Minule ma inšpiroval jeden indický recept na prívarok zo šošovice, ale tentoraz z tej červenej. Ja som použila na zjemnenie chuti sladkú smotanu, ale kdo chce trochu exitickejšiu chuť, môže použiť aj kokosové mlieko.
Ako príloha sa výborne hodia kysnuté chlebíky robené v panvici. Postup nájdete tu.

Suroviny:
- 1 šálka červenej šošovice
- 1 kuchynská cibuĺa
- 150ml šľahačkovej smotany
- 1 čl korenia kurkuma
- soľ, čierne korenie, sumak korenie, kumín
- 2PL hl.múky, 3PL vody na zátrepku
- voda
Postup:
- Cibuľu pokrájame na drobno a necháme opekať v panvici do zlatista. Pridáme kurkumu.
- Šošovicu si dobre umyjeme vo vode a potom ju pridáme k cibuľke.
- Zalejeme 2 šálkami vody a dochutíme soľou a čiernym korením, prípadne korením sumak.
- Necháme zovrieť a potom varíme 20 minút do zmäkkutia šošovice na miernom ohni.
- Dochutíme smotanou a pridáme zátrepku z múky a vody a kdo chce, pridá na drobno posekaný koriander alebo petržlenovú vňať.
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
-
E-kniha: Zbierka skvelých 25 bezmäsitých slaných receptov
1,99€ -
Kurz varenia pre začiatočníkov – Téma 1: Prílohy
59,99€ -
Prílohy na grilovanie – šaláty a mnohé iné pochúťky
1,99€ -
Zápisník receptov
12,99€ -
Zbierka vianočných receptov
1,99€

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: