Mini bagetky plnené cesnakovým krémom a rukolou

Chutné jednohubky vhodné na každú oslavu.

Na cesto potrebujete:

  • 500g polohrubej múky
  • 1/2 čerstvého droždia
  • 1PL kr. cukru
  • 1čl soli
  • 200ml mlieka (+trocha vody)
  • 20g roztopeného masla
  • 1 vajíčko

Na krém potrebujete:

  • 1 balenie krémovitého syru (napr. Lučina)
  • 1 kyslá smotana
  • soľ, čierne korenie, roztlačený 1 strúčik cesnaku
  • rukola

Postup:

  • Čerstvé droždie nadrobíme do misky, posypať cukrom a necháme vytvoriť kvások. Podrobný postup nájdete tu – https://recepis.sk/2019/09/20/kvasok-zakladny-recept/
  • Do vysokej misky dať múku, bielko, kvások z droždia, mlieko, soľ, maslo a zamiesime. Postupne pridáme podľa ešte trochu vody až sa vytvorí elastické, nelepivé cesto. To miesime aspoň 10min. aby sa z múky uvoľnil lepok a cesto ostalo elastické.
  • Potom v uzavretej nádobe necháme hodinu odpočívať hodinu na teplom mieste.
  • Z cesta vytvarujeme malé bochníčky, tie poukladáme na plech a potrieme žĺtkom a posypeme sezamom alebo celou rascou.
  • Necháme piecť pri 180C ca. 15-20min. do zhnednutia.
  • Potom žemličky necháme vychladnúť a rozkrojíme na polovičku tak aby boli nakrojené len do 2/3.
  • Na pomazánku zmiešame krémovitý syr so smotanou a dochutíme soľou, korením a cesnakom.
  • Pomazánku nanesieme do prerezanej žemličky tak aby trocha plnky vytieklo.
  • Rukolu pokrájame na drobno. Uzavretú žemličku pomalým pohybom ešte namočíme do rukoly aby sa nalepila na kraje žemličky.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*