Recept na jarný jahodový šalát

Recept na jarný jahodový šalát

Azda málokdo si pri jahodách spomenie na šalát. To skôr na dezert či tortu. Ale ich aromatická chuť takisto pekne harmonuje v kombinácii s mladými lístkami špenátu a týmto jednoduchým dressingom. Kdo má rád svieže jarné jedlá, ten by mal vyskúšať tento recept na jahodový šalát s dressingom.

Suroviny:

  • 100g mladého špenátu (prípadne iných šalátových lístkov- rukola/medvedí cesnak atď)
  • 5-6 ks jahôd
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL balsamico
  • 2 PL oleja
  • 1/2 čl cukru
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Najskôr si pripravíme dressing.
  • Na to do vysokej misky dáme olej, balsamico, citrónovú šťavu, cukor a 2 jahody.
  • Pomocou tyčového mixéra mixujeme až sa zložky spoja do krémovitej emulzie.
  • Tú dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Do misky si poukladáme umyté lístky baby špenátu.
  • Zvyšné jahody pokrájame na štvrťky alebo plátky a poukladáme ich na špenát.
  • Potom šalát marinujeme pripraveným dressingom.

Môj tip

Vyskúšajte šalát servírovať tiež s malými mozarella guľkami a do chrumkava opečenými chlebovými krutónmi.

Tento recept patrí do kategórie- šaláty, vegan.

  • Pizza s pečenou zeleninou

    Pizza s pečenou zeleninou

    Jednoduché kysnuté cesto pripravené netradične len so zeleninou. Chutná alternatíva ku klasickej pizzi. Suroviny cesto: 500g polohrubej múky 20g čerstvých kvasníc + 1Pl na kvások 30g (rastlinného) masla ca. 150ml mlieka (alebo rastlinného mlieka) soľ Suroviny plnka: 100g syru halloumi 2 rajčiny 1 baklažán 1 cibuľa (šalotka) 1 červená paprika kápia […]


  • Helva – nepečený dezert z kukuričnej polenty, hrnčekový recept

    Helva – nepečený dezert z kukuričnej polenty, hrnčekový recept

    Helva je jednoduchý sladký dezert, ktorému dominuje chuť praženej kukuričnej múky- polenty a píniových orieškov. Tento orientálny dezert sa pripravujem v rôznych kútov sveta odlišne, existuje aj variant pripravený z múky ale mne osobne učaroval tento u polenty. Je to veľmi trvácny dezert, ideálny na oslavy ako finger food. Na […]


  • Jednoduchý slivkový koláč bez kysnutia s tvarohom a mandľami

    Jednoduchý slivkový koláč bez kysnutia s tvarohom a mandľami

    Sezóna sliviek je v plnom prúde, jedným z možných spôsob prípravy je tento chutný jednoduchý slivkový koláč s tvarohom a mandľami. Je to opäť raz recept bez váženia, stačí vám hrnčiek s objemom 250ml. Suroviny: 3 vajcia 1/2 šálky oleja 1/2 šálky jemného tvarohu 1/2 šálky cukru 1 šálka hl. […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.