Chuť maku a citrónu ma aj naďalej drží. Nielen krásna kombinácia farieb- sviežej žltej s čiernou, ale tiež skvelá chuťová kombinácia. Recept je bez váženia, stačí vám hrnček s objemom 200ml.
Suroviny:
- 3 vajíčka veľkosť M alebo L
- 2/3 hrnčeka kr. cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček hl. múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 šťavy z citróna
- 1/2 hrnčeka pomletého maku
- 3 PL vody
- kôra z citróna
- (1 balenie tmavej čokolády na polevu)
Postup:
- Vajíčka vyšĺaháme s cukrom a olejom do penista.
- Pridáme prášok do pečiva a múku.
- Citrónovú kôru postrúhame a odloime stranou. Potom ho rozrežeme a vytlačíme šťavu z citóna k múke.
- Cesto premiešame a 2/3 cesta nalejeme do vymastenej formy na pečenie ( ja som použila kruhovú).
- Zvyšné cesto premiešame s makom, citrónovou kôrou a vodou a nalejeme ho do stredu prvého cesta. Kdo chce, aby sa cestá nepremiešali, dá do stredu formy malú kruhovú formu a tak naleje druhé cesto. Potom ju pomaly odstráni.
- Necháme piecť pri 160C ca. 40 minút.
- Kdo chce, môže vrch bábovky ozdobiť roztopenou čokoládou.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]