Tento jednoduchý uhorkový šalát sme pravidelne jedli, keď sme boli ako deti u mojej babky a dodnes si ho spájam s týmito spomienkami. Rada ho pripravujem aj u nás doma, deti ho majú radi. Jeho nálev je super jednoduchý a hodí sa takisto aj napríklad na rajčinový šalát s cibuľou.
Suroviny:
- 1 šalátová uhorka
- 50ml vody
- 2 PL kr. cukru
- 2 PL octu
- soľ
- 1čl červená mletá paprika
Postup:
- Uhorku umyjeme, osušíme a pokrájme na strúhadle na tie najtenšie možné krúžky. Dáme do misky a posolíme.
- Do šálky si dáme vodu, cukor a ocot a dobre miešame, až sa cukor rozpustí.
- Nálevom polejeme uhorky a dobre pomiešame.
- Na záver posypeme vrch šalátu červenou paprikou, buď sladkou alebo kdo má rád môže zvoliť aj štipľavú.
-
Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec
Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup: