Ak máte radi kokos, tak tieto rezy vám ulahodia. Sú krásne jemné a vrchná plnka chuťovio vytvára svojou miernou kyslosťou skvelý kontrast k sladkej piškóte. Ja som pripravovala v menšom plechu (20*30) ak chcete pripraviť na veľký plech, spravte z dvojieho množstva. Na meranie množstva použijeme šálku s objemom 250ml.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1/2 hrnčeka oleja (slnečnicový)
- 1 hrnček múky (hladkej alebo polohrubej)
- 1 hrnček strúhaného kokosu
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 balenie (200g) kokosového jogurtu (ak nenájdete tak grécky jogurt s vysokým podielom tuku)
- 1 balenie (200g) kyslej smotany
- 1 balenie (250g) mascarpone syru
- 5 PL práškového cukru
- 1 hrnček kokosu (+1 hrnček na ozdobu)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a šľaháme do nadýchanej peny.
- Pridáme preosiatú múku, prášok do pečiva ako aj kokos a vypracujeme hladké cesto.
- Formu na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto.
- Pečieme pri 160C po dobu 30-35 minút do zlatista. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku. Na to si zmiešame v miske kokosový jogurt, kyslú smotanu, mascarpone a cukor. Keď sa všetko spojí pridáme ešte kokos a premiešame.
- Plnku nanesieme na vychladnuté cesto a zarovnáme. Povrch koláča ešte posypeme kokosom, prípadne pistáciami či sušenými jahodami. Môžeme hneď servírovať.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Hrnčekové kokosové rezy so smotanou
Ak máte radi kokos, tak tieto rezy vám ulahodia. Sú krásne jemné a vrchná plnka chuťovio vytvára svojou miernou kyslosťou skvelý kontrast k sladkej piškóte. Ja som pripravovala v menšom plechu (20*30) ak chcete pripraviť na veľký plech, spravte z dvojieho množstva. Na meranie množstva použijeme šálku s objemom 250ml. […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept
Zapečené zemiaky na smotane
Tieto lahodné zapečené zemiaky na smotane patria k mojím obľúbeným prílohám k hovädziemu dusenému mäsu. Ich príprava je nenáročná, väčšinu práce prevezme trúba. Recept
20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady
Leto aj jeseň ponúka bohatú úrodu ovocia a zeleniny. Ale kdo už mal záhradku vie, že väčšina ovocia či zeleniny má len krátku trvácnosť a na to, aby sme mohli mať s úrody čo najviac je dôležité ju aj spracovať a uschovať tak, aby sme s nej mali maximum. Táto […]