Veľkonočné linecké vajíčka (koláčiky)

Veľkonočné linecké vajíčka (koláčiky)

Ak hľadáte super jednoduchý recept na chutné veľkonočné keksíky, tak odporúčam vyskúšať tieto veľkonočné linecké vajíčka. Krehučké cesto, ktoré chutí aj bez plnky. Tentoraz som na ozdobovanie použila jedlé kvietky sirôtky, no nieje toto jar na taniery?

Potrebujete:

  • 150g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 žĺtky
  • 80g kryštálový cukor
  • 200g hladkej múky
  • 50g kukurčiného škrobu (alebo rovnaké množstvo vanilkového pudingového prášku)
  • (Jahodový lekvár na plnenie ak chcete plniť)

Na polevu:

  • za 2 PL citrónovej šťavy
  • Ca. 50g práškového cukru

Postup:

  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridáme maslo izbovej teploty, škrob a postupne pridávame preosiatú múku až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
  • Miesime rukami, to zlepší spojenie masla so zvyšnými položkami.
  • Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu tuhnúť v chladničke.
  • Potom cesto vygúľame na pomúčenej doske na tenko a vykrojíme z nej vzor (kruh).
  • Linecké vajíčka pokladieme na plech s odstupom.
  • Potom ich pečieme pri 200°C do zhnednutia (ca 10min). Keď sú upečené, necháme ich 10 minút chladnúť predtým nech ich odoberieme z plechu.
  • Na záver ich posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme polevou.
  • Na polevu preosejeme práškový cukor a po troche pridávame citrónovú šťavu. Vždy premiešame až vznikne krémovitá poleva.
  • Tú nanesieme lyžičkou na keksíky a necháme usušiť.
  • Timemanagement tip 2 – Akú roľu hrá naša myseľ pri výchove detí

    Timemanagement tip 2 – Akú roľu hrá naša myseľ pri výchove detí

    Aké pocity máte, keď sa vás niekto opýta či si vychutnávate byť mama? Poviete automaticky, že je to skvelé alebo skôr si pomyslíte, že ste si to akosi inak predstavovali, alebo máte pocit, že padáte z nôh? Azda každá z mám sa už ocitla v niektorej z týchto pocitových fázach. […]


  • Šťavnaté mleté mäso s pórom a cuketou – pokrm z jednej panvice

    Šťavnaté mleté mäso s pórom a cuketou – pokrm z jednej panvice

    Skvelé rýchle jedlo z jednej panvice. Suroviny: Postup:


  • Jablkové kysnuté lievance

    Jablkové kysnuté lievance

    Jablkvoé lievance sú chutnou obmenou klasických lievancov. Aby jablká počas pečenia rýchlo dosiahli správnu konzistenciu je dobre ich buď na jemno postrúhať alebo pokrájať na maličké kúsky. Kdo chce môže tiež pridať škoricu na dochutenie prípadne na jemno pomleté orechy do cesta. Chutia skvelo. Suroviny na lievance: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *