makove rezy_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Makové rezy s jahodovou dreňou

Moja celá rodina má rada koláče pripravené z maku. Dodávku maku ešte stále zadovážuje moja mama ?, ktorá ho pestuje doma a taký domáci mak je proste dobrota na nezaplatenie. Tieto rezy sú výborným chutným letným dezertom na ktorý možno použiť tak čerstvé ako aj zamrazené ovocie. Namiesto jahôd samozrejme môžete použiť aj napríklad maliny.

Na piškótové cesto potrebujete:

  • 150g kr. Cukru
  • 4 vajíčka
  • 100g zomletého maku
  • 100g hl.múky
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100ml vody
  • 100ml oleja

Na jahodovú vrstvu potrebujete:

  • 250 g jahôd (čerstvých alebo jahodovú mrazenú dreň)
  • 500g ovocnej šťavy (najlepšie s jahodovou alebo malinovou príchuťou)
  • 2PL kr. cukru (normálneho alebo trstinového)
  • 2 balenia červeného tortového želé

Na smotanovú vrstvu potrebujete:

  • 500g jemného tvarohu
  • 250g kyslej smotany
  • 1 balenie drtenej čírej želatíny
  • 5PL práškového cukru
  • citrónová kôra

Postup:

  • Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhej peny. Odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej a ešte krátko šľaháme.
  • Následne pridáme mak, múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a vodu. K vzniknutému cestu pomalým pohybom primiešame bielkový sneh.
  • Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (môj plech má 33x22cm) a v predhriatej rúre pri 160C ca. 40min. pečieme do zlatista.
  • Keď piškóta vychladne, tak okolo cesta umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Na tvarohovú vrstvu zmiešame tvaroh, cukor, kyslú smotanu a citrónovú kôru.
  • Želatínu zalejeme 3PL teplej vody a vložíme do hnrca. Ten krátko (max. 30sek.) nahrejeme, aby bol hrniec horúci, ale aby sa želatína neprehriala. Následne želatínu miešame až sa úplne roztopí.
  • Potom do želatíny pridáme za 1PL tvarohovej zmesi a dobre premiešame. Želatínu nalejeme do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
  • Tvarohovú zmes nalejeme na piškôtu, zarovnáme a necháme pol hodinu tuhnúť v chlade.
  • Na jahodovú vrstvu dáme do hrnca jahody, ako aj ovocnú šťavu a cukor a odokryte necháme ca. 10min. variť. Potom hrniec odstavíme z ohňa a za stáleho miešania vysypeme tortové želé a miešame až sa táto zmes zahustí.
  • Jahodovú zmes necháme ešte 10minút chladnúť a potom ju pomocou naberačky nanesieme na stuhnutú tvarohovú zmes. Necháme v chladničke minimálne hodinu chladnúť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Veľkonočné recepty

Nezabudnite tiež nahliadnúť k veľkonočné recepty-

10 receptov na pečenie

Nezabudnite tiež nahliadnúť k veľkonočné recepty-

10 receptov na varenie

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
6,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Veľkonočné recepty – 10 receptov na varenie

    Veľkonočné recepty – 10 receptov na varenie

    Pripravila som pre vás zbierku tentoraz nápadov na Veľkonočné recepty na varenie. Dúfam, že vás tieto budú inšpirovať. Ak vás niektorý z receptov zaujme, tak stačí kliknúť na názov receptu a budete presmerovaný priamo k receptu. Nezabudnite tiež nahliadnúť k veľkonočné recepty- 10 receptov na pečenie Šaláty Zemiakový šalát zo […]


  • Veľkonočné recepty – 10 receptov na pečenie

    Veľkonočné recepty – 10 receptov na pečenie

    Veľká noc je skutočne pred dverami a preto som sa rozhodla zostaviť pre vás 10 chutných veľkonočných receptov na pečenie. Ak vás niektorý z týchto receptov inšpirujú a budete si chcieť k ním prečítať viac, stačí stlačiť názov receptu a automaticky budete presmerovaný na celý recept, prípadne video. 10 chutných […]


  • Veľkonočná zľava na zápisník receptov

    Veľkonočná zľava na zápisník receptov

    Veľká noc je už doslova za dverami a preto chcem sa s vami ako prípravu na tento čas podeliť hneď o 2 veci. Veľkonočné recepty Jednak som vypracovala väčšie množstvo receptov k veľkonočným sviatkom. Mnohé z týchto receptov sú tradičné recepty na pochúťky, ktoré nechýbajú v kuchyniach niektorých krajov slovenska, […]


  • Mrkvová torta s orechami a bielou čokoládou

    Mrkvová torta s orechami a bielou čokoládou

    Hľadáte skvelý dezert, ktorý je ešte k tomu aj zdravý? Mrkvová torta je skvelá voľba. Cesto plné orechov, ktoré je pridaním mrkvy nadýchanejšie a šťavnatejšie, doplnené o plnku z bielej čokolády.


  • Slaný koláč plnený špenátom

    Slaný koláč plnený špenátom

    Poznáte tento slaný koláč plnený špenátom vyrobeným z chrumavého filo cesta? Ak ešte nie, rozhodne stoji za vyskusanie. Okrem toho je špenát pasujuci k dnešného sviatku zeleného veľkonočného štvrtka


  • Šťavnatá hrnčeková piškóta s vanilkovou príchuťou

    Šťavnatá hrnčeková piškóta s vanilkovou príchuťou

    Tento základný recept na piškótové cesto je skvelým univerzálnych receptom na piškótové cesto, ktoré môžete použiť tak na prípravu zákuskov, torty či iných dezertov. Prečo by ste mali tento recept vyskúšať Jednoduché ingrediencie, vynikajúca chuť Z niekoľkých základných surovín v špajze môžete pripraviť piškótový koláč, ktorý je plný chuti a […]


One Comment

  1. Pingback: 10 veľkonočných receptov - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*