soľ, čierne korenie, kmín
  • 1čl citrónovej šťavy

Postup:

  • Kuchynskú cibuľu pokrájame na kocky a dáme ju do zlatista opekať na oleji.
  • Medzitým si zlejem kukuricu a mrkvu ošúpeme a pokrájame na kocky. Takisto zemiaky ošúpeme a pokrájame.
  • Keď začne cibuľka meniť farbu na hnedú, pridáme mrkvu, zemiaky a kukuricu (pár kúskov si odložíme stranou neskôr na ozdobu) a zalejeme všetko vodou (alebo vývarom).
  • Osolíme, okoreníme čiernym koirením a kmínom a necháme zovrieť.
  • Potom na nízskej teplote varíme 25 minút.
  • Polievku rozmixujeme ponorným miérom do hladka a na záver ju dochutíme citrónom.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*