karamelizovane hrusky_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Karamelizované hrušky

Tieto pečené karamelizované hrušky sú skvelým doplnkom a ozdobou na zákusky či torty a ich výroba nieje ťažká ale vyžaduje trochu času a hlavne zručnosti pri výrobe karamelového nálevu.

Suroviny:

  • 1-2 hrušky
  • 4PL cukru
  • 30ml vody

Postup:

  • Hrušky si pokrájame na tenké, ca. 0,5cm hrubé, pláty.
  • Do panvice alebo menšieho hrčeka si dáme cukor a začneme ho topiť na ohni. Medzitým si zohrejeme vodu.
  • Keď cukor dosiahne hnedistú, zlatistú farbu, tak ho zalejeme vodou a preiešame. Varíme 2-3 minpúty až sa zas rozpustia hrudky.
  • Potom kladieme postupne pláty hrušiek a necháme ich z každej strany variť 2 minúty.
  • Uvarené pláty odkvapkáme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Kladieme ich s miernym odstupom.
  • Keď sú už všetky pláty uvarené, dáme piecť hručky na 150C do trúby najskôr 45 minút na jednej strane, potom ich obrátime a dopečieme (ca. 25 minút) na druhej strane.
  • Po vybratí z trúby necháme najskôr úplne vychladnúť predtým než ich odoberieme z plechu, inak by hrozilo že sa poškodia.
  • Potom nimi ozdobíme tortu či koláč. Sú veľmi trvácne, vydržia po upečení ca. 1-2 týždne čerstvé.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


One Comment

  1. Pingback: Hrušková lahodná torta - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*