Čokoládové muffiny s arašídovým krémom, recept bez vajec

Rada z času na čas pečiem bez vajec, tieto sa dajú mnohými spôsobmi efektívne v sladkom nahradiť tak ,že si neskôr ten rozdiel ani nevšimnete. V tomto recepte nahrádza vajíčko jablkové pyré ale takisto vhodné sú aj napríklad banány.

Suroviny:

  • 1 šálka jablkového pyré (2-3 väčšie jablká + 2 PL vody + 3 PL cukru)
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky kakaa
  • 1 šálka (rastlinného) mlieka
  • 2 šálky múky
  • 1/2 šálky rastlinného oleja alebo rozpusteného kokosového tuku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 čl vanilkového cukru
  • citrónová kôra
  • Štipka soli

Na krém potrebujete:

  • 125 g masla alebo margarínu izbovej teploty
  • 3PL arašídového masla
  • 3 PL práškového cukru

Postup:

  • Začneme prípravou jablkového pyré. Na to jablká ošúpeme, pokrájame na kocky a necháme variť v troche vody s cukrom a vanilkovým cukrom do mäkka. Potom ich rozmixujeme ponorným mixérom na kašu a necháme vychladnúť.
  • Do mlieka pridáme jablkové pyré ako aj múku, olej, kakao, citrónovú kôru, štipku soli a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
  • Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami na muffiny, alebo použijeme silikónové formičky. Uvedené množstvo je na 12 kusov.
  • Cesto naberáme najlepšie pomocou zmrzlinovej naberačky do formičiek.
  • Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút.
  • Ak ste použili silikónové formičky odporúčam ich vybrať z formičiek až keď kompletne vychladnú.
  • Na krém si najskôr prešľaháme maslo s práškovým cukrom do penista.
  • Pridáme arašídové maslo a vyšľaháme spolu všetko do hladkého krému.
  • Krém nanesieme na vychladnuté muffiny. Ak boli tieto príliš vysoké, môžeme im vrchnú časť zrezať alebo vydlabať aby vzniklad priehlbina na krém.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *