nepecene gulky_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Skvelé domáce kokosové guličky Raffaello (bez masla)

Tieto guľky s kokosovou príchuťou dokáže zvládnuť každý začiatočník v kuchyni. Len pár surovín, ktoré zmiešate v miske a výsledkom sú tieto skvelé guľky.

Suroviny:

  • 200g strúhaného kokosu
  • 1/2 dózy kondenzovaného mlieka (Salko)- obyčajného
  • 200g jemného krémovitého syru
  • 1 vanilkový cukor
  • 30g maslových keksíkov alebo piškót

Postup:

  • Do misky si dáme kondenzované mlieko a krémovitý syr. Vymiešame, až sa obe spolu spoja.
  • Pridáme vanilkový cukor a 180g kokosu. Dobre premiešame.
  • Maslové keksíky alebo piškóty si rozdrtíme na jemno a pridáme do misky.
  • Zvyšný kokos si nasypeme do malej misky.
  • Zo vzniknutej zmesi tvarujeme guľky,a tie potom obalíme v malej miske zvyšným kokosom.
  • Dáme najlepšie na noc chladniť a stuhnúť.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


One Comment

  1. Pingback: Tri rôzne nepečené guľky - Marlenkové, Kokosové, Slivkové guličky- skvelé pohostenie - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*