Zdravá pochutinka, pri ktorej vás ani nenapadne, že v ceste bolo použitá mrkva. Výborný dezert do jarných dní.

Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky (trstinového) cukru
- 2 postrúhané mrkvy
- 1/3 šálky oleja
- 1 balenie (200g) pomletých vlašských orechov
- 1/2 šálky špaldových vločiek (ak vám lepok nerobí problém tak kľudne aj ovsené vločky môžete zobrať)
- 1/2 šálky horúceho mlieka (pre vločky)
- 1/2 prášku do pečiva
- biela čokoláda na polevu
Postup:
- Mrkvu ošúpeme a postrúhame na jemno.
- Vločky zalejeme horúcim mliekom a necháme 10 minút nabopnať.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a pršľaháme.
- Orechy si postrúhame a pridáme k cestu ako aj vychladnuté vločky, mrkvu a prášok do pečiva.
- Vypracujeme hladké cesto a to dáme do menšej formy na pečenie (ja som použila obdĺžnikovú).
- Pečieme pri 160C ca. 35-40 minút.
- Kdo chce, môže pred servírovaním poliať roztopenou čokoládou.
Pingback: 10 veľkonočných receptov - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu