Tieto pečené karamelizované hrušky sú skvelým doplnkom a ozdobou na zákusky či torty a ich výroba nieje ťažká ale vyžaduje trochu času a hlavne zručnosti pri výrobe karamelového nálevu.
Suroviny:
- 1-2 hrušky
- 4PL cukru
- 30ml vody
Postup:
- Hrušky si pokrájame na tenké, ca. 0,5cm hrubé, pláty.
- Do panvice alebo menšieho hrčeka si dáme cukor a začneme ho topiť na ohni. Medzitým si zohrejeme vodu.
- Keď cukor dosiahne hnedistú, zlatistú farbu, tak ho zalejeme vodou a preiešame. Varíme 2-3 minpúty až sa zas rozpustia hrudky.
- Potom kladieme postupne pláty hrušiek a necháme ich z každej strany variť 2 minúty.
- Uvarené pláty odkvapkáme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Kladieme ich s miernym odstupom.
- Keď sú už všetky pláty uvarené, dáme piecť hručky na 150C do trúby najskôr 45 minút na jednej strane, potom ich obrátime a dopečieme (ca. 25 minút) na druhej strane.
- Po vybratí z trúby necháme najskôr úplne vychladnúť predtým než ich odoberieme z plechu, inak by hrozilo že sa poškodia.
- Potom nimi ozdobíme tortu či koláč. Sú veľmi trvácne, vydržia po upečení ca. 1-2 týždne čerstvé.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Pingback: Hrušková lahodná torta - recepis.sk - Keď tradície chutia