Super rýchly bezmäsitý pokrm. Skúsili ste už niekedy ňoki opiecť? Budete prekvapekný ich skvelou chuťou, ktorá nemá nič s tými rovnarenými polotovarm. K tomu rýchla krémovitá omáčka a za 20 minút máte postarané o skvelý bezmäsitý obed.Odporúčam vyskúšať.

Suroviny:
- 1 balenie polotovaru gnocchi
- 1 konzerva rajčín
- 1 cibuľa
- 100ml sladkej smotany
- soľ, čierne korenie, štipka cukru
- 1 strúčik cesnaku
- 50g mrazeného alebo 100g čerstvého špenátu
- 30g strúhaného parmezánu
- 1PL sušeného oregána
Postup:
- Veľkú panvicu nahrejeme, pridáme do nej trochu oleja a polotovar ňoki (gnocchi). Opekáme z oboch strán 5-10 minút do zlatista.
- Medzitým si v panvici opražíme cibuľku do zlatista, prilejeme konzervu rajčín a tú dochutíme soľou, čiernym korením, cukrom a cesnakom.
- Varíme 5 minut, potom omáčku rozmágame.
- Následne pridáme sladkú smotanu a oregano a keď sa premiešame pridáme ešte parmezán a špenát. Varíme už len 5 minút.
- Keď sú ňoki chrumkavé odložíme ich stranou a podávame poliate našou chutnou krémovitou omáčkou.
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: