Chystá sa Silvester a kedže mám moje deti s dosť veľkým velkovým rozdielom – od 1-ročnej bambuľky, čo musí o 19 ísť spať až po 13- ročného pubiša, ktorý ani po pol noci nechce ísť spať, snažíme sa Silvestrovksý večer využiť na hranie spoločenských hier a maškrtenie. Na to je ideálne pohostenie na ktoré netreba tanier a ktoré sa dá pohodle vyjedať aj popri hre. Tieto 3 guľky chutia výborne a sú nenáročné na prípravu. Moje deti veľmi ochotne pomáhali pri výrobe.
Recept na domáce kokosové guličky Rafaello (bez masla) nájdete tu.
Recept na Marlenkové guličky z medových plátov nájdete tu.
Recept na jednoduché nepečené guľky zo sušných sliviek nájdete tu.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]
-
Jednoduchá kalerábová polievka
Jednoduchá chutná polievka, ktorá prehreje. Ja som mala ešte kaleráb zo záhrady, ten bol ešte krásne mäkký a chutil výborne. Suroviny: Postup: