Lahodná nátierka z medvedieho cesnaku

Lahodná nátierka z medvedieho cesnaku

Jar sa mi spája tiež so zberom medvedieho cesnaku. Táto nátierka z medvedieho cesnaku je nenáročná na prípravu a chutí fantasticky.

Okolo veľkej noci sa celé láne lesov rozvoňajú cesnakovou vôňou. Cesnak rastie vždy v zhlukoch, kde je jeden tam je hned desiatky ďaľších naokolo. Spracovať ho treba relatívne krátko po zbere lebo lístky začnú vednúť.

Suroviny na nátierku:

  • ca. 2 trsy listov medvedieho cesnaku (30-40 lístkov)
  • 3 PL majonézy
  • 1 PL masla izbovej teploty
  • 1 čl horčice
  • 2 vajíčka
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  • Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásy.
  • Medzitým necháme vajiť vajíčka 10 minút na tvrdo.
  • Keď vajíčka vychladnú tak ich ošúpeme a rozpolíme.
  • Do misky dáme maslo, horčicu, majonézu a uvarené žĺtka.
  • Osolíme, okoreníme a dobre premiešame vidličkou do hladka.
  • Bielka pokrájame na drobné kocky a pridáme k zmesi.
  • Na záver pridáme cesnak a opäť premiešame.
  • Servírujeme najlepšie s čerstvým pečivom.
  • Skladujeme v chladničke.

Tento recept patrí do kategórie- nátierky.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


2 komentáre

  1. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

  2. Pingback: 5 skvelých receptov z medvedieho cesnaku - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*