10 veľkonočných receptov

Blíži sa veľká noc a rada by som vám ponúkla výber 10 chutných receptov ako inšpiráciu na blížiace sa veľkonočné pečenie. U nás doma prevážajú hlavne kysnuté recepty ale samozrejme ani linecké drobné pečivko či zákusky nemajú chýbať. Hlavnou znakom jarného pečenia je rýchla príprava a svieža chuť a tak jahody, citróny, či jablko alebo mrkva nechábajú pri pečení. Dúfam, že vás niektoré recepty inšpirujú.

Machová torta

Veľkonočná machová (špenátová) torta

Hrnčekový svieži citrónový koláč

Mini pavlovová torta

Makový koláč s jahodami

makove rezy_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Škandinávske Škoricové uzlíky

skandinavske skoricove uzliky_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Mrkvový koláč bez múky s orechami

Pečená tiramissu torta

Linecké pečivo

Veľkonočné linecké vajíčka (koláčiky)

Maková štrúdla

Štrúdla s jablkovo-makovou plnkou

Mrkvová torta s kokosom

Mrkvová torta s kokosom, veľkonočný recept bez cukru

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*