Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti trochu pridať. Ako napríklad v tejto chutnej bábovke.

Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 3 PL kakaa
- 2 PL vody
- 1 hrnček hl. múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 hrnčeka oleja
- 8ks jahôd
- posekaná čokoláda do cesta / 0,5 šálky
- čokoláda na polevu
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne pridávame olej a ďalej šľaháme.
- Potom pridáme kakao, múku, prášok do pečiva vodu a vypracujeme hladké cesto.
- 2/3 jahôd posekáme na kocky a dáme do cesta. Takisto kdo chce môže pridať posekané kúsky čokolády.
- Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej bábovkovej formy a pečieme pri 160C ca. 45 minút.
- Pred vyklopením z formy necháme vychanúť, aby sa bábovka neroztrhala.
- Kdo chce môže povrch bábovky ozdobiť roztopenou čokoládou a zvyšnými jahodami.
Máte záujem o jahodové recepty? A máte už moju zbierku receptou s jahodami? Ak nie, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber Newslettru a túto zbierku receptov dostanete odomňa ZADARMO.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]