Čokoládové muffiny s arašídovým krémom, recept bez vajec

Rada z času na čas pečiem bez vajec, tieto sa dajú mnohými spôsobmi efektívne v sladkom nahradiť tak ,že si neskôr ten rozdiel ani nevšimnete. V tomto recepte nahrádza vajíčko jablkové pyré ale takisto vhodné sú aj napríklad banány.

Suroviny:

  • 1 šálka jablkového pyré (2-3 väčšie jablká + 2 PL vody + 3 PL cukru)
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky kakaa
  • 1 šálka (rastlinného) mlieka
  • 2 šálky múky
  • 1/2 šálky rastlinného oleja alebo rozpusteného kokosového tuku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 čl vanilkového cukru
  • citrónová kôra
  • Štipka soli

Na krém potrebujete:

  • 125 g masla alebo margarínu izbovej teploty
  • 3PL arašídového masla
  • 3 PL práškového cukru

Postup:

  • Začneme prípravou jablkového pyré. Na to jablká ošúpeme, pokrájame na kocky a necháme variť v troche vody s cukrom a vanilkovým cukrom do mäkka. Potom ich rozmixujeme ponorným mixérom na kašu a necháme vychladnúť.
  • Do mlieka pridáme jablkové pyré ako aj múku, olej, kakao, citrónovú kôru, štipku soli a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
  • Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami na muffiny, alebo použijeme silikónové formičky. Uvedené množstvo je na 12 kusov.
  • Cesto naberáme najlepšie pomocou zmrzlinovej naberačky do formičiek.
  • Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút.
  • Ak ste použili silikónové formičky odporúčam ich vybrať z formičiek až keď kompletne vychladnú.
  • Na krém si najskôr prešľaháme maslo s práškovým cukrom do penista.
  • Pridáme arašídové maslo a vyšľaháme spolu všetko do hladkého krému.
  • Krém nanesieme na vychladnuté muffiny. Ak boli tieto príliš vysoké, môžeme im vrchnú časť zrezať alebo vydlabať aby vzniklad priehlbina na krém.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*