Základné kakaové piškótové cesto

Toto cesto je univerzálne použiteľné, či už na prípravu torty (tortová forma s priemerom 24/26cm) s čokoládovým korpusom alebo na prípravu rezov, či zákuskov, s kakaovým základom (obdĺžniková forma s mierami ca. 22x33cm) ).

Potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 100ml oleja
  • 100ml silnej kávy
  • 30g kakaového prášku
  • 170g hl. múky
  • 1/2 prášku do pečenia
  • 150g kr. cukru
  • štipka soli

Postup:

  • Bielka si oddelíme od žĺtkov. Potom k bielkam pridáme štipku soli a šľaháme do tuhej peny. Odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne pridávame za šľahania olej (podobne ako pri príprave majonézy) až vznikne vláčna zmes.
  • Pridáme kakao, múku, prášok do pečiva ako aj vychladnutú kávu a všetko dobre premiešame.
  • Na záver pomalými pohybmi primiešame bielkový sneh.
  • Cesto nalejeme na plech alebo tortovú formu a nechám v predhriatej rúre piecť pri 160C ca. 35min.

2 komentáre

  1. Pingback: Gaštanové rezy – recepis.sk

  2. Pingback: Gaštanová torta, lahodný slávnostný dezert - recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.