Ak hľadáte super jednoduchý recept na chutné veľkonočné keksíky, tak odporúčam vyskúšať tieto veľkonočné linecké vajíčka. Krehučké cesto, ktoré chutí aj bez plnky. Tentoraz som na ozdobovanie použila jedlé kvietky sirôtky, no nieje toto jar na taniery?
Potrebujete:
- 150g masla
- 1 vanilkový cukor
- 2 žĺtky
- 80g kryštálový cukor
- 200g hladkej múky
- 50g kukurčiného škrobu (alebo rovnaké množstvo vanilkového pudingového prášku)
- (Jahodový lekvár na plnenie ak chcete plniť)
Na polevu:
- za 2 PL citrónovej šťavy
- Ca. 50g práškového cukru

Postup:
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridáme maslo izbovej teploty, škrob a postupne pridávame preosiatú múku až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
- Miesime rukami, to zlepší spojenie masla so zvyšnými položkami.
- Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu tuhnúť v chladničke.
- Potom cesto vygúľame na pomúčenej doske na tenko a vykrojíme z nej vzor (kruh).
- Linecké vajíčka pokladieme na plech s odstupom.
- Potom ich pečieme pri 200°C do zhnednutia (ca 10min). Keď sú upečené, necháme ich 10 minút chladnúť predtým nech ich odoberieme z plechu.
- Na záver ich posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme polevou.
- Na polevu preosejeme práškový cukor a po troche pridávame citrónovú šťavu. Vždy premiešame až vznikne krémovitá poleva.
- Tú nanesieme lyžičkou na keksíky a necháme usušiť.

Skvelý zdravý recept – zapečené hrušky
Tento dezert je tak rýchlo hotový, že sa ani nenazdáte a pečením dostanú hrušky novú dimenziu.
Jednoduchý domáci chlieb ako z pekárne
Tento recept je skvelý či už na víkend alebo len tak, keď nemáte chuť či čas ísť do pekárne. Prečítajte si tiež Varenie – vzácne rady od našich babičiek
Mexický šalát s hovädzím mäsom
Šalát dominuje rôznými vrstvami zeleniny a mäsa. Najlepšie chutí tento šalát po pár hodinách v chladničke. Skvelé pohostenie tiež pre hostí, ak chcete ponúknuť aj niečo slané.