karamelizovane hrusky_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Karamelizované hrušky

Tieto pečené karamelizované hrušky sú skvelým doplnkom a ozdobou na zákusky či torty a ich výroba nieje ťažká ale vyžaduje trochu času a hlavne zručnosti pri výrobe karamelového nálevu.

Suroviny:

  • 1-2 hrušky
  • 4PL cukru
  • 30ml vody

Postup:

  • Hrušky si pokrájame na tenké, ca. 0,5cm hrubé, pláty.
  • Do panvice alebo menšieho hrčeka si dáme cukor a začneme ho topiť na ohni. Medzitým si zohrejeme vodu.
  • Keď cukor dosiahne hnedistú, zlatistú farbu, tak ho zalejeme vodou a preiešame. Varíme 2-3 minpúty až sa zas rozpustia hrudky.
  • Potom kladieme postupne pláty hrušiek a necháme ich z každej strany variť 2 minúty.
  • Uvarené pláty odkvapkáme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Kladieme ich s miernym odstupom.
  • Keď sú už všetky pláty uvarené, dáme piecť hručky na 150C do trúby najskôr 45 minút na jednej strane, potom ich obrátime a dopečieme (ca. 25 minút) na druhej strane.
  • Po vybratí z trúby necháme najskôr úplne vychladnúť predtým než ich odoberieme z plechu, inak by hrozilo že sa poškodia.
  • Potom nimi ozdobíme tortu či koláč. Sú veľmi trvácne, vydržia po upečení ca. 1-2 týždne čerstvé.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Slávonstná torta s mini veterníčkami schovanými v plnke

    Slávonstná torta s mini veterníčkami schovanými v plnke

    Takúto tortu som raz vyskúšala v jednej nemeckej cukrárni a zaujmienila si ju pripraviť aj doma. Je trochu pracnejšia ale svojích hostí ňou určite ohúrite. Výborná torta na slávnostné príležitosti. Propravovala som v tortovej forme s polomerom 24cm. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku Ostatné suroviny: Postup:


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


One Comment

  1. Pingback: Hrušková lahodná torta - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *