Veľkonočný veniec

Tento veniec sa tradične pripravuje v Nemecku, kde nechýba na veľkonočnom stole. Cesto je rovnaké ako pri vianočke, len postup prípravy sa trochu odlišuje. Výsledkom je krásne nadýchané cesto, mäkké ako vatička.

Základný recept na vianočku nájdete tu- https://recepis.sk/2018/10/01/domaca-vianocka/

Potrebujete:

  • 500g hl.múky
  • ½ kocky droždia
  • 75g kr.cukru
  • 200ml sladkej šlahačkovej smotany
  • Vanilková esencia alebo 1 vanilkový cukor
  • 2 vajíčka+1bielok
  • Štipka soli
  • 1 žĺtko +2pl mlieka na potretie

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripravíme z uvedených surovín cesto.
  • Cesto potrieme olejom, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme najskôr 45min. na teplom mieste kysnúť až cesto zdvojnásobí jeho veľkosť.
  • Potom cesto rozdelíme na 4ks. Z toho 3ks by mali mať rovnakú veľkosť, štvrtý kus by mal byť asi o polovičku menší ako zvyšné 3 diely.
  • 3 diely vygúľame rukami na ca 80cm dlhé šuľce. Tie potom prepletieme do vrkoča a ten skrútime a vytvoríme kruh. Treba dbať na to, aby konce boli dobre spojené. Cesto položíme na plech. Prikryjeme a necháme ďalej kysnúť.
  • Zvyšný diel cesta rozdelíme na 3 kusy. Každý vygúľame rukami, tentoraz na ca. 10cm kusy.
  • Každý kus zatočíme okolo svojej osy viackrát aby vznikla zatočená optika.
  • Kusy položíme na 3 miesta na na veľkonočný veniec a vytvoríme kruh, do ktorého vložíme vajíčko z alobalu.
  • Na to odtrhneme z alobalu 3 kusy, takisto si pripravíme 3 kuchynské utierky z papieru. Každú kuchynskú utierku vytvarujeme do guľky a tú obalíme do alobalu tak aby vznikol tvar vajíčka.
  • Alobalové vajíčka vložíme do pripravených otvorov, cesto prikryjeme a necháme ešte 20min. kysnúť.
  • Medzitým si predhrejeme trúnbu na 180C. Keď je cesto vykysnuté, zmiešame žĺtko s mliekom a zmesou potrieme povrch cesta.
  • Vianočku necháme piecť ca. 25min. do zlatistej farby.
  • Po upečení vyberieme alobalové vajíčka a nahradíme ich farbenými vajciami uvaernými na tvrdo.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Super rýchla omáčka hotová za pár minút. Na to, aby sa varenie urýchly je dôležité brokolicu rozobrať na malé ružičky, tým budú rýchlejšie uvarené.


  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*