Chuť maku a citrónu ma aj naďalej drží. Nielen krásna kombinácia farieb- sviežej žltej s čiernou, ale tiež skvelá chuťová kombinácia. Recept je bez váženia, stačí vám hrnček s objemom 200ml.

Suroviny:
- 3 vajíčka veľkosť M alebo L
- 2/3 hrnčeka kr. cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček hl. múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 šťavy z citróna
- 1/2 hrnčeka pomletého maku
- 3 PL vody
- kôra z citróna
- (1 balenie tmavej čokolády na polevu)
Postup:
- Vajíčka vyšĺaháme s cukrom a olejom do penista.
- Pridáme prášok do pečiva a múku.
- Citrónovú kôru postrúhame a odloime stranou. Potom ho rozrežeme a vytlačíme šťavu z citóna k múke.
- Cesto premiešame a 2/3 cesta nalejeme do vymastenej formy na pečenie ( ja som použila kruhovú).
- Zvyšné cesto premiešame s makom, citrónovou kôrou a vodou a nalejeme ho do stredu prvého cesta. Kdo chce, aby sa cestá nepremiešali, dá do stredu formy malú kruhovú formu a tak naleje druhé cesto. Potom ju pomaly odstráni.
- Necháme piecť pri 160C ca. 40 minút.
- Kdo chce, môže vrch bábovky ozdobiť roztopenou čokoládou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: