Lahodná nátierka z medvedieho cesnaku

Lahodná nátierka z medvedieho cesnaku

Jar sa mi spája tiež so zberom medvedieho cesnaku. Táto nátierka z medvedieho cesnaku je nenáročná na prípravu a chutí fantasticky.

Okolo veľkej noci sa celé láne lesov rozvoňajú cesnakovou vôňou. Cesnak rastie vždy v zhlukoch, kde je jeden tam je hned desiatky ďaľších naokolo. Spracovať ho treba relatívne krátko po zbere lebo lístky začnú vednúť.

Suroviny na nátierku:

  • ca. 2 trsy listov medvedieho cesnaku (30-40 lístkov)
  • 3 PL majonézy
  • 1 PL masla izbovej teploty
  • 1 čl horčice
  • 2 vajíčka
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  • Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásy.
  • Medzitým necháme vajiť vajíčka 10 minút na tvrdo.
  • Keď vajíčka vychladnú tak ich ošúpeme a rozpolíme.
  • Do misky dáme maslo, horčicu, majonézu a uvarené žĺtka.
  • Osolíme, okoreníme a dobre premiešame vidličkou do hladka.
  • Bielka pokrájame na drobné kocky a pridáme k zmesi.
  • Na záver pridáme cesnak a opäť premiešame.
  • Servírujeme najlepšie s čerstvým pečivom.
  • Skladujeme v chladničke.

Tento recept patrí do kategórie- nátierky.

  • Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept


  • Zapečené zemiaky na smotane

    Zapečené zemiaky na smotane

    Tieto lahodné zapečené zemiaky na smotane patria k mojím obľúbeným prílohám k hovädziemu dusenému mäsu. Ich príprava je nenáročná, väčšinu práce prevezme trúba. Recept


  • 20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady

    20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady

    Leto aj jeseň ponúka bohatú úrodu ovocia a zeleniny. Ale kdo už mal záhradku vie, že väčšina ovocia či zeleniny má len krátku trvácnosť a na to, aby sme mohli mať s úrody čo najviac je dôležité ju aj spracovať a uschovať tak, aby sme s nej mali maximum. Táto […]


2 komentáre

  1. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

  2. Pingback: 5 skvelých receptov z medvedieho cesnaku - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*