Azda málokdo si pri jahodách spomenie na šalát. To skôr na dezert či tortu. Ale ich aromatická chuť takisto pekne harmonuje v kombinácii s mladými lístkami špenátu a týmto jednoduchým dressingom. Kdo má rád svieže jarné jedlá, ten by mal vyskúšať tento recept na jahodový šalát s dressingom.
Suroviny:
- 100g mladého špenátu (prípadne iných šalátových lístkov- rukola/medvedí cesnak atď)
- 5-6 ks jahôd
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL balsamico
- 2 PL oleja
- 1/2 čl cukru
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Najskôr si pripravíme dressing.
- Na to do vysokej misky dáme olej, balsamico, citrónovú šťavu, cukor a 2 jahody.
- Pomocou tyčového mixéra mixujeme až sa zložky spoja do krémovitej emulzie.
- Tú dochutíme soľou a čiernym korením.
- Do misky si poukladáme umyté lístky baby špenátu.
- Zvyšné jahody pokrájame na štvrťky alebo plátky a poukladáme ich na špenát.
- Potom šalát marinujeme pripraveným dressingom.
Tento recept patrí do kategórie- šaláty, vegan.
-
Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom
Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept
-
Šťavnaté kuracie špízy
Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.
-
Šošovicový šalát
Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.