Zdravá pochutinka, pri ktorej vás ani nenapadne, že v ceste bolo použitá mrkva. Výborný dezert do jarných dní.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky (trstinového) cukru
- 2 postrúhané mrkvy
- 1/3 šálky oleja
- 1 balenie (200g) pomletých vlašských orechov
- 1/2 šálky špaldových vločiek (ak vám lepok nerobí problém tak kľudne aj ovsené vločky môžete zobrať)
- 1/2 šálky horúceho mlieka (pre vločky)
- 1/2 prášku do pečiva
- biela čokoláda na polevu
Postup:
- Mrkvu ošúpeme a postrúhame na jemno.
- Vločky zalejeme horúcim mliekom a necháme 10 minút nabopnať.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a pršľaháme.
- Orechy si postrúhame a pridáme k cestu ako aj vychladnuté vločky, mrkvu a prášok do pečiva.
- Vypracujeme hladké cesto a to dáme do menšej formy na pečenie (ja som použila obdĺžnikovú).
- Pečieme pri 160C ca. 35-40 minút.
- Kdo chce, môže pred servírovaním poliať roztopenou čokoládou.
-
E-kniha: Letné recepty – od pečenia po zaváranie a konzervovanie2,99€
-
E-kniha: Najlepšie recepty s jahodami1,99€
-
Kurz – ako pripraviť buchty ako od babičky2,99€
-
E-kniha: Prílohy na grilovanie
-
E-kniha: Polievky a prívarky1,99€
-
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál4,99€
-
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu19,99€
-
Prílohy na grilovanie – šaláty a mnohé iné pochúťky1,99€
-
E-kniha: Zbierka skvelých 25 bezmäsitých slaných receptov1,99€
Pingback: 10 veľkonočných receptov - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu