Tieto pečené karamelizované hrušky sú skvelým doplnkom a ozdobou na zákusky či torty a ich výroba nieje ťažká ale vyžaduje trochu času a hlavne zručnosti pri výrobe karamelového nálevu.
Suroviny:
- 1-2 hrušky
- 4PL cukru
- 30ml vody
Postup:
- Hrušky si pokrájame na tenké, ca. 0,5cm hrubé, pláty.
- Do panvice alebo menšieho hrčeka si dáme cukor a začneme ho topiť na ohni. Medzitým si zohrejeme vodu.
- Keď cukor dosiahne hnedistú, zlatistú farbu, tak ho zalejeme vodou a preiešame. Varíme 2-3 minpúty až sa zas rozpustia hrudky.
- Potom kladieme postupne pláty hrušiek a necháme ich z každej strany variť 2 minúty.
- Uvarené pláty odkvapkáme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Kladieme ich s miernym odstupom.
- Keď sú už všetky pláty uvarené, dáme piecť hručky na 150C do trúby najskôr 45 minút na jednej strane, potom ich obrátime a dopečieme (ca. 25 minút) na druhej strane.
- Po vybratí z trúby necháme najskôr úplne vychladnúť predtým než ich odoberieme z plechu, inak by hrozilo že sa poškodia.
- Potom nimi ozdobíme tortu či koláč. Sú veľmi trvácne, vydržia po upečení ca. 1-2 týždne čerstvé.
-
Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec
Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
Pingback: Hrušková lahodná torta - recepis.sk - Keď tradície chutia