Azda málokdo si pri jahodách spomenie na šalát. To skôr na dezert či tortu. Ale ich aromatická chuť takisto pekne harmonuje v kombinácii s mladými lístkami špenátu a týmto jednoduchým dressingom. Kdo má rád svieže jarné jedlá, ten by mal vyskúšať tento recept na jahodový šalát s dressingom.
Suroviny:
- 100g mladého špenátu (prípadne iných šalátových lístkov- rukola/medvedí cesnak atď)
- 5-6 ks jahôd
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL balsamico
- 2 PL oleja
- 1/2 čl cukru
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Najskôr si pripravíme dressing.
- Na to do vysokej misky dáme olej, balsamico, citrónovú šťavu, cukor a 2 jahody.
- Pomocou tyčového mixéra mixujeme až sa zložky spoja do krémovitej emulzie.
- Tú dochutíme soľou a čiernym korením.
- Do misky si poukladáme umyté lístky baby špenátu.
- Zvyšné jahody pokrájame na štvrťky alebo plátky a poukladáme ich na špenát.
- Potom šalát marinujeme pripraveným dressingom.
Môj tip
Vyskúšajte šalát servírovať tiež s malými mozarella guľkami a do chrumkava opečenými chlebovými krutónmi.

Tento recept patrí do kategórie- šaláty, vegan.
Prekvapivé fakty o pohánke
Pohanka napriek svojmu názvu v skutočnosti nie je druh pšenice, ale na živiny bohatá pseudoobilnina, ktorá je už po stáročia obľúbená v kuchyniach po celom svete. Pohánka je skutočným kulinárskym skvostom, od jej všestrannosti pri varení až po jej pôsobivé zdravotné účinky. Pridajte sa ku mne, aby sme sa ponorili […]
Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom a balkánskym syrom
Super jednoduchý recept z jedného plechu.
Lahodná banánová roláda od mojej svokry
Moja svokra pripravuje veľmi lahodnú banánovú roládu. Je to vskutku jednoduchý recept a super, ak chcete rýchlo a bez práce vykúzliť chutný dezert z mála surovín.