Fantastický rybací nákyp “Fish pie”

Fantastický rybací nákyp “Fish pie”

Na tento nákyp môžete použiť akúkoľvek rybu, ja som použila lososa ale samozrejme ide aj akákoľvek iná ryba. Nákyp je veľmi sýti a krásne krémovitý. Uvodené množstvo stačí pre 4 osoby.

Suroviny:

  • 1/2kg ryby
  • 1 cibuľa
  • 1 PL masla
  • 2-3 mrkvy
  • kus celeru
  • kus póru
  • 250ml šľahačkovej smotany
  • 2 PL hladkej múky
  • 100ml vody/vývaru
  • 1,5kg zemiakov
  • 50g tvrdého syru
  • soľ, čierne korenie, sušený cesnak
  • čerstvý kôpor

Postup:

  • Začneme prípravou zemiakov. Zemiaky ošúpeme, porkájame na kocky, zalejeme vodou a osolíme. Potom necháme zovrieť a variť 10 minút.
  • Zemiaky zlejeme z vody, tak aby ostalo zhruba ešte za šálku tekutiny v ních, pridáme 1/2 smotany a potom lisom na zemiaky vypracujeme hladkú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
  • V panvici si na oleji a troche masla opražíme cibuľu. Pridáme na tenučké kolieska pokrájanú mrkvu, na malé kocky pokrájané celer a pór a zeleninu dusíme na strednej teplote po dobu 10 minút do mäkka. Osolíme a ochutíme čiernym korením.
  • Potom posypeme múkou a zalejeme vývarom. Odoberieme z ohňa a dobre premiešame. Pridáme 2/3 smotany a necháme ešte raz zovrieť.
  • Rybu pokrájame na kocky a dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Zapekaciu nádobu vymastíme a na spodok si nalejeme zeleninu s omáčkou. Na to položíme kocky ryby a posypeme ich strúhaným syrom. Kdo chce môže pridať kôpor.
  • Zemiakovú kašu dáme do cukrárenského vrecka a pomocou neho nanesieme malé kôpky zemiakov na rybaciu zmes. Kdo chce môže tiež vidličkou vytvoriť vzor na vrchu zemiakov.
  • Takto pripravené zemiaky dáme zapekať pri 180C po dobu ca. 35-40 minút do zlatista.
  • Na záver posypeme posekaným kôprom.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *