Čokoládové muffiny s arašídovým krémom, recept bez vajec

Rada z času na čas pečiem bez vajec, tieto sa dajú mnohými spôsobmi efektívne v sladkom nahradiť tak ,že si neskôr ten rozdiel ani nevšimnete. V tomto recepte nahrádza vajíčko jablkové pyré ale takisto vhodné sú aj napríklad banány.

Suroviny:

  • 1 šálka jablkového pyré (2-3 väčšie jablká + 2 PL vody + 3 PL cukru)
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky kakaa
  • 1 šálka (rastlinného) mlieka
  • 2 šálky múky
  • 1/2 šálky rastlinného oleja alebo rozpusteného kokosového tuku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 čl vanilkového cukru
  • citrónová kôra
  • Štipka soli

Na krém potrebujete:

  • 125 g masla alebo margarínu izbovej teploty
  • 3PL arašídového masla
  • 3 PL práškového cukru

Postup:

  • Začneme prípravou jablkového pyré. Na to jablká ošúpeme, pokrájame na kocky a necháme variť v troche vody s cukrom a vanilkovým cukrom do mäkka. Potom ich rozmixujeme ponorným mixérom na kašu a necháme vychladnúť.
  • Do mlieka pridáme jablkové pyré ako aj múku, olej, kakao, citrónovú kôru, štipku soli a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
  • Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami na muffiny, alebo použijeme silikónové formičky. Uvedené množstvo je na 12 kusov.
  • Cesto naberáme najlepšie pomocou zmrzlinovej naberačky do formičiek.
  • Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút.
  • Ak ste použili silikónové formičky odporúčam ich vybrať z formičiek až keď kompletne vychladnú.
  • Na krém si najskôr prešľaháme maslo s práškovým cukrom do penista.
  • Pridáme arašídové maslo a vyšľaháme spolu všetko do hladkého krému.
  • Krém nanesieme na vychladnuté muffiny. Ak boli tieto príliš vysoké, môžeme im vrchnú časť zrezať alebo vydlabať aby vzniklad priehlbina na krém.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Bezlepkový mrkvový koláč bez múky

    Bezlepkový mrkvový koláč bez múky

    Zdravá pochutinka, pri ktorej vás ani nenapadne, že v ceste bolo použitá mrkva. Výborný dezert do jarných dní. Suroviny: Postup:


  • Jednoduchá zeleninová krémová polievka (vegan)

    Jednoduchá zeleninová krémová polievka (vegan)

    Táto polievka je krásne krémová aj bez pridania mlieka či šľahačkovej smotany a naozaj rýchlo hotová. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekové Belgické vafle, super jednoduché

    Hrnčekové Belgické vafle, super jednoduché

    Už dlhšie som naznačovala manželovi, že by som mala rada nový vaflovač. Žial boli narodky, potom vianoce a nič. Tak som sa na to vykašlala a kúpila si sama :). A ako inak, bol aj rýchlo uvedený do prevádzky, moje deti vafle zbožňujú. Je dobre si miesto zamiesiť na obed […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *