Azda málokdo si pri jahodách spomenie na šalát. To skôr na dezert či tortu. Ale ich aromatická chuť takisto pekne harmonuje v kombinácii s mladými lístkami špenátu a týmto jednoduchým dressingom. Kdo má rád svieže jarné jedlá, ten by mal vyskúšať tento recept na jahodový šalát s dressingom.
Suroviny:
- 100g mladého špenátu (prípadne iných šalátových lístkov- rukola/medvedí cesnak atď)
- 5-6 ks jahôd
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL balsamico
- 2 PL oleja
- 1/2 čl cukru
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Najskôr si pripravíme dressing.
- Na to do vysokej misky dáme olej, balsamico, citrónovú šťavu, cukor a 2 jahody.
- Pomocou tyčového mixéra mixujeme až sa zložky spoja do krémovitej emulzie.
- Tú dochutíme soľou a čiernym korením.
- Do misky si poukladáme umyté lístky baby špenátu.
- Zvyšné jahody pokrájame na štvrťky alebo plátky a poukladáme ich na špenát.
- Potom šalát marinujeme pripraveným dressingom.
Môj tip
Vyskúšajte šalát servírovať tiež s malými mozarella guľkami a do chrumkava opečenými chlebovými krutónmi.

Tento recept patrí do kategórie- šaláty, vegan.
-
Špagetová tekvica – s feta syrom a špenátom

Poznáte špagetovú tekvicu? Tento rok som vyskúšala veľa nových odrôd tekvíc, ale najviac ma zaujala špagetová tekvica.
-
Ako pripraviť mliečnu ryžu – základný recept

Mliečnu ryžu si možno pripraviť ako dezert alebo aj ako hlavný pokrm. Túto pochúťku možno servírovať s čerstvým ovocím, kompótom, či roztopeným maslom a škoricou, vždy chutí výborne. Na čo treba pri príprave mliečnej ryži dbať?
-
Výborná sýta zeleninova polievka zo sušeného hrachu

Táto obmena polievkovej klasiky je vždy po ruke nakoľko na ňu stačí sušený hrach a zopár bežných zelenín, ktoré má každý doma.











