Lahodná nátierka z medvedieho cesnaku

Lahodná nátierka z medvedieho cesnaku

Jar sa mi spája tiež so zberom medvedieho cesnaku. Táto nátierka z medvedieho cesnaku je nenáročná na prípravu a chutí fantasticky.

Okolo veľkej noci sa celé láne lesov rozvoňajú cesnakovou vôňou. Cesnak rastie vždy v zhlukoch, kde je jeden tam je hned desiatky ďaľších naokolo. Spracovať ho treba relatívne krátko po zbere lebo lístky začnú vednúť.

Suroviny na nátierku:

  • ca. 2 trsy listov medvedieho cesnaku (30-40 lístkov)
  • 3 PL majonézy
  • 1 PL masla izbovej teploty
  • 1 čl horčice
  • 2 vajíčka
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  • Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásy.
  • Medzitým necháme vajiť vajíčka 10 minút na tvrdo.
  • Keď vajíčka vychladnú tak ich ošúpeme a rozpolíme.
  • Do misky dáme maslo, horčicu, majonézu a uvarené žĺtka.
  • Osolíme, okoreníme a dobre premiešame vidličkou do hladka.
  • Bielka pokrájame na drobné kocky a pridáme k zmesi.
  • Na záver pridáme cesnak a opäť premiešame.
  • Servírujeme najlepšie s čerstvým pečivom.
  • Skladujeme v chladničke.

Tento recept patrí do kategórie- nátierky.

  • Rýchly hroznový koláč, hrnčekový recept

    Rýchly hroznový koláč, hrnčekový recept

    Nenáročný koláč, ktorý si pripravíte za pár minút a to bez váženia. Vďaka krupici má chrumkavú kôrku na povrchu, napriek tomu mu to neodoberá y jeho vláčnej a šťavnatej chuti. Suroviny: 3 vajcia 1/2 šálky oleja 1/2 šálky mlieka (alebo rastlinného mlieka) 1/2 šálky cukru 1 šálka hl. múky 1/2 […]


  • Bazový sirup

    Bazový sirup

    Už ste niekedy spracovávali nie kvety ale plody bazy? Tieto sú takisto jedlé, ale pozor, až po ich tepelnej úprave. Plody musia prejsť varením nad 70C, inak môžu obsahovať jedovaté látky, takže nikdy by sa nemali jesť surové. Takisto sa spracovávajú len úplne čierne plody, nezrelé treba vybrať a vyhodiť. […]


  • Mramorový koláč/ mramorová bábovka

    Mramorový koláč/ mramorová bábovka

    Mramorový koláč je obdoba klasickej bábovky, v ktorej sa časť múky nahrádza kakaom. V nemecku sa pripravuje veľmi často a moje deti ho maju radi ako koláč na cesty, najmä keď sa vyberieme do prírody a robíme menší piknik. Je proste krásne nadýchaný a šťavnatý. Možno ho pripraviť či už […]


One Comment

  1. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.