Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti.
Suroviny:
- 500g hovädzieho mäsa (stehno alebo sviecková)
- 3 Pl hl. múky
- 1PL horčice
- soľ, čierne korenie
- 1 kuchynská cibuľa
- 300ml vody
- 1 PL masla
- 2 čl škrobu + 3 PL vody
- bylinky (petržlen, pažítka)
Postup:
- Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na ca. 1cm hrubé pláty. Tie potom polom tĺčikom na mäso rozklepeme na tenko.
- Každý plát osolíme a okoreníme čierným korením a pomažeme horčicou.
- Každý plát mäsa obalíme z oboch strán v hladkej múke.
- Na oleji a troške masla opražíme mäso zprudka z oboch strán. Pridáme ešte cibuľu pokrájanú na veľké kusy a 300ml vody. Potom hrniec uzavrieme a nechať dusiť ca. hodinu do mäkka.
- Na záver mäso vybrieme mäso a omáčku zcedíme a vrátime do hrnce. Podľa potreby dochutiť soľu a čierným korením a zahustiť zemiakovým škrobom, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody.
- Na záver pridáme posekané bylinky.
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: