Nátierka hotová do 3 minút. Pôvodne som chcela ešte do nej pridať na jemno postrúhhaný syr, ale začali mi ju tak vyjedať, že som to vzdala a servírovala bez. Kdo má ale chuť, môže vyskúšať.
Suroviny:
- 100g bryndze
- 20g masla (margarínu) izbovej teploty
- štipka červenej papriky
- Soľ, čierne korenie
- 2 Jarné cibuľky
- (50g tvrdého syru gouda)
Postup:
- Do misky si podrolíme bryndzu a pridáme mäkké maslo.
- Spolu miešame až sa spoja a vytvoria hladkú, krémovitú zmes.
- Zmes dochutíme soľou (solíme opatrne lebo brynzda je už slaná), čiernym korením a červenou paprikou.
- Cibuľku pokrájame na jemno aj s vňaťou a pridáme k pomazánke, premiešame.
- Kedže je v nej maslo tak bude po schladený tuhšia, ak ju chcete mäkkšiu, proste nechajte krátko pred servírovaním pri izbovej teplote vonku.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: