Ak máte radi kokos, tak tieto rezy vám ulahodia. Sú krásne jemné a vrchná plnka chuťovio vytvára svojou miernou kyslosťou skvelý kontrast k sladkej piškóte. Ja som pripravovala v menšom plechu (20*30) ak chcete pripraviť na veľký plech, spravte z dvojieho množstva. Na meranie množstva použijeme šálku s objemom 250ml.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1/2 hrnčeka oleja (slnečnicový)
- 1 hrnček múky (hladkej alebo polohrubej)
- 1 hrnček strúhaného kokosu
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 balenie (200g) kokosového jogurtu (ak nenájdete tak grécky jogurt s vysokým podielom tuku)
- 1 balenie (200g) kyslej smotany
- 1 balenie (250g) mascarpone syru
- 5 PL práškového cukru
- 1 hrnček kokosu (+1 hrnček na ozdobu)

Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a šľaháme do nadýchanej peny.
- Pridáme preosiatú múku, prášok do pečiva ako aj kokos a vypracujeme hladké cesto.
- Formu na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto.
- Pečieme pri 160C po dobu 30-35 minút do zlatista. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku. Na to si zmiešame v miske kokosový jogurt, kyslú smotanu, mascarpone a cukor. Keď sa všetko spojí pridáme ešte kokos a premiešame.
- Plnku nanesieme na vychladnuté cesto a zarovnáme. Povrch koláča ešte posypeme kokosom, prípadne pistáciami či sušenými jahodami. Môžeme hneď servírovať.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Bezlepkový mrkvový koláč bez múky
Zdravá pochutinka, pri ktorej vás ani nenapadne, že v ceste bolo použitá mrkva. Výborný dezert do jarných dní. Suroviny: Postup:
-
Jednoduchá zeleninová krémová polievka (vegan)
Táto polievka je krásne krémová aj bez pridania mlieka či šľahačkovej smotany a naozaj rýchlo hotová. Suroviny: Postup:
-
Hrnčekové Belgické vafle, super jednoduché
Už dlhšie som naznačovala manželovi, že by som mala rada nový vaflovač. Žial boli narodky, potom vianoce a nič. Tak som sa na to vykašlala a kúpila si sama :). A ako inak, bol aj rýchlo uvedený do prevádzky, moje deti vafle zbožňujú. Je dobre si miesto zamiesiť na obed […]