Tento desert je veľká pochúťka, kombinácia čokoládovej piškóty, krémovitej gaštanovej plnky a karamelovej šľahačky sa len tak rozplýva na jazyku. Výborný desert na slávnostné príležitosti.
Suroviny na cesto :
- 4 vajíčka
- 100ml oleja
- 100ml silnej kávy
- 30g kakaového prášku
- 170g hl. múky
- 1/2 prášku do pečenia
- 150g kr. cukru
- štipka soli
Na gaštanovú vrstvu potrebujete:
- 1 gaštanové pyré
- 250g masla alebo hery
- 300ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 4PL kr. cukru
Na karamelovú vrstvu potrebujete:
- 4PL kr. cukru
- 300ml mlieka
- 2 balenia šľahačky v prášku
- 1 stužovač šľahačky
Postup:
- Podľa základného receptu (recept tu- https://recepis.sk/2020/04/10/zakladne-kakaove-piskotove-cesto/) si pripravíme piškótu a necháme túto pri 160C ca 35min. piecť. Potom necháme vychladnúť a okolo piškóty umiestnime cukrárenskú obruč.
- Maslo vyšľaháme s gaštanovým pyré. Mlieko dáme do hrnca nahrievať a odoberieme z neho 4PL. Tie zmiešame s vanilkovým pudingovým práškom a cukrom a keď mlieko zovrie, vlejeme doňho zmes.
- Uvaríme hustý puding a ten necháme kompletne vychladnúť. Keď je puding vychladnutý, pridáme gaštanov zmes a všetko dobre prešľaháme. Plnku rozotrieme na piškótu.
- V hrnci necháme karamelizovať cukor. Keď cukor začne mať hnedastú farbu, prilejeme teplé mlieko a varíme ešte za miešania až zaniknú všetky hrudky z karamelu.
- Keď karamelová zmes vychladne, pridáme šľahačky v prášku ako aj stužovač a všetko vyšľaháme do tuhej peny. Karamelovú šľahačku nanesieme na vychladnutú gaštanovú zmes a necháme (najlepšie na noc) v chlade.
- Pred servírovaním posypeme zákusok tmavým kakaom alebo ozdobíme postrúhanými čokoládovými hoblinkami.

-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]