Jednoduchá zeleninová krémová polievka (vegan)_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Jednoduchá zeleninová krémová polievka (vegan)

Táto polievka je krásne krémová aj bez pridania mlieka či šľahačkovej smotany a naozaj rýchlo hotová.

Suroviny:

  • 1 kuchynská cibuľa
  • 3 ks stonkového zeleru
  • 2 mrkvy
  • 3 zemiaky
  • 1 pór
  • 1,5l vody
  • soľ, čierne korenie, rasca
  • šťava z 1/2 citróna
  • 2 PL masla + 1 čl červenej papriky
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na drobno a dáme do hrnca opekať na troche oleja.
  • Mrkvu, pór a zeler pokrájame na drobno a pridáme k cibuli.
  • Po 5 minútach pridáme zemiak pokrájaný na kocky a zalejeme všetko vodou/prípadne vývarom ak máte doma. Necháme zovrieť a varíme 20 minút na miernom ohni.
  • Potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Dochutíme citrónom.
  • V panvici si nahrejeme maslo a potom ho odoberieme z ohňa. Pridáme papriku.
  • Zmesou pokvapkáme hotovú polievku a posypeme petržlenovou vňaťou pokrájano una drobno.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*