Bryndzova natierka_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Bryndzová nátierka s cibuľkou

Nátierka hotová do 3 minút. Pôvodne som chcela ešte do nej pridať na jemno postrúhhaný syr, ale začali mi ju tak vyjedať, že som to vzdala a servírovala bez. Kdo má ale chuť, môže vyskúšať.

Suroviny:

  • 100g bryndze
  • 20g masla (margarínu) izbovej teploty
  • štipka červenej papriky
  • Soľ, čierne korenie
  • 2 Jarné cibuľky
  • (50g tvrdého syru gouda)

Postup:

  • Do misky si podrolíme bryndzu a pridáme mäkké maslo.
  • Spolu miešame až sa spoja a vytvoria hladkú, krémovitú zmes.
  • Zmes dochutíme soľou (solíme opatrne lebo brynzda je už slaná), čiernym korením a červenou paprikou.
  • Cibuľku pokrájame na jemno aj s vňaťou a pridáme k pomazánke, premiešame.
  • Kedže je v nej maslo tak bude po schladený tuhšia, ak ju chcete mäkkšiu, proste nechajte krátko pred servírovaním pri izbovej teplote vonku.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Slávonstná torta s mini veterníčkami schovanými v plnke

    Slávonstná torta s mini veterníčkami schovanými v plnke

    Takúto tortu som raz vyskúšala v jednej nemeckej cukrárni a zaujmienila si ju pripraviť aj doma. Je trochu pracnejšia ale svojích hostí ňou určite ohúrite. Výborná torta na slávnostné príležitosti. Propravovala som v tortovej forme s polomerom 24cm. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku Ostatné suroviny: Postup:


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *