Šošovica je strukovina, ktorá sa dá pridať do toľkých rôznych obmien polievok, až ma vždy nanovo prekvapí ako skvelo chutí aj v tej verzii. Tak tiež táto rajčinová polievka so šošovicou, ktorú som mohla prednedávnom vyskúšať u mojej známej, ma mimoriadne uchvátila a musela som ju hneď uvariť aj u nás doma.
Suroviny:
- 1 malá kávová šálka zelenej šošovice
- 3 zemiaky
- 2PL hl.múky
- 1,5l vody
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- červená paprika kápia
- 1konzerva rajčín alebo 1 kg olúpaných rajčín
- soľ, čili, čierne korenie
- 1-2 bobkové listy
Postup:
- V hrnci opečieme na troche oleja cibuľku, mrkvu pokrájanú na drobno, posypeme múkou a potom pridáme rajčiny alebo konzervu.
- Šošovicu umyjeme pod tečúcou vodou. Potom ju dáme do hrnca spolu s na kocky pokrájanými zemiakmi. Dochutíme soľou, čiernym korením a bobkovým listom prípadne čili.
- Necháme zovrieť a potom varíme ca. 30 minút.
- Na záver dochutíme podľa chuti napríklad petržlenovou vňaťou.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Rajčinová polievka so sošovicou
Šošovica je strukovina, ktorá sa dá pridať do toľkých rôznych obmien polievok, až ma vždy nanovo prekvapí ako skvelo chutí aj v tej verzii. Tak tiež táto rajčinová polievka so šošovicou, ktorú som mohla prednedávnom vyskúšať u mojej známej, ma mimoriadne uchvátila a musela som ju hneď uvariť aj u […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Makový závin so slivkami
Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept