Rada z času na čas pečiem bez vajec, tieto sa dajú mnohými spôsobmi efektívne v sladkom nahradiť tak ,že si neskôr ten rozdiel ani nevšimnete. V tomto recepte nahrádza vajíčko jablkové pyré ale takisto vhodné sú aj napríklad banány.
Suroviny:
- 1 šálka jablkového pyré (2-3 väčšie jablká + 2 PL vody + 3 PL cukru)
- 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky kakaa
- 1 šálka (rastlinného) mlieka
- 2 šálky múky
- 1/2 šálky rastlinného oleja alebo rozpusteného kokosového tuku
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 čl vanilkového cukru
- citrónová kôra
- Štipka soli
Na krém potrebujete:
- 125 g masla alebo margarínu izbovej teploty
- 3PL arašídového masla
- 3 PL práškového cukru

Postup:
- Začneme prípravou jablkového pyré. Na to jablká ošúpeme, pokrájame na kocky a necháme variť v troche vody s cukrom a vanilkovým cukrom do mäkka. Potom ich rozmixujeme ponorným mixérom na kašu a necháme vychladnúť.
- Do mlieka pridáme jablkové pyré ako aj múku, olej, kakao, citrónovú kôru, štipku soli a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
- Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami na muffiny, alebo použijeme silikónové formičky. Uvedené množstvo je na 12 kusov.
- Cesto naberáme najlepšie pomocou zmrzlinovej naberačky do formičiek.
- Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút.
- Ak ste použili silikónové formičky odporúčam ich vybrať z formičiek až keď kompletne vychladnú.
- Na krém si najskôr prešľaháme maslo s práškovým cukrom do penista.
- Pridáme arašídové maslo a vyšľaháme spolu všetko do hladkého krému.
- Krém nanesieme na vychladnuté muffiny. Ak boli tieto príliš vysoké, môžeme im vrchnú časť zrezať alebo vydlabať aby vzniklad priehlbina na krém.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]