Hrnčekový šťavnatý citrónový koláč s malinami

Citróny a maliny sú nielen farbene skvost pre oči ale aj chuťovo sa krásne dopĺňajú. Obe ovocia veľmi aromatické ale aj vyvážené chuťou sladkosti a kyslosti. Pre mňa super kombinácia a výsledkom je tento chutný koláč. Maliny možno samozrejme použiť aj do cesta, ja som tentoraz pracovala so sušenými nakoľko bol koláč použitý na oslave vonku a nechcela som riskovať, aby sa pri teplom počasí maliny pokazili, ale inak môžem len odporučiť pridať aj do cesta.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1,5 šálky hl. múky
  • 1/2 sálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja (napr. slnečnicový)
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • štava a kôra z 1 citróna
  • (100g mrazených alebo čerstvých malín)

Okrem toho:

  • štava z 1/2 citróna
  • ca 100g práškového cukru
  • 1/2 pl (slnečnicového oleja)
  • 5-8 dehydratovaných malín
  • plátky citrónu

Postup:

  • Vajíčka vyšlaháme do penista s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej.
  • Potom primiešame kôru a šťavu z citróna ako aj prášok do pečiva a múku.
  • Kdo chce pridať maliny, tomu odporúčať ich najskôr poprášiť hladkou múkou a tak pomaly primiešať k cestu.
  • Vzniknuté cesto dáme do vymastenej formy na pečenie a pečieme pri 160⁰C ca 35-40min. do zlatista.
  • Cesto nechať vychladnúť a potom vyklopíme z formy.
  • Na polevu preosejeme práškový cukor a postupne k nemu pridávame po malých lyžičkách citrónovú šťavu a olej. Zakaždým premiešame. Mala by vzniknuť lepkavá (nie moc riedka) poleva.
  • Keď je poleva riedka tak pridáme ešte trochu cukru, ak príliš hustá, tak zas trochu viac citrónovej šťavy.
  • Polevu nanesieme na vychladnutý koláč. Dehydratované maliny mierne pritlačíme prstami aby sa rozpadli na menšie kusky a tie pospypeme po povrchu koláča. ň
  • Nakoniec ozdobíme plátkami citrónu prípadne mätou.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*