Lahodná nátierka z medvedieho cesnaku

Lahodná nátierka z medvedieho cesnaku

Jar sa mi spája tiež so zberom medvedieho cesnaku. Táto nátierka z medvedieho cesnaku je nenáročná na prípravu a chutí fantasticky.

Okolo veľkej noci sa celé láne lesov rozvoňajú cesnakovou vôňou. Cesnak rastie vždy v zhlukoch, kde je jeden tam je hned desiatky ďaľších naokolo. Spracovať ho treba relatívne krátko po zbere lebo lístky začnú vednúť.

Suroviny na nátierku:

  • ca. 2 trsy listov medvedieho cesnaku (30-40 lístkov)
  • 3 PL majonézy
  • 1 PL masla izbovej teploty
  • 1 čl horčice
  • 2 vajíčka
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  • Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásy.
  • Medzitým necháme vajiť vajíčka 10 minút na tvrdo.
  • Keď vajíčka vychladnú tak ich ošúpeme a rozpolíme.
  • Do misky dáme maslo, horčicu, majonézu a uvarené žĺtka.
  • Osolíme, okoreníme a dobre premiešame vidličkou do hladka.
  • Bielka pokrájame na drobné kocky a pridáme k zmesi.
  • Na záver pridáme cesnak a opäť premiešame.
  • Servírujeme najlepšie s čerstvým pečivom.
  • Skladujeme v chladničke.

Tento recept patrí do kategórie- nátierky.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Tarte z rebarbory

    Tarte z rebarbory

    Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


  • Jednoduchá kalerábová polievka

    Jednoduchá kalerábová polievka

    Jednoduchá chutná polievka, ktorá prehreje. Ja som mala ešte kaleráb zo záhrady, ten bol ešte krásne mäkký a chutil výborne. Suroviny: Postup:


  • Výborná príloha ku grilovaniu – zelenina v jogurte

    Výborná príloha ku grilovaniu – zelenina v jogurte

    Azda každý keď je pozvaný na grilovanie v záhrade prinesie niečo pečené alebo nejaký ten šalát. Ale táto príloha za šalátmi nijak nezaostáva. Práve naopak, je vždy u nás ako prvá zjedená. Zeleninu možno obmieňať, ja osobne preferujem mrkvu, cuketu, baklažán. Odporúčam kúpiť kvalitný jogurt, najlepšie s vyšším podielom tuku, […]


2 komentáre

  1. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

  2. Pingback: 5 skvelých receptov z medvedieho cesnaku - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *