karamelizovane hrusky_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Karamelizované hrušky

Tieto pečené karamelizované hrušky sú skvelým doplnkom a ozdobou na zákusky či torty a ich výroba nieje ťažká ale vyžaduje trochu času a hlavne zručnosti pri výrobe karamelového nálevu.

Suroviny:

  • 1-2 hrušky
  • 4PL cukru
  • 30ml vody

Postup:

  • Hrušky si pokrájame na tenké, ca. 0,5cm hrubé, pláty.
  • Do panvice alebo menšieho hrčeka si dáme cukor a začneme ho topiť na ohni. Medzitým si zohrejeme vodu.
  • Keď cukor dosiahne hnedistú, zlatistú farbu, tak ho zalejeme vodou a preiešame. Varíme 2-3 minpúty až sa zas rozpustia hrudky.
  • Potom kladieme postupne pláty hrušiek a necháme ich z každej strany variť 2 minúty.
  • Uvarené pláty odkvapkáme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Kladieme ich s miernym odstupom.
  • Keď sú už všetky pláty uvarené, dáme piecť hručky na 150C do trúby najskôr 45 minút na jednej strane, potom ich obrátime a dopečieme (ca. 25 minút) na druhej strane.
  • Po vybratí z trúby necháme najskôr úplne vychladnúť predtým než ich odoberieme z plechu, inak by hrozilo že sa poškodia.
  • Potom nimi ozdobíme tortu či koláč. Sú veľmi trvácne, vydržia po upečení ca. 1-2 týždne čerstvé.
  • Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Valentínske srdiečka z maslového cesta

    Valentínske srdiečka z maslového cesta

    Tieto srdiečka z jednoduchého maslového cesta sú krásne krehké a ich príprava vám nezaberie veľa času. Na inšpiráciu som použila recept mojej starej mamy na mrežovník. Potrebujete: Postup:


  • Valentínska vianočka v tvare srdiečka

    Valentínska vianočka v tvare srdiečka

    Sviatok svätého valentína sa blíži a jeden z mnohých spôsobov ako hýčkať vaších drahých je aj chutným jedlom, lebo ako sa hovorí – láska ide cez žalúdok :). V najbližšie dni vám preto prinesiem zopár chutných receptov, ktoré určite zvládnete k tomuto sviatku aj vy doma pripraviť. Dnes začnem touto […]


  • Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Tento chlieb je mäkkučký ako perinka a rýchlo pripravený. Všetko čo k nemu potrebujete je 1/2 čerstvých kvasníc. Inšpiráciu som čerpala pri japonskom chlebe, pri ktorom sa do cesta pridáva malé množstvo odpalovaného cesta, výsledok je skutočne fantastický. Na merianie som použila šálku s 250ml. Suroviny na (odpaľované) cesto1: Suroviny […]


One Comment

  1. Pingback: Hrušková lahodná torta - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *