Kysnuté šatôčky so zemiakovou plnkou

Skúšala som nový spôsob ako tvarovať kysnuté cesto do takýchto šatôčok. Je to jednoduché a výsledok vyzerá pekne, takže ak budete mať chuť vyskúšať, tuto je k tomu postup.

Na cesto potrebujete:

  • 500g polohrubej múky
  • 1PL soli
  • 2PL oliv. oleja
  • 1/2 čerstvých kvasníc (20g) + 1PL kr. cukru na kvások
  • 1 šálka kefíru
  • 2 PL maslo izbovej teploty

Okrem toho potrebujete:

  • 100g syra gouda alebo cheddar
  • 200g zemiakovej kaše
  • Klobásu alebo šunku
  • soľ, čierne korenie
  • sušené bylinky (tymián, bazalka, orgeano), sušený cesnak
  • žĺtko na potretie prípadne sézam

Postup:

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
  • Do múky pridáme kvások, olej, soľ, kefír s maslom.
  • Miesime aspoň 10 minút až vznikne vláčne cesto. To zakryté necháme hodinu kysnúť.
  • Potom cesto vyšúľame a rozdelíme na 20kusov.
  • Na plnku postruháme syr. Takisto pokrájame šunku či klobásku na drobné kocky.
  • Každý kúsok cesta rozgúľame (alebo vytvarujeme rukami) na trochu väčší štvorec a sprava a zľava cesto nakrojíme (na to si najlepšie pozrite video).
  • Do stredu cesta dáme za lyžicu kaše, ktorú rozotrieme, potom dáme syr a klobásu/šunku. Potom kraje naprieč preložíme (teda na protistranu) a vytvarujeme tak šatôčky.
  • Tie dáme s odstupom na plech a necháme ešte 1/2 prikyté podkysnúť. Potom potrieme žĺtkom, posypeme sézamom a necháme piecť pri 180C ca.25 minút do zlatista.
  • Po vychladnutí skladujeme v uzavretej nádobe aby ostali krásne mäkké.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Fantastická maková bábovka z celého maku

    Fantastická maková bábovka z celého maku

    Už od malička obľubujem mak, najmä taký domáci. Moja stará mama a neskôr aj mama pestovali vždy mak a tak boli u nás často aj makové pokrmy. Dnes už je to trochu ťažšie dopracovať sa k maku v dobrej kvalite, ale našťastie mám stále z času na čas dopĺňané zásoby […]


  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Aj keď si možno myslíme, že svoje každodenné ingrediencie poznáme dobre, pod ich skromným zovňajškom sa často skrývajú prekvapivé tajomstvá. Nahliadnite so mnou do tajomstiev pätice bežne používaných kuchynských surovín: zemiakov, masla, kapusty, cibule a cesnaku. Zemiak Na prvý pohľad sa zemiak môže zdať ako obyčajná zelenina, ale jeho história […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*