Plnená viedenská roštenka_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Plnená viedenská roštenka

Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti.

Suroviny:

  • 500g hovädzieho mäsa (stehno alebo sviecková)
  • 3 Pl hl. múky
  • 1PL horčice
  • soľ, čierne korenie
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 300ml vody
  • 1 PL masla
  • 2 čl škrobu + 3 PL vody
  • bylinky (petržlen, pažítka)

Postup:

  • Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na ca. 1cm hrubé pláty. Tie potom polom tĺčikom na mäso rozklepeme na tenko.
  • Každý plát osolíme a okoreníme čierným korením a pomažeme horčicou.
  • Každý plát mäsa obalíme z oboch strán v hladkej múke.
  • Na oleji a troške masla opražíme mäso zprudka z oboch strán. Pridáme ešte cibuľu pokrájanú na veľké kusy a 300ml vody. Potom hrniec uzavrieme a nechať dusiť ca. hodinu do mäkka.
  • Na záver mäso vybrieme mäso a omáčku zcedíme a vrátime do hrnce. Podľa potreby dochutiť soľu a čierným korením a zahustiť zemiakovým škrobom, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody.
  • Na záver pridáme posekané bylinky.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*