Hruskova torta_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Hrušková lahodná torta

Tentoraz som sa rozhodla trošku zimprovizovať a vytvoriť túto slávnostnú tortu s krásne karamelizovanými hruškami. Ako si pripravíte takéto hrušky pridám ešte v osobitnom recepte aj s videopostupom. Tento si môžete pozrieť tu.

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 100g masla izbovej teploty alebo 100g oleja
  • 100g cukru
  • 200g múky (hladkej alebo polohrubej)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 100ml vody (alebo mlieka)
  • 2 hrušky

Suroviny na plnku:

  • 700ml mlieka
  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 PL kr. cukru
  • 1 balenie mascarpone (250g)

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 170C.
  • Na cesto si vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme roztopené maslo alebo olej a vodu ako aj preosiatú múku a prášok do pečiva. Premiešame.
  • Hrušky ošúpeme a pokrájame na kocky. Tie pridáme k cestu a premiešame.
  • Formu na tortu (priemer 24 alebo 26cm) si vymastíme a nalejeme do nej cesto. Necháme ho piecť po dobu ca. 35 minút. Potom ho necháme vychladnúť.
  • Na plnku si dáme do hrnca zohriať 650 ml mlieka.
  • V zvyšnom mlieku zmiešame cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok. Keď mlieko v hrnci zovrie, pridáme zmes a miešame až vznikne hustý puding. Potom necháme kompletne vychladnúť.
  • Cesto vyberieme z formy a rozrežeme uprostred. Na spodnú časť cesta nanesieme 1/3 plnky a rozotrieme ju. Položíme druhý diel cesta a dáme opäť plnku.
  • Takto pripravenú tortu necháme ca. hodinu v chlade stuhnúť predtým než ju nakrojíme. Kdo chce môže ozdobiť povrch torty lupienkami z bielej čoklády prípadne karamelizovanými hrušky.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*