Recept na jarný jahodový šalát

Recept na jarný jahodový šalát

Azda málokdo si pri jahodách spomenie na šalát. To skôr na dezert či tortu. Ale ich aromatická chuť takisto pekne harmonuje v kombinácii s mladými lístkami špenátu a týmto jednoduchým dressingom. Kdo má rád svieže jarné jedlá, ten by mal vyskúšať tento recept na jahodový šalát s dressingom.

Suroviny:

  • 100g mladého špenátu (prípadne iných šalátových lístkov- rukola/medvedí cesnak atď)
  • 5-6 ks jahôd
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL balsamico
  • 2 PL oleja
  • 1/2 čl cukru
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Najskôr si pripravíme dressing.
  • Na to do vysokej misky dáme olej, balsamico, citrónovú šťavu, cukor a 2 jahody.
  • Pomocou tyčového mixéra mixujeme až sa zložky spoja do krémovitej emulzie.
  • Tú dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Do misky si poukladáme umyté lístky baby špenátu.
  • Zvyšné jahody pokrájame na štvrťky alebo plátky a poukladáme ich na špenát.
  • Potom šalát marinujeme pripraveným dressingom.

Môj tip

Vyskúšajte šalát servírovať tiež s malými mozarella guľkami a do chrumkava opečenými chlebovými krutónmi.

Tento recept patrí do kategórie- šaláty, vegan.

  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*