Hrnčekové kokosové rezy so smotanou

Ak máte radi kokos, tak tieto rezy vám ulahodia. Sú krásne jemné a vrchná plnka chuťovio vytvára svojou miernou kyslosťou skvelý kontrast k sladkej piškóte. Ja som pripravovala v menšom plechu (20*30) ak chcete pripraviť na veľký plech, spravte z dvojieho množstva. Na meranie množstva použijeme šálku s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja (slnečnicový)
  • 1 hrnček múky (hladkej alebo polohrubej)
  • 1 hrnček strúhaného kokosu
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 balenie (200g) kokosového jogurtu (ak nenájdete tak grécky jogurt s vysokým podielom tuku)
  • 1 balenie (200g) kyslej smotany
  • 1 balenie (250g) mascarpone syru
  • 5 PL práškového cukru
  • 1 hrnček kokosu (+1 hrnček na ozdobu)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a šľaháme do nadýchanej peny.
  • Pridáme preosiatú múku, prášok do pečiva ako aj kokos a vypracujeme hladké cesto.
  • Formu na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto.
  • Pečieme pri 160C po dobu 30-35 minút do zlatista. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Na to si zmiešame v miske kokosový jogurt, kyslú smotanu, mascarpone a cukor. Keď sa všetko spojí pridáme ešte kokos a premiešame.
  • Plnku nanesieme na vychladnuté cesto a zarovnáme. Povrch koláča ešte posypeme kokosom, prípadne pistáciami či sušenými jahodami. Môžeme hneď servírovať.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *