karamelove rezy lotus_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Karamelové Lotus rezy po ktorých sa oblížete

Hľadáte recept na slávnostné rezy, ktoré budú chutiť každému? Tieto rezy s kakaovou piškótou, lahodným krémom a delikátnou karamelovou šľahačkou na vrchu sú jedná báseň. Pri príprave treba mat trochu zručnosti pri karameli, preto odporúčam si pozrieť toto video ako optimálne pripraviť karamel.

Suroviny na cesto :

  • 4 vajíčka
  • 100ml oleja
  • 100ml silnej kávy
  • 30g kakaového prášku
  • 170g hl. múky
  • 1/2 prášku do pečenia
  • 150g kr. cukru
  • štipka soli

Suroviny na plnku:

  • 1 mascarpone
  • 250g masla alebo hery
  • 300ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 4PL kr. cukru

Suroviny na karamelovú šľahačku:

  • 4PL kr. cukru
  • 2 balenia šľahačky na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 1 balenie Lotus karamelových keksíkov

Postup:

  • Podľa základného receptu (recept tu- https://recepis.sk/2020/04/10/zakladne-kakaove-piskotove-cesto/) si pripravíme piškótu a necháme túto pri 160C ca 35min. piecť. Potom necháme vychladnúť a okolo piškóty umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Mlieko dáme do hrnca nahrievať a odoberieme z neho 4PL. Tie zmiešame s vanilkovým pudingovým práškom a cukrom a keď mlieko zovrie, vlejeme doňho zmes.
  • Uvaríme hustý puding a ten necháme kompletne vychladnúť. Keď puding trochu vychladne prišľaháme k nemu maslo izbovej teploty ako aj mascarpone. Plnku rozotrieme na piškótu okolo ktorej sme umiestnili cukrárenskú obruč.
  • V hrnci necháme karamelizovať cukor. Smotanu si nahrejeme aby bola horúca. Keď cukor začne mať hnedastú farbu, prilejeme horúcu smotanu a varíme ešte za miešania až zaniknú všetky hrudky z karamelu.
  • Keď karamelová zmes vychladne, pridáme stužovač a všetko vyšľaháme do tuhej peny. Karamelovú šľahačku nanesieme na vychladnutú plnku a necháme (najlepšie na noc) v chlade.
  • Pred servírovaním rozložíme na karamelovú šľahačku LOTUS keksíky. Časť keksíkov dáme do sáčku a ich rozdrobíme. Potom nimi posypeme zákusok.
  • Takto pripravený necháme aspoň hodinu v chlade.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Všetko, čo potrebujete na prípravu kvásku, je múka a voda. Vyberte si najlepšie celozrnnú ražnú múku alebo celozrnnú pšeničnú múku, pretože obsahujú viac prirodzených kvasiniek a minerálov v porovnaní s vysoko spracovanými múkami. Ako som už spomínala bolo pre mňa výnimočne dôležoté nájsť postup, ako založiť kvások, ktorý je hrnčekový […]


  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Fantastický jogurtový dressing

    Fantastický jogurtový dressing

    Ak ste už niekedy jedli šalát v reštaurácii a k tomu jogurtový dressing, možno ste sa čudovali, čo je to za chutný dressing a ako sa dá taký vyrobiť doma? Aspoň ja som sa snažila dlho zistiť, ako dosiahnúť túto skvelú chuť až som na to prišla – sú za […]


  • Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Tento pokrm má svôj pôvod v Turecku, kde sa zvykne pripravovať na grile. Jeho prípravu však možno takisto zvládnuť doma v trúbe. Výsledkom je veľmi chutný kebab, zložený z mäsa a baklažánu, ktorý sa podáva tradične s arabských chlebíkom. Kdo nemá, môže použiť aj tortillu. Videorecept Často kladené otázky


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*