Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?
Dehydratované maliny

Zbožnujem chuť malín, ale žial čerstvé maliny sú len veľmi krátko trvácne a človek ich nusí rýchlo skonzumovať. Výborným riešením ako predĺžiť ich trvácnosť je maliny dehydratovať. Dehydrované maliny sa dajú skladovať až jeden rok a ich príprava je jednoduchá. Kdo si netrúfa ich pripraviť doma, môže už hotové zakúpiť v obchode a použiť napríklad na ozdobu koláčov či musli.
Petržlén

100 g petržlenu obsahuje rovnaké množstvo vitamínu C ako dva citróny!
Pohánka

Vitamínov a minerálov je v pohánke takmer trikrát viac ako v iných obilninách. A ich zoznam je úžasný: vitamíny A, vitamíny B3 a mnoho minerálov, ako je vápnik, kremík, horčík.
Zemiaky

Čína je v súčasnosti najväčším svetovým producentom a vývozcom zemiakov. Kedysi sa so zemiakmi obchodovalo porovnate`lne ako so zlatom.
Kakao

Kakaové bôby sa omylom nazývajú “cocoa” a nie “cacao”. Slovo “cacao” pochádza z domorodého nahuatlského slova “kakawatl”. výraz “cocoa” vznikol pravopisnou chybou pri preklade zo španielčiny.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: