Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti trochu pridať. Ako napríklad v tejto chutnej bábovke.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 3 PL kakaa
  • 2 PL vody
  • 1 hrnček hl. múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 8ks jahôd
  • posekaná čokoláda do cesta / 0,5 šálky
  • čokoláda na polevu

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne pridávame olej a ďalej šľaháme.
  • Potom pridáme kakao, múku, prášok do pečiva vodu a vypracujeme hladké cesto.
  • 2/3 jahôd posekáme na kocky a dáme do cesta. Takisto kdo chce môže pridať posekané kúsky čokolády.
  • Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej bábovkovej formy a pečieme pri 160C ca. 45 minút.
  • Pred vyklopením z formy necháme vychanúť, aby sa bábovka neroztrhala.
  • Kdo chce môže povrch bábovky ozdobiť roztopenou čokoládou a zvyšnými jahodami.

Máte záujem o jahodové recepty? A máte už moju zbierku receptou s jahodami? Ak nie, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber Newslettru a túto zbierku receptov dostanete odomňa ZADARMO.

e-kniha recepty jahody recepis

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*