Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota.

Suroviny:
- 250ml gréckeho bieleho jogurtu
- 1 konzerva cíceru
- 1 červená cibuľa
- 1 šalátová uhorka
- soľ, čierne korenie
- paprika (sladká alebo štipľavá), 1 strúčik cesnaku
- kôpor/petržlenová vňať
Postup:
- V miske si rozmiešame biely jogurt, ktorý dochutíme soľou, korením paprikou a cesnakom.
- Pridáme posekanú vňať alebo kôpor a premiešame.
- Cibuľu pokrájame na drobno a pridáme, takisto cícer, ktorý sme zliali z nálevu.
- Na záver si postrúhame uhorky na jemné plátky a takisto pridáme k šalátu.
- Už len všetko dobre premiešame a môžeme servírovať.
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]