Jar sa mi spája tiež so zberom medvedieho cesnaku. Táto nátierka z medvedieho cesnaku je nenáročná na prípravu a chutí fantasticky.
Okolo veľkej noci sa celé láne lesov rozvoňajú cesnakovou vôňou. Cesnak rastie vždy v zhlukoch, kde je jeden tam je hned desiatky ďaľších naokolo. Spracovať ho treba relatívne krátko po zbere lebo lístky začnú vednúť.
Suroviny na nátierku:
- ca. 2 trsy listov medvedieho cesnaku (30-40 lístkov)
- 3 PL majonézy
- 1 PL masla izbovej teploty
- 1 čl horčice
- 2 vajíčka
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásy.
- Medzitým necháme vajiť vajíčka 10 minút na tvrdo.
- Keď vajíčka vychladnú tak ich ošúpeme a rozpolíme.
- Do misky dáme maslo, horčicu, majonézu a uvarené žĺtka.
- Osolíme, okoreníme a dobre premiešame vidličkou do hladka.
- Bielka pokrájame na drobné kocky a pridáme k zmesi.
- Na záver pridáme cesnak a opäť premiešame.
- Servírujeme najlepšie s čerstvým pečivom.
- Skladujeme v chladničke.
Tento recept patrí do kategórie- nátierky.
-
Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Valentínske srdiečka z maslového cesta
Tieto srdiečka z jednoduchého maslového cesta sú krásne krehké a ich príprava vám nezaberie veľa času. Na inšpiráciu som použila recept mojej starej mamy na mrežovník. Potrebujete: Postup:
-
Valentínska vianočka v tvare srdiečka
Sviatok svätého valentína sa blíži a jeden z mnohých spôsobov ako hýčkať vaších drahých je aj chutným jedlom, lebo ako sa hovorí – láska ide cez žalúdok :). V najbližšie dni vám preto prinesiem zopár chutných receptov, ktoré určite zvládnete k tomuto sviatku aj vy doma pripraviť. Dnes začnem touto […]
-
Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb
Tento chlieb je mäkkučký ako perinka a rýchlo pripravený. Všetko čo k nemu potrebujete je 1/2 čerstvých kvasníc. Inšpiráciu som čerpala pri japonskom chlebe, pri ktorom sa do cesta pridáva malé množstvo odpalovaného cesta, výsledok je skutočne fantastický. Na merianie som použila šálku s 250ml. Suroviny na (odpaľované) cesto1: Suroviny […]
Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia