Jar sa mi spája tiež so zberom medvedieho cesnaku. Táto nátierka z medvedieho cesnaku je nenáročná na prípravu a chutí fantasticky.
Okolo veľkej noci sa celé láne lesov rozvoňajú cesnakovou vôňou. Cesnak rastie vždy v zhlukoch, kde je jeden tam je hned desiatky ďaľších naokolo. Spracovať ho treba relatívne krátko po zbere lebo lístky začnú vednúť.
Suroviny na nátierku:
- ca. 2 trsy listov medvedieho cesnaku (30-40 lístkov)
- 3 PL majonézy
- 1 PL masla izbovej teploty
- 1 čl horčice
- 2 vajíčka
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásy.
- Medzitým necháme vajiť vajíčka 10 minút na tvrdo.
- Keď vajíčka vychladnú tak ich ošúpeme a rozpolíme.
- Do misky dáme maslo, horčicu, majonézu a uvarené žĺtka.
- Osolíme, okoreníme a dobre premiešame vidličkou do hladka.
- Bielka pokrájame na drobné kocky a pridáme k zmesi.
- Na záver pridáme cesnak a opäť premiešame.
- Servírujeme najlepšie s čerstvým pečivom.
- Skladujeme v chladničke.
Tento recept patrí do kategórie- nátierky.
-
Veľkonočná zľava na zápisník receptov
Veľká noc je už doslova za dverami a preto chcem sa s vami ako prípravu na tento čas podeliť hneď o 2 veci. Veľkonočné recepty Jednak som vypracovala väčšie množstvo receptov k veľkonočným sviatkom. Mnohé z týchto receptov sú tradičné recepty na pochúťky, ktoré nechýbajú v kuchyniach niektorých krajov slovenska, […]
-
10 veľkonočných receptov
Blíži sa veľká noc a rada by som vám ponúkla výber 10 chutných receptov ako inšpiráciu na blížiace sa veľkonočné pečenie. U nás doma prevážajú hlavne kysnuté recepty ale samozrejme ani linecké drobné pečivko či zákusky nemajú chýbať. Hlavnou znakom jarného pečenia je rýchla príprava a svieža chuť a tak […]
-
Štrúdové cesto na slano – Börek rolky s hovädzím mäsom
Štrúdlové cesto, alebo Filo cesto nemusí byť pripravené len na sladko, ako to väčšinou poznáme. Hodí sa skvelo aj na prípravu chutným slaných pokrmov. Jednými z takých sú tieto chutné rolky plnené hovädzím mäsom a zemiakmi, ktoré určite zachutia vašej rodine. Výborný pokrm z jedného plechu.
-
Veľkonočná hrudka
Ak pochádzate z východneho Slovenska tak je veľkonočná hrudka určite neodmyslitelnou dobrotou na veľkonočnom stole. Čím je veľkonočná hrudka výnimočná? Tento syr vyrobený z mlieka a vajíčok je veľmi ľahko obmienateľný, od klasickej podoby, až po verziu so šunkou, či pažítkou alebo varenou mrkvou či inou zeleninou. Veľkonočná hrudka môže […]
Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia
Pingback: 5 skvelých receptov z medvedieho cesnaku - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu