Hrnčekové kokosové rezy so smotanou

Ak máte radi kokos, tak tieto rezy vám ulahodia. Sú krásne jemné a vrchná plnka chuťovio vytvára svojou miernou kyslosťou skvelý kontrast k sladkej piškóte. Ja som pripravovala v menšom plechu (20*30) ak chcete pripraviť na veľký plech, spravte z dvojieho množstva. Na meranie množstva použijeme šálku s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja (slnečnicový)
  • 1 hrnček múky (hladkej alebo polohrubej)
  • 1 hrnček strúhaného kokosu
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 balenie (200g) kokosového jogurtu (ak nenájdete tak grécky jogurt s vysokým podielom tuku)
  • 1 balenie (200g) kyslej smotany
  • 1 balenie (250g) mascarpone syru
  • 5 PL práškového cukru
  • 1 hrnček kokosu (+1 hrnček na ozdobu)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a šľaháme do nadýchanej peny.
  • Pridáme preosiatú múku, prášok do pečiva ako aj kokos a vypracujeme hladké cesto.
  • Formu na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto.
  • Pečieme pri 160C po dobu 30-35 minút do zlatista. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Na to si zmiešame v miske kokosový jogurt, kyslú smotanu, mascarpone a cukor. Keď sa všetko spojí pridáme ešte kokos a premiešame.
  • Plnku nanesieme na vychladnuté cesto a zarovnáme. Povrch koláča ešte posypeme kokosom, prípadne pistáciami či sušenými jahodami. Môžeme hneď servírovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*