Tento jednoduchý uhorkový šalát sme pravidelne jedli, keď sme boli ako deti u mojej babky a dodnes si ho spájam s týmito spomienkami. Rada ho pripravujem aj u nás doma, deti ho majú radi. Jeho nálev je super jednoduchý a hodí sa takisto aj napríklad na rajčinový šalát s cibuľou.
Suroviny:
- 1 šalátová uhorka
- 50ml vody
- 2 PL kr. cukru
- 2 PL octu
- soľ
- 1čl červená mletá paprika
Postup:
- Uhorku umyjeme, osušíme a pokrájme na strúhadle na tie najtenšie možné krúžky. Dáme do misky a posolíme.
- Do šálky si dáme vodu, cukor a ocot a dobre miešame, až sa cukor rozpustí.
- Nálevom polejeme uhorky a dobre pomiešame.
- Na záver posypeme vrch šalátu červenou paprikou, buď sladkou alebo kdo má rád môže zvoliť aj štipľavú.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]
-
Jednoduchá kalerábová polievka
Jednoduchá chutná polievka, ktorá prehreje. Ja som mala ešte kaleráb zo záhrady, ten bol ešte krásne mäkký a chutil výborne. Suroviny: Postup: