Hrnčekové kokosové rezy so smotanou

Ak máte radi kokos, tak tieto rezy vám ulahodia. Sú krásne jemné a vrchná plnka chuťovio vytvára svojou miernou kyslosťou skvelý kontrast k sladkej piškóte. Ja som pripravovala v menšom plechu (20*30) ak chcete pripraviť na veľký plech, spravte z dvojieho množstva. Na meranie množstva použijeme šálku s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja (slnečnicový)
  • 1 hrnček múky (hladkej alebo polohrubej)
  • 1 hrnček strúhaného kokosu
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 balenie (200g) kokosového jogurtu (ak nenájdete tak grécky jogurt s vysokým podielom tuku)
  • 1 balenie (200g) kyslej smotany
  • 1 balenie (250g) mascarpone syru
  • 5 PL práškového cukru
  • 1 hrnček kokosu (+1 hrnček na ozdobu)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a šľaháme do nadýchanej peny.
  • Pridáme preosiatú múku, prášok do pečiva ako aj kokos a vypracujeme hladké cesto.
  • Formu na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto.
  • Pečieme pri 160C po dobu 30-35 minút do zlatista. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Na to si zmiešame v miske kokosový jogurt, kyslú smotanu, mascarpone a cukor. Keď sa všetko spojí pridáme ešte kokos a premiešame.
  • Plnku nanesieme na vychladnuté cesto a zarovnáme. Povrch koláča ešte posypeme kokosom, prípadne pistáciami či sušenými jahodami. Môžeme hneď servírovať.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Bezlepkový mrkvový koláč bez múky

    Bezlepkový mrkvový koláč bez múky

    Zdravá pochutinka, pri ktorej vás ani nenapadne, že v ceste bolo použitá mrkva. Výborný dezert do jarných dní. Suroviny: Postup:


  • Jednoduchá zeleninová krémová polievka (vegan)

    Jednoduchá zeleninová krémová polievka (vegan)

    Táto polievka je krásne krémová aj bez pridania mlieka či šľahačkovej smotany a naozaj rýchlo hotová. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekové Belgické vafle, super jednoduché

    Hrnčekové Belgické vafle, super jednoduché

    Už dlhšie som naznačovala manželovi, že by som mala rada nový vaflovač. Žial boli narodky, potom vianoce a nič. Tak som sa na to vykašlala a kúpila si sama :). A ako inak, bol aj rýchlo uvedený do prevádzky, moje deti vafle zbožňujú. Je dobre si miesto zamiesiť na obed […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *