5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?

Dehydratované maliny

Zbožnujem chuť malín, ale žial čerstvé maliny sú len veľmi krátko trvácne a človek ich nusí rýchlo skonzumovať. Výborným riešením ako predĺžiť ich trvácnosť je maliny dehydratovať. Dehydrované maliny sa dajú skladovať až jeden rok a ich príprava je jednoduchá. Kdo si netrúfa ich pripraviť doma, môže už hotové zakúpiť v obchode a použiť napríklad na ozdobu koláčov či musli.

Petržlén

100 g petržlenu obsahuje rovnaké množstvo vitamínu C ako dva citróny!

Pohánka

Vitamínov a minerálov je v pohánke takmer trikrát viac ako v iných obilninách. A ich zoznam je úžasný: vitamíny A, vitamíny B3 a mnoho minerálov, ako je vápnik, kremík, horčík.

Zemiaky

Čína je v súčasnosti najväčším svetovým producentom a vývozcom zemiakov. Kedysi sa so zemiakmi obchodovalo porovnate`lne ako so zlatom.

Kakao

Kakaové bôby sa omylom nazývajú “cocoa” a nie “cacao”. Slovo “cacao” pochádza z domorodého nahuatlského slova “kakawatl”. výraz “cocoa” vznikol pravopisnou chybou pri preklade zo španielčiny.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*