Moja celá rodina má rada koláče pripravené z maku. Dodávku maku ešte stále zadovážuje moja mama ?, ktorá ho pestuje doma a taký domáci mak je proste dobrota na nezaplatenie. Tieto rezy sú výborným chutným letným dezertom na ktorý možno použiť tak čerstvé ako aj zamrazené ovocie. Namiesto jahôd samozrejme môžete použiť aj napríklad maliny.
Na piškótové cesto potrebujete:
- 150g kr. Cukru
- 4 vajíčka
- 100g zomletého maku
- 100g hl.múky
- ½ balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 100ml vody
- 100ml oleja
Na jahodovú vrstvu potrebujete:
- 250 g jahôd (čerstvých alebo jahodovú mrazenú dreň)
- 500g ovocnej šťavy (najlepšie s jahodovou alebo malinovou príchuťou)
- 2PL kr. cukru (normálneho alebo trstinového)
- 2 balenia červeného tortového želé
Na smotanovú vrstvu potrebujete:
- 500g jemného tvarohu
- 250g kyslej smotany
- 1 balenie drtenej čírej želatíny
- 5PL práškového cukru
- citrónová kôra
Postup:
- Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhej peny. Odložíme stranou.
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej a ešte krátko šľaháme.
- Následne pridáme mak, múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a vodu. K vzniknutému cestu pomalým pohybom primiešame bielkový sneh.
- Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (môj plech má 33x22cm) a v predhriatej rúre pri 160C ca. 40min. pečieme do zlatista.
- Keď piškóta vychladne, tak okolo cesta umiestníme cukrárenskú obruč.
- Na tvarohovú vrstvu zmiešame tvaroh, cukor, kyslú smotanu a citrónovú kôru.
- Želatínu zalejeme 3PL teplej vody a vložíme do hnrca. Ten krátko (max. 30sek.) nahrejeme, aby bol hrniec horúci, ale aby sa želatína neprehriala. Následne želatínu miešame až sa úplne roztopí.
- Potom do želatíny pridáme za 1PL tvarohovej zmesi a dobre premiešame. Želatínu nalejeme do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
- Tvarohovú zmes nalejeme na piškôtu, zarovnáme a necháme pol hodinu tuhnúť v chlade.
- Na jahodovú vrstvu dáme do hrnca jahody, ako aj ovocnú šťavu a cukor a odokryte necháme ca. 10min. variť. Potom hrniec odstavíme z ohňa a za stáleho miešania vysypeme tortové želé a miešame až sa táto zmes zahustí.
- Jahodovú zmes necháme ešte 10minút chladnúť a potom ju pomocou naberačky nanesieme na stuhnutú tvarohovú zmes. Necháme v chladničke minimálne hodinu chladnúť.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Pingback: 10 veľkonočných receptov - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu