Jar sa mi spája tiež so zberom medvedieho cesnaku. Táto nátierka z medvedieho cesnaku je nenáročná na prípravu a chutí fantasticky.
Okolo veľkej noci sa celé láne lesov rozvoňajú cesnakovou vôňou. Cesnak rastie vždy v zhlukoch, kde je jeden tam je hned desiatky ďaľších naokolo. Spracovať ho treba relatívne krátko po zbere lebo lístky začnú vednúť.
Suroviny na nátierku:
- ca. 2 trsy listov medvedieho cesnaku (30-40 lístkov)
- 3 PL majonézy
- 1 PL masla izbovej teploty
- 1 čl horčice
- 2 vajíčka
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásy.
- Medzitým necháme vajiť vajíčka 10 minút na tvrdo.
- Keď vajíčka vychladnú tak ich ošúpeme a rozpolíme.
- Do misky dáme maslo, horčicu, majonézu a uvarené žĺtka.
- Osolíme, okoreníme a dobre premiešame vidličkou do hladka.
- Bielka pokrájame na drobné kocky a pridáme k zmesi.
- Na záver pridáme cesnak a opäť premiešame.
- Servírujeme najlepšie s čerstvým pečivom.
- Skladujeme v chladničke.
Tento recept patrí do kategórie- nátierky.
Lahodná čokoládová torta s čokoládovým krémom
Nemožno prehliadnúť, že moje deti čokoládu zbožňujú, preto sú u nás čokoládové torty či zákusky často v ponuke. Dúfam, že aj vá táto lahodná torta zachutí.
Mäkkučká pistáciová bábovka
PIstácie majú tak výraznú typickú chuť, ale aj ich farba je neskutočná- Preto sa nemožno čudovať, že sú ozdobou každému slávnostnému koláču. Ja som tentoraz zvolila chuť pistácii na prípravu bábovky a táto mala krásnu nadýchanú konzistenciu plnú ich chuti.
Polievka na posilnenie imunity – Kurací vývar s Orzo
Kurací vývar bol odjakživa všeliek na virózy či iné ochorenia. Minule som však mala spoznať mnoho rôznych variantov klasického vývaru a pritom som vyskúšala túto oriantálnu verziu – s mätou, rajčinovým pretlakom a cestovinami orzo- a jej chuť je tak neuveritleľne intenzívna, že verím že postaví na nohy každého chorého […]
Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia
Pingback: 5 skvelých receptov z medvedieho cesnaku - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu