Prívarok z červenej šošovice na spôsob Dal_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Prívarok z červenej šošovice na spôsob Dal

Minule ma inšpiroval jeden indický recept na prívarok zo šošovice, ale tentoraz z tej červenej. Ja som použila na zjemnenie chuti sladkú smotanu, ale kdo chce trochu exitickejšiu chuť, môže použiť aj kokosové mlieko.

Ako príloha sa výborne hodia kysnuté chlebíky robené v panvici. Postup nájdete tu.

Suroviny:

  • 1 šálka červenej šošovice
  • 1 kuchynská cibuĺa
  • 150ml šľahačkovej smotany
  • 1 čl korenia kurkuma
  • soľ, čierne korenie, sumak korenie, kumín
  • 2PL hl.múky, 3PL vody na zátrepku
  • voda

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na drobno a necháme opekať v panvici do zlatista. Pridáme kurkumu.
  • Šošovicu si dobre umyjeme vo vode a potom ju pridáme k cibuľke.
  • Zalejeme 2 šálkami vody a dochutíme soľou a čiernym korením, prípadne korením sumak.
  • Necháme zovrieť a potom varíme 20 minút do zmäkkutia šošovice na miernom ohni.
  • Dochutíme smotanou a pridáme zátrepku z múky a vody a kdo chce, pridá na drobno posekaný koriander alebo petržlenovú vňať.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*